Kisvárda: bejelentették a Kövesd kapusának érkezését

M. D.M. D.
Vágólapra másolva!
2020.01.17. 21:41
null
Dombó Dávid (balra) és Révész Attila, a Kisvárda sportigazgatója (Fotó: kisvardafc.hu)
Beigazolódtak a Nemzeti Sport információi, Dombó Dávid szerződést bontott az NB I-ben harmadik helyen telelő Mezőkövesd labdarúgócsapatánál, és Kisvárdán folytatja pályafutását. Az átigazolás tényét mindkét klub megerősítette a hivatalos honlapján.

 

A Kisvárda nemcsak a hivatalos honlapján adott hírt Dombó Dávid érkezéséről, hanem Révész Attila sportigazgató az M4 Sport Átigazolás című műsorában is megerősítette a 26 éves kapus szerződtetését. A borsodi klub honlapja arról ír, Dombó január 16-án bontott szerződést a Mezőkövesddel.

Dombó Dávid várható klubváltásáról a Nemzeti Sport már a múlt hét elején beszámolt, a rutinos kapus öt év után távozott Mezőkövesdről.

„Hosszú idő, öt év után távozom a Mezőkövesdtől – mondta lapunknak január elején Dombó Dávid. Vannak szép emlékeim, például feljutottunk az NB I-be, majd stabilizáltuk a helyünket, de kétségtelen, az utóbbi hónapokban kevés lehetőséghez jutottam, így természetesen nem éreztem jól magam a bőrömben. Nehezen viseltem azt az időszakot, amikor kikerültem a kapuból, ám idővel nem tudtam mást tenni, mint elfogadni a helyzetet. Persze keményen dolgoztam, nem adtam fel egy percre sem a harcot, de semmi sem változott. Be kellett látnom, eljött a váltás ideje, ezért mindkét félnek az volt a legjobb megoldás, ha elválunk egymástól.”

A kapus hosszú ideje, pontosan 2018. október 27. (Paks–Mezőkövesd 2–1) óta nem védett az NB I-ben. Kisvárdára a visszavonuló Felipe helyére érkezett, de minden bizonnyal a szabolcsi együttesnél is meg kell majd küzdenie a kezdőcsapatba kerülésért, Mihai Minca és Zöldesi Illés lesz a két posztriválisa.

A Mezőkövesd honlapja megjegyzi, a klub a téli átigazolási időszakban még két játékos, egy támadó és egy kapus szerződtetését tervezi, s a lehetséges érkezőkkel folyamatosan zajlanak a tárgyalások.

TÉLI JÁTÉKOSMOZGÁS A KISVÁRDÁNÁL
Érkezők:
Dombó Dávid (Mezőkövesd), Fernando Viana (Fernando Viana Jardim Silva, brazil, Botev Plovdiv – Bulgária), Jelena Richárd (Kozármisleny FC), Nemanja Obradovics (szerb, FK Szpartak Szubotica – Szabadka, Szerbia), Szlobodan Szimovics (szerb, BATE Boriszov – Fehéroroszország)
Kölcsönbe érkezők:
Kölcsönből visszatérők:
Az utánpótlásból felkerültek/profi szerződést kötöttek:
Kiszemeltek: Novothny Soma (Újpest FC, legutóbb kölcsönben Puszan IPark – Dél-Korea)
Távozók: Anderson Pico (Anderson da Silveira Ribeiro, brazil), Felipe (Luiz Felipe Ventura dos Santos, brazil, visszavonul), Hugo Seco (Hugo André Rodrigues Seco, portugál, SC Farense – Portugália, szabadon igazolhatóként)
Kölcsönbe távozók:
Kölcsönből visszatérnek klubjukhoz:
Távozhatnak/érdeklődnek irántuk: Gheorghe Grozav (román)


TÉLI JÁTÉKOSMOZGÁS A MEZŐKÖVESD ZSÓRYNÁL
Érkezők: Guzmics Richárd (Slovan Bratislava – Szlovákia, szabadon igazolhatóként)
Kölcsönbe érkezők: Dino Besirovic
(bosnyák, Hajduk Split – Horvátország)
Kölcsönből visszatérők:
Novák Csanád (Haladás)
Az utánpótlásból felkerültek/profi szerződést kötöttek:
Kiszemeltek: Óvári Zsolt (DVTK, próbajáték), Ternován Patrik (DVTK, próbajáték)
Távozók: Bertus Lajos (Paks), Dombó Dávid (Kisvárda), Sajbán Miklós (Budaörs)
Kölcsönbe távozók:

Kölcsönből visszatérnek klubjukhoz: Arcjom Kancavi (fehérorosz, Dnyapro Mahiljov – Fehéroroszország)
Távozhatnak/érdeklődnek irántuk: Molnár Gábor (DVTK, Paks), Novák Csanád, Sajbán Máté (DVSC)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik