Mihai Minca az idény egyik mérkőzése után (Fotó: Koncz György)„Nehéz időket élünk, el kell különülnünk egymástól, de azt kell üzennem a románoknak, hogy tartsák be a hatóságok előírásait, mert így gyorsabban szabadulhatunk meg a járványtól. Minden országban hasonló a helyzet, az államok a maguk lehetőségei szerint igyekeznek segíteni az embereknek” – fogalmazott Mihai Minca, aki 2018 óta tagja a Kisvárda keretének, és az előző idényben hat, a mostaniban három NB I-es mérkőzésen állt a kapuban.

„Bonyolultabb lett az életünk, de itt az emberek tiszteletben tartják a szigorú rendelkezéseket – tért át a kisvárdai helyzetre a 35 éves kapus. – Kevesebben járnak az utcákon, aki elhagyja az otthonát, maszkot és kesztyűt visel, másképpen tartanak nyitva az üzletek, délelőtt csak az időseket szolgálják ki, és a hatóságok éberen ellenőrzik az előírások betartását.

Minca beszámolt arról is, hogy mint más kluboknál, a Kisvárdánál is egyéni edzésprogrammal látták el a futballistákat, és az elvégzett munkát megfelelő technikai eszközökkel a távolból ellenőrzik.

„Mindannyian szeretnénk minél előbb újra együtt gyakorolni, de most valóban az egészség az első. Ha túl leszünk ezen az egészen, jöhet a futball.”

A romániai beszámolók kitérnek arra is, hogy a Kisvárda FC előírta labdarúgóinak: ne hagyják el a várost a járvány ideje alatt, és hogy Minca két honfitársa megszegte a szabályt – Gheorghe Grozav és Iasmin Latovlevici hazautazott, aminek következtében a klub felbontotta a szerződésüket.