Kabát Péter a DVSC első nyári igazolása

Vágólapra másolva!
2010.06.08. 16:08
null
Kabát ma írta alá a szerződését (Fotó: dvsc.hu)
A dvsc.hu tájékoztatása szerint a debreceni labdarúgócsapatában folytatja pályafutását a legutóbbi szezonban az Újpestet erősítő Kabát Péter.

Kabát Péter Újpestről Debrecenbe igazolt. A bajnokcsapat mindenben megegyezett a támadóval, akivel kétéves szerződést kötött.

A tizenhatszoros válogatott, egyszeres magyar gólkirály csatár a DVSC-TEVA első erősítése az új szezonra.

„Nagyon örülök, hogy sikerült a bajnokcsapathoz igazolnom. Az a célom, hogy minél eredményesebben futballozhassak. Amikor lehetőséget kapok a bajnokságban és esetleg a Bajnokok Ligájában, akkor minden erőmmel azon leszek, hogy a legtöbbet hozzam ki magamból. Tisztában vagyok vele, hogy a Loki-szurkolók részéről lesznek negatív hangok, hiszen Újpestről érkeztem, de felkészültem rá. Remélem, jó játékkal és sok góllal tudom segíteni a csapatot, és akkor a debreceni nézők is jobban elfogadnak" – mondta Kabát Péter a szerződés aláírása után.

„Kabát Péter hasznos labdarúgó, korábbi válogatott, és jelenleg is a bő keret tagja. Bízunk benne, hogy Debrecenben is megmutatja a kvalitását" – mondta Bartha Csaba, a DVSC-TEVA sportigazgatója.

A támadó a Kispestben kezdte a pályafutását, az élvonalban 1995-ben mutatkozott be. 1999-ben a Vasashoz igazolt, ahol 29 mérkőzésen lépett pályára, 13 gólt szerzett, míg a következő évadban 32 mérkőzésen 24-szer talált be, és elnyerte a gólkirályi címet.

A támadó 2001-ben a török Göztepe Izmirhez szerződött. Onnan a Levszki Szófiához ment, ahol bolgár bajnok és bolgár kupagyőztes lett. Fél év után visszatért Törökországba a Denizlisporhoz, majd egy idény után Ausztriába tette át a székhelyét. Az FC Kärnten, az SV Pasching, illetve annak jogutódja, az Austria Kärnten játékosa is volt.

Kabát 2008. június 5-én tért haza, és Újpestre igazolt, ahol már az első szezonjában remekül teljesített. Az MLSZ őt választotta a legjobban játszó élvonalbeli futballistának, az Újpest pedig a DVSC-TEVA mögött a második helyen végzett a bajnokságban. Kabát 16 góljával holtversenyben második lett a góllövőlistán,míg a legutóbbi szezonban 14 találatot jegyzett.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik