Kisvárda: Felipét nem kedvelik a társak; Grozavot a Fradi hívja

VAJDA GYÖRGYVAJDA GYÖRGY
Vágólapra másolva!
2019.07.18. 08:28
null
A román válogatott Gheorghe Grozavot szerződtetné a Fradi Kisvárdáról (Fotó: Facebook/Kisvárda FC)
A Nemzeti Sport szerdán a fővárosban megrendezett Kisvárda–Kaposvár (3–2) felkészülési meccsen járt, amely után a kisvárdaiak vezetőedzője, Miriuta László, valamint Révész Attila is beszélt a nyári felkészülésről, a csapattal kapcsolatos hírekről és persze a Felipe-ügyről.

 

Háromszor ingázik az élvonalban szereplő Kisvárda saját otthona és Budapest között, mert Miriuta László vezetőedző együttese három felkészülési mérkőzését is a fővárosban játssza. Szerdán a Kaposvári Rákóczival mérkőzött meg, szombaton Angyalföldön a Vasas vendége lesz, majd a bajnoki főpróbának beillő, Gyirmót FC Győr elleni összecsapást is Budapesten rendezik.

Szerdán a Fővárosi Vízművek nagyszerűen előkészített pályája adott otthont a Kaposvár–Kisvárda meccsnek, s az érdeklődők hiába keresték a brazil Felipét a melegítő kisvárdai labdarúgók között, a kapus nem tartott a kerettel.

RAJCZI CSÜTÖRTÖKÖN HOSSZABBÍT
Az újonc Kaposvárnál is zajlik az élet. Noha Disztl László a vezetőedző, a szakmai munka érdemi részét továbbra is a csapatot az élvonalba navigáló Waltner Róbert végzi. Egyelőre alig van új labdarúgó a keretben, Csiki Norbert, Nagy Richárd, Tóth Gergely és Aljosa Vojnovic érkezett, s Tömösvári Bálint marad kölcsönben a somogyiaknál. Hír még a Rákóczi kapcsán, hogy a 38 éves Rajczi Péter csütörtökön aláírja a szerződéshosszabbításról szóló papírokat, így a rutinos csatárra is számíthat a szakmai stáb.

„Azon kívül, hogy későn érkezett vissza szabadságáról, más baj nincs vele, legalábbis szakmailag – mondta lapunknak Miriuta László. Szerződés köti a klubhoz, velünk edzett, reggel beszéltem vele, s kértem, profi labdarúgó módjára kövessen el mindent, hogy utolérje magát. Dolgozik becsülettel, ám ahogy az a nyári szabadságok idején lenni szokott, felszedett néhány kilót. Amint ledolgozza, játszhat – ha Révész Attila úgy akarja. Egyébként az, hogy a sportigazgatónk, illetve a kapus között mi okozza a feszültséget, nem tartozik rám, engem csak a szakmai szempontok érdekelnek.”

Révész Attilát azonban az emberi tulajdonságok is. Mint azt a Kisvárda sportigazgatójától megtudtuk, a játékos ügyvédje éppen a felkészülési mérkőzés idején érkezett Magyarországra, s vele tárgyal, majd csütörtökön a játékossal.

„Noha Felipe kiváló kapus, nem közösségi ember – jegyzete meg a meccset a korláton kívülről figyelő elöljáró. – Társai nemigen kedvelik furcsa természete miatt, egyikük sem bánná, ha távozna.”

A kapus jövője tehát továbbra is bizonytalan, s vélhetően szívesebben menne, mint maradna. A Kisvárda román és magyar állampolgársággal egyaránt rendelkező vezetőedzője viszont jól érzi magát a csapatnál.

„Újra itthon vagyok – jegyezte meg Miriuta. – Közelebb kerültem Törökbálinton élő családomhoz, s ez fontos szempont nekem. A fiam huszonhat éves, míg a lányom tizenkettő, s jó, ha minél közelebb tudhatja magához az édesapját.”

A keret nagyjából összeállt, egyelőre Baranyai Ádám, Rubus Tamás, valamint az Újpestről érkező Tischler Patrik számít új szerzeménynek, s persze a kapus Zöldesi Illés, aki Zalaegerszegről tért vissza kölcsönszerződése lejárta után.

A vezetőedző szerint kilencvenszázalékos jelenleg a keret, csupán egy-két játékos érkezése várható még. Távozó is lehet, hiszen Révész Attilától megtudtuk: a Ferencváros csábítja Gheorghe Grozavot, de a román válogatott labdarúgót szerződés köti a Kisvárdához.

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
Kisvárda–Kaposvári Rákóczi 3–2 (0–1)

Kisvárda: Minca (Zöldesi) – Melnik (Hej), Beriosz, Kravcsenko, Protics – Lucas (Baranyai), Cukalasz – Sassá (Tischler), Grozav, Kovácsréti (Karaszjuk) – Gosztonyi (Ilics)
Kaposvár: Pogacsics – Vachtler, Ur, Nagy T., Hadaró – Andej – Nagy R., Szakály A., Nagy K., Csiki – Ádám M. A 60. perctől: Slakta – Tratnyek, Tóth G., Szabó A., Fodor M. – Nagy J. – Borbély Á., Tömösvári, Beliczky, Bíró D. – Orsós T.
Gólszerző: Kravcsenko (54.), Tischler (72., 80.), ill. Szakály A. (29.), Szabó A. (85.)

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A KISVÁRDÁNÁL
Érkezők: Baranyai Ádám (Csákvár), Rubus Tamás (Nyíregyháza Spartacus), Tischler Patrik (Újpest FC, legutóbb kölcsönben Bp. Honvéd)
Kölcsönbe érkezők:
Kölcsönből visszatérők:
Zöldesi Illés (ZTE)
Az utánpótlásból felkerültek/profi szerződést kötöttek: –

Kiszemeltek: Bora György (Balmazújváros, próbajáték), Nikházi Márk (III. kerületi TVE)
Távozók: Andrij Cserepko (ukrán, FK Minaj – Ukrajna), Horváth Zoltán (ETO FC Győr, szabadon igazolhatóként), Izing Martin (BFC Siófok, kölcsön után végleg), Patrick Mevoungou (kameruni, szabadon igazolható), Matija Misic (horvát, Soroksár, szabadon igazolhatóként), Mihajlo Rjasko (ukrán-magyar, szabadon igazolható, érdeklődnek iránta: Mezőkövesd), Vári Barnabás (ETO FC Győr, szabadon igazolható), Hrihorij Zanko (ukrán-magyar, cigándi kölcsön után FK Minaj – Ukrajna)
Kölcsönbe távozók: –
Kölcsönből visszatérnek klubjukhoz: Pavlo Lukjancsuk (ukrán, Dinamo Kijev II – Ukrajna)
Távozhatnak/érdeklődnek irántuk: Délczeg Gergely (Dorog), Felipe (brazil), Gheorghe Grozav (román, Ferencváros)


NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A KAPOSVÁRI RÁKÓCZI FC-NÉL

Érkezők: Csiki Norbert (Budaörs, szabadon igazolhatóként), Nagy Richárd (Mezőkövesd, kölcsön után végleg), Tóth Gergely (Vác FC), Aljosa Vojnovic (horvát, ZTE, szabadon igazolhatóként)
Kölcsönbe érkezők: Tömösvári Bálint (Bp. Honvéd – ismét)
Kölcsönből visszatérők:
Az utánpótlásból felkerültek/profi szerződést kötöttek: –

Kiszemeltek:
Távozók: Csernák Martin (érdeklődik iránta: Nyíregyháza), Herzsenyák Áron (szabadon igazolható), Horváth Ferenc (szabadon igazolható)
Kölcsönbe távozók: –
Kölcsönből visszatérnek klubjukhoz: –
Távozhatnak/érdeklődnek irántuk:

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik