Játékvezetés: „Kassai biztosan ott van az első háromban, aki közül választanak”

BORBOLA BENCEBORBOLA BENCE
Vágólapra másolva!
2020.01.02. 09:36
null
Kassai Viktor jelentős nemzetközi tapasztalattal felvértezett játékvezető, érthető, hogy az oroszok kinézték maguknak (Fotó: Umberto Pezzetta)
Az oroszok szerint aligha véletlen egybeesés, hogy a magyar bíró váratlanul felhagyott a dirigálással, miközben a helyi labdarúgó-szövetségben főnököt keresnek a játékvezetők élére.

 

Kassai Viktor befejezte profi karrierjét.

A 44 esztendős exjátékvezető váratlanul jelentette be visszavonulását, nem sokkal az új esztendő beköszönte előtt adta hírül, nincs tovább, nem vezet több mérkőzést a nemzetközi és a hazai porondon. Kassai Viktor személyében kétségkívül az egyik legnevesebb jelenkori magyar bíró tette le a sípot, és jellemző, visszavonulását követően azonnal szárnyra kelt a hír, hogy az orosz játékvezetők főnöke lesz. Az eset nem lenne egyedülálló, más országban is előfordult, hogy korábbi külföldi játékvezetőt bíztak meg a feladattal, elég, ha az olasz Pierluigi Collinát említjük, aki Ukrajnában hasznosítja tapasztalatát. Az oroszországi megkeresést azonban Kassai Viktor kategorikusan cáfolta a Nemzeti Sportnak, ettől még helyi újságírók úgy tudják, ő a poszt első számú várományosa.

„Belső körökből tudom, hogy miután az Orosz Labdarúgó-szövetségben tudomást szereztek róla, hogy Kassai Viktor tervbe vette, befejezi a profi karrierjét, azonnal felvetődött a neve az itteni játékvezetők lehetséges főnökeként – mondta szerdán a Nemzeti Sport megkeresésére Alekszandr Bobrov, a Szport-Ekszpressz újságírója, aki elsőként írt a magyar játékvezető lehetőségéről. – Szinte biztos, hogy külföldi játékvezető veszi át az itteni irányítást, a magyar bíró biztosan ott van az első háromban, aki közül választanak. A döntés azonban nem születik meg egyik napról a másikra, Oroszországban január kilencedikéig ünnep van, senki sem dolgozik, mindenhol megállt az élet. Az Orosz Labdarúgó-szövetségben sem találni senkit. Egyébként pedig aligha a véletlen műve, hogy Kassai Viktor váratlanul döntött a visszavonulás mellett, minden bizonnyal megvolt rá az oka.”

No igen, 44 évesen aligha mondható nyugdíjas játékvezetőnek, egy jó idénye még mindenképpen lehetett volna a nemzetközi és a magyar mezőnyben is. Ő azonban úgy döntött, befejezi – elhatározása valószínűleg tényleg nem ok nélküli. Ha nem lenne perspektívája, ne tudná, merre szeretne továbbindulni, miképp képzeli el az életét, aligha zárta volna be ilyen hirtelen maga mögött az ajtót.

„Új kihívások elé nézek. Húsz évet töltöttem a magyar élvonalban, a nemzetközi mérkőzéseken pedig lényegében minden sikerült, amit célul tűztem ki. Három évtized hosszú idő. Úgy döntöttem, kezdődjön egy új korszaka az életemnek. Nem szeretnék eltávolodni a labdarúgástól, a sportvezetésben képeztem magam az elmúlt időszakban, és bízom benne, hogy sikeres lehetek ezen a területen is” – nyilatkozta Kassai Viktor a döntése után.

A rutinos játékvezető ennél többet az új esztendő első napján sem kívánt mondani, ami érthető. Ha valóban nem keresték az oroszoktól, miért dobálózna a szavakkal, ha pedig keresték, de megállapodás még nem született, az illem úgy kívánja, csak a szerződés aláírását követően beszéljen a (közel)jövőjéről.

Az oroszországi ünnepeket követően – január 9. után – felgyorsulhatnak az események.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik