Kisvárda: hosszabbított, mégis távozik a szerb válogatott

T. I.T. I.
Vágólapra másolva!
2019.07.30. 17:05
null
Brana Ilics a 2019–2020-as idényben már nem lép pályára a Kisvárda színeiben (Fotó: NS Archív)
Bár a felkészülés kezdete előtt a Kisvárda megállapodott Brana Iliccsel, és egy évre meghosszabbította a szerződését, az egyszeres szerb válogatott futballista búcsúzik a csapattól. A 34 éves játékos és a klub közös megegyezéssel bontotta fel a kontraktust.

 

Brana Ilics magyar felmenőkkel rendelkező szerb játékosként 2017 nyarán érkezett Kisvárdára, a klubnál eltöltött két éve alatt részese volt a csapat történelmi feljutásának és az NB I-ben maradásnak is. Kisvárdai színekben 65 mérkőzésen lépett pályára, azokon 14 gólt szerzett – írja a kisvardafc.hu.

„Az első és legfontosabb ok, amiért távozom, hogy ajánlatot kaptam egy szerb csapattól, az FK Indijától, amelynek székhelye mindössze ötperces autóútra van az otthonomtól és a családomtól – mondta Brana Ilics. – A másik, ami elősegítette a döntésemet, hogy a jelek szerint a kisvárdai csapatban már nem tudom azt a szerepet betölteni, amit korábban. Miriuta László nem szán nekem sok játéklehetőséget, de nincs ezzel semmi gond, meg is beszéltük a kérdést vele. Azzal is tisztában vagyok, hogy harmincnégy évesen már nem az enyém a jövő, itt vannak a fiatalabb játékosok, eljött az idő, hogy ők is lehetőséghez jussanak az én pozíciómban, megmutassák a tehetségüket. Cseppet sem volt könnyű dolog meghozni ezt a döntést, egy darabot itt hagyok a szívemből.”

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A KISVÁRDÁNÁL
Érkezők: Baranyai Ádám (Csákvár), Claudiu Vasile Bumba (román, Adanaspor – Törökország, szabadon igazolható), Rubus Tamás (Nyíregyháza Spartacus), Tischler Patrik (Újpest FC, legutóbb kölcsönben Bp. Honvéd)
Kölcsönbe érkezők:
Kölcsönből visszatérők: Zöldesi Illés (ZTE)
Az utánpótlásból felkerültek/profi szerződést kötöttek:

Kiszemeltek: Bora György (Balmazújváros, próbajáték), Nikházi Márk (III. kerületi TVE)
Távozók: Andrij Cserepko (ukrán, FK Minaj – Ukrajna), Délczeg Gergely (Dorog), Horváth Zoltán (ETO FC Győr, szabadon igazolhatóként), Izing Martin (BFC Siófok, kölcsön után végleg), Patrick Mevoungou (kameruni, szabadon igazolható), Matija Misic (horvát, Soroksár, szabadon igazolhatóként), Mihajlo Rjasko (ukrán-magyar, szabadon igazolható, érdeklődnek iránta: Mezőkövesd), Vári Barnabás (ETO FC Győr, szabadon igazolható), Hrihorij Zanko (ukrán-magyar, cigándi kölcsön után FK Minaj – Ukrajna) Brana Ilics (FK Indija – szerb)
Kölcsönbe távozók:
Kölcsönből visszatérnek klubjukhoz: Pavlo Lukjancsuk (ukrán, Dinamo Kijev II – Ukrajna)
Távozhatnak/érdeklődnek irántuk: Gheorghe Grozav (román, Ferencváros)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik