Két jó meccs – Somogyi Zsolt jegyzete

SOMOGYI ZSOLTSOMOGYI ZSOLT
Vágólapra másolva!
2019.10.18. 23:02

Húzós hét előtt áll a Ferencváros: szombaton bajnoki az Újpest ellen, szerdán irány Moszkva, csütörtökön Európa-liga-fellépés a CSZKA ellen, vasárnap pedig újabb rangadó az NB I-ben a Mol Fehérvár otthonában. Alighanem jól jött a válogatott meccsek miatti szünet Szerhij Rebrovnak, az FTC vezetőedzőjének, és persze csapatának: testben és lélekben felkészülhettek a három, a Fradi szempontjából különböző okokból fontos mérkőzésre. A derbi a presztízs miatt mindig különleges, a hangulat a két csapat találkozóin speciális, néha ugyan taszítóan gyűlölködő, de manapság már nagyon megünnepeljük, ha sokan kimennek a stadionba. Erre pedig ez a párosítás még mindig garanciát jelent. Az biztos, hogy a játékosok mindent megtesznek majd, de attól tartok, néhányan a gyepen nem is sejtik, mennyire fontos ez a meccs azoknak, akik a nézőtéren vagy a tévé előtt ülnek...

Az elmúlt években az újpestieket irányító szerb szakember, Nebojsa Vignjevics többször is megzavarta a zöld-fehéreket azzal, hogy – a magyar klubok többségével ellentétben – nem tíz emberrel védekező csapatot küldött pályára, hanem letámadást rendelt el már a ferencvárosi térfélen, okkal bízva abban, hogy ehhez nincsenek hozzászokva a magyar bajnoknál – érdekes kérdés tehát, ki milyen stratégiával készül. Ha csak túlélni, megúszni akarják a vendégek a meccset (láttunk ilyet is), nincs sok esélyük. S ha már az esély szóba került: mostanában a két csapat nincs egy súlycsoportban, nem ugyanabban a „térben” léteznek, ahogy az ütközéseknél mondják, nem egyenlő testhelyzetből várják a meccset, de a bajnokságnak biztosan nem tenne rosszat, ha az Újpest a korábbiakhoz hasonlóan erősebb lenne. Ami meglepő, az idény előtt talán kevesen hitték, hogy a 9. fordulóban a Mol Fehérvár mezőkövesdi fellépésén a tabella első két helyezettje találkozik, s nem lenne meglepő, ha a fehérvári együttes lenne óvatosabb. A Vidi korábbi játékosa, a Mezőkövesd – a látottak szerint – nagyon is rátermett edzője, Kuttor Attila magyar szinten kimondottan élvezetes futballt játszó csapatot épített, és az eddigi legjelentősebb bajnoki teszt előtt áll: meri-e, képes-e uralni a mérkőzést a listavezető ellen, mint ahogy általában szokta?

A szurkolónak – persze ez természetes – a győzelem a lényeg, de bízzunk benne, ez a szombat két élvezetes, látványos, szórakoztató mérkőzést hoz.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik