Kassai Viktor hazatért; Giuseppe Sannino távozott

S. T. J.S. T. J.
Vágólapra másolva!
2020.03.19. 22:45
A Nemzeti Sport pénteki számából ajánljuk.

Oroszországban is félbeszakadt a labdarúgó-bajnokság, így hazatért az ottani szövetség játékvezetői osztályának szakmai vezetője, Kassai Viktor is. A korábbi FIFA-játékvezető a Nemzeti Sportnak nyilatkozott a január óta eltelt időszak tapasztalatairól. Mint mondta, igazi sportmenedzseri feladat egy ekkora szervezetet üzemeltetni. Az első három profi osztály játékvezetői az irányítása alá tartoznak: az első osztályban 24 (36 asszisztens), a másodikban 15 (39), a harmadikban 66 játékvezető (101) működik, és a magyar sportvezetőhöz tartozik a 29 fős női keret is.
Oroszországban is félbeszakadt a labdarúgó-bajnokság, így hazatért az ottani szövetség játékvezetői osztályának szakmai vezetője, Kassai Viktor is.
A korábbi FIFA-játékvezető a Nemzeti Sportnak nyilatkozott a január óta eltelt időszak tapasztalatairól. Mint mondta, igazi sportmenedzseri feladat egy ekkora szervezetet üzemeltetni. Az első három profi osztály játékvezetői az irányítása alá tartoznak: az első osztályban 24 (36 asszisztens), a másodikban 15 (39), a harmadikban 66 játékvezető (101) működik, és a magyar sportvezetőhöz tartozik a 29 fős női keret is.

A csapatban és egyesben olimpiai kvótás, s erre vegyes párosban is jó eséllyel pályázó Pergel Szandra 11 évnyi budaörsi játék után légiósnak áll. A 31 esztendős, a világranglistán a 77. helyen álló balkezes klasszis még sosem játszott külföldön: először a KSI, majd 2001 és 2008 között a Statisztika játékosa volt, eztán egy évig a Kecskemétet, azóta a Budaörsöt erősítette. A következő idénytől viszont a francia élvonalban szereplő Quimper CTT csapatában folytatja. Játszani jelenleg ő sem tud, de a Szigetre kijár futni, hogy legalább az erőnlétét megőrizze.

Sportkrém oldalunk vendége ez alkalommal az Európa-bajnok, világcsúcstartó sportlövő, Major Veronika. A 23 éves keszthelyi sportoló alkalmi idegenvezetőnkül szegődött, s közben arról is mesélt, hogyan kezdődött a sportkarrierje a helyi klubban, ahol sokáig csak futócél-szakosztály működött, de egyszer csak szóba került a profil bővítése, és az egyesület vásárolt három légpisztolyt. A versenyeken eleinte csak mosolyogtak a többiek Veronikán, mondván, jött a kis futócélos pisztollyal lőni. Aztán, amikor az országos bajnokságokon második, majd első helyeket szerzett, már nem mosolyogtak.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik