Körfűrész – Voleszák Gábor jegyzete

VOLESZÁK GÁBORVOLESZÁK GÁBOR
Vágólapra másolva!
2018.08.19. 00:45

Nagy tisztelettel kérdezem Erik Cikost: akkor most végleg felhagy a labdarúgással? Csak azért érdeklődöm, mert a jelek szerint a jegygyűrűje úgy rászorult az ujjára, hogy nincs az az erős kéz a világon, amely megszabadítja az ékszertől. Márpedig a labdarúgás szabálykönyve (4. szabály, biztonság) e téren is világosan rendelkezik: gyűrű viselése tilos, meccs előtt le kell venni! Ha nem megy, a játékos mehet – partvonalon kívülre.

Így történhetett péntek este, hogy a magyar futball (egyik) legabszurdabb jelenetsorát láthatta, aki a Debrecen–MTK Budapest bajnokit választotta. Berke Balázs játékvezető még a kezdő sípszó előtt (épp idejében, az utolsó pillanatban) kiszúrta az ékszert Erik Cikos bal gyűrűsujján, és határozottan jelezte, hogy addig nem indulhat útjára a labda, amíg le nem veszi. Nyilván kérdezhetnék: miért nem ragasztotta le a jegygyűrűjét a Loki védője, hiszen láttunk már ilyet sokszor. A leukoplaszt és a szigszalag azonban nem oldja meg a problémát, az imént már idézett szabálykönyv ugyanis kiegészítésként odaveti: „Az ékszerek ragasztószalaggal történő lefedése nem megengedett."

Nem volt hát mit tenni, a debreceni kispadnál kisebb konzílium kezdődött, hogyan húzzák le Cikos ujjáról a gyűrűt. Közben Kusnyír Erik lelkesen melegíteni kezdett, a nézők meg fütyültek a csúszás miatt. De csak a kezdés csúszott, az ékszer nem. Cikos riadtan kapkodta ide-oda a tekintetét, mintha csak attól tartana, hogy az egyik stábtag – ha már tényleg bevetettek mindent: vizet, zselét, gézcsíkot – előkapja a kispad mögül a kézi körfűrészt.

Ám a kabaré nem csapott át horrorba, a pályán Tőzsér Dániel és Bódi Ádám jót derült az eseten, Lencse László pedig annyira nem hitt a szemének, hogy hosszú másodpercekig elfelejtett pislogni is. Hiábavaló volt minden próbálkozás, a gyűrűs Erik Cikos helyett Kusnyír Erik lépett pályára, Berke sporttárs pedig elégedett lehetett, mert érvényt szerzett a szabálynak. Jól tette. Ezért sem értem a debreceniek védekezését, akik azt mondták, Cikos már három éve gyűrűvel játszik. Hazánkban ez idáig négy bajnokin szerepelt, ezért szintén nagy tisztelettel kérdezném Vad II, Pintér, Erdős és Kassai sporttársat, hogyan hunyhattak szemet az ékszer viselése felett. Persze rohanó világunkban olykor figyelmetlen az ember, pedig némi odafigyelés hatással lehet az életünkre, sőt továbbmegyek, férfi és nő kapcsolatára, mi több, a házasságára is.

Jut eszembe: Cikosné ugye szereti a focit?

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik