Miriuta László (balra) a Kisvárda új vezetőedzője (Fotó: kisvardafc.hu)

 

Miután hivatalossá vált, hogy Dajka László nem marad a Kisvárda vezetőedzője – viszont elképzelhető, hogy a klub alkalmazásában marad –, Miriuta Lászlót nevezték ki az élvonalbeli tagságát megőrző együttes élére.

A Kisvárda hivatalos bejelentése szerint a szakmai stáb nem változik, Miriuta munkáját Kocsis János, Bodnár László és Erős Gábor, kapusedzőként pedig Szabó Attila segíti majd. A szabolcsi klub továbbá arról is beszámolt, hogy a csapat június 24-én kezdi a felkészülést a 2019–2020-as idényre. 

Miriuta tavaly október óta a román első ligás Nagyszeben (Hermannstadt) vezetőedzője volt, a csapatot pedig benntartotta az élvonalban a kolozsvári Universitatea elleni osztályozón.

A korábbi kilencszeres magyar válogatott már dolgozott Magyarországon, 2014 novembere és 2015 júniusa között a Győri ETO kispadján ült.

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A KISVÁRDÁNÁL
Érkezők: Baranyai Ádám (Csákvár)
Kölcsönbe érkezők: 
Kölcsönből visszatérők: 
Izing Martin (?, BFC Siófok), Hrihorij Zanko (?, ukrán-magyar, Cigánd), Zöldesi Illés (ZTE)
Az utánpótlásból felkerültek/profi szerződést kötöttek: –
 
Kiszemeltek: Koszta Márk (Mezőkövesd) 
Távozók: Mihai Minca (román), Vári Barnabás (szabadon igazolható)
Kölcsönbe távozók: –
Kölcsönből visszatérnek klubjukhoz: Pavlo Lukjancsuk (Dinamo Kijev II)
Távozhatnak/érdeklődnek irántuk: Gosztonyi András (Bp. Honvéd), Brana Ilics (szerb, lejár a szerződése), Lucas (brazil, Mezőkövesd), Sassá (brazil, DVTK), Horváth Zoltán (lejár a szerződése, Rados Protics (szerb, lejár a szerződése)