Koronavírus: a HLSZ azonnali lépéseket vár az MLSZ-től

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2020.03.15. 22:31
null
Az NB I 25. fordulójának mérkőzéseit, így a DVSC–ZTE találkozót is zárt kapuk mögött rendezték meg (Fotó: dvsc.hu/Derencsényi István)
A Hivatásos Labdarúgók Szervezete (HLSZ) a hétvégén két levelet is címzett a Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) vezetőinek, hogy azonnali hatállyal függesszék fel a szervezet égisze alá tartozó versenysorozatokat, így többek között az NB I-es és az NB II-es bajnokságot is.

 

„Tisztelt Főtitkár Úr!

Napjaink sajnálatos eseményei előrelátást és felelősségteljes döntéseket követelnek. Sok más terület mellett foglalkoznunk kell a hivatásos játékosokat érintő körülményekkel és azok lehetséges következményeinek felmérésével. A legfontosabb a játékosok – és persze valamennyiünk – egészsége. Indokolt lehet átgondolni, milyen előkészületek, óvintézkedések szükségesek a biztonságos sportolás nem átlagos körülmények közötti feltételeinek megteremtéséhez. Több országban a kluboknál egészségügyi pontokat jelöltek ki, ahol ellenőrző teszteket lehet végezni. Érdemes lenne megvizsgálni ennek lehetőségét hazánkban is. A versenyeztetési, esetleges jogi és egyéb következmények természetesen sokadlagosak most, de adott időben foglalkozni kell velük. Jelezni szeretnénk, hogy amennyiben az MLSZ szükségét érzi, a HLSZ minden körülmények között kész mindenfajta együttműködésre, egyeztetésre, amelyet a rendkívüli helyzet megkíván.

Jó egészséget kívánok!” – szólt Horváth Gábornak, a HLSZ főtitkárának első, Vági Mártonnak intézett levele.

Horváth Gábor a második levelét már Csányi Sándor MLSZ-elnöknek is címezte.

„Tisztelt Uraim!

A koronavírus miatti intézkedések betartása mindannyiunk érdeke. A legfontosabb az emberi élet, az egészség védelme a sportban is. Azzal, hogy az MLSZ zárt kapus mérkőzések megrendezését rendelte el, nem foglalkozott a játékosok egészségének védelmével. Az UEFA legutóbbi körlevele szerint nem fegyelmi vétség, ha a klub a válogatott meccsekre nem engedi el a játékosokat vagy a játékosok nem mennek el.

A fentiek miatt a HLSZ elnöksége, valamennyi Magyarországon játszó labdarúgó képviseletében kezdeményezzük, hogy a bajnokságok felfüggesztéséről szóló döntést haladéktalanul meghozni szíveskedjenek. A legtöbb, koronavírussal érintett országban elővigyázatosságból már felfüggesztették a versenyeket. Nyomatékosan kérjük, hogy az eddigi gyakorlattól eltérően a játékosok életét, munkakörülményeiket befolyásoló döntéseikről kellő időben szíveskedjenek informálni minket annak érdekében, hogy tagjaink a megfelelő tájékoztatásban részesülhessenek.

Felhívjuk minden sportoló és sportvezető figyelmét, hogy vigyázzon magára és másokra!”

A hlsz.hu-n olvasható közlemény szerint az MLSZ vasárnap 21 óráig nem válaszolt a HLSZ leveleire.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik