Horváth a Fradi vendégjátékáról: „Ennyi külföldi sosem járt még itt”

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.10.01. 11:00
null
Horváth Ferenc 2–0-nál még együtt örülhetett a csapatával a Fradi ellen (Fotó: Koncz György)
Horváth Ferenc, a Balmazújváros vezetőedzője, a gyerekeit, a feleségét és a városba érkező külföldieket is megemlítette a Ferencváros elleni mérkőzést követően, míg Thomas Doll a cseréit emelte ki. A Pakstól otthon kikapó Puskás Akadémia vezetőedzője, Pintér Attila már a 20. percben cserélt volna, a Honvédot irányító Erik van Der Meer pedig a Vasastól elszenvedett 4–1-es vereséget követően sem feledkezett meg arról, hogy Kassai Viktor játékvezető ténykedésével foglalkozzon. Mestermérlegek az NB I 11. fordulóját követően.

 

 

BALMAZÚJVÁROS–FERENCVÁROS 2–3

HORVÁTH FERENC, a Balmazújváros vezetőedzője: – Jól futballoztunk, a döntetlent megérdemeltük volna, de a három pont megszerzése is benne volt a játékunkban. Az első félidőben több gólt rúghattunk volna, de csak két helyzetünket értékesítettük, hátul pedig megint hibáztunk. A fordulás után mindkét csapatnak voltak helyzetei, nem tartom igazságosnak a végeredményt. Szívesen beszélnék más tényezőkről is, de a feleségemmel úgy döntöttünk, a pénzt inkább a gyerekekre költjük. Azt nem tudom, a gondolatot is büntetik-e. Mindent megtettünk, sajnálom, hogy nem sikerült nyerni. A csapatnak és a szurkolóknak is nehéz ezt megemészteniük, de el kell fogadni a vereséget. A Ferencváros erejét mutatja, hogy olyan játékost tud beállítani, aki eldönti a meccset. A város életében egyébként is nagy jelentősége volt a Fradi vendégjátékának, ennyi külföldi még sosem járt itt – mondta a hat légióst foglalkoztató Balmazújváros vezetőedzője, aki arra is reagált, mi hiányzott csapata pontszerzéséhez. – Na, ha erre válaszolnék, akkor fizetnem kellene.

THOMAS DOLL, a Ferencváros vezetőedzője: – Nagyszerű pályán játszottunk, ezért nem értem, miért veszítettünk sok labdát az első félidőben. Ellenfelünk nagyobb akarással játszott, és könnyen lekontrázott minket. A középpályán sok rossz döntést hoztunk, és mivel védekezésben sem voltunk stabilak, gyorsan nagyon nehéz helyzetbe kerültünk. Lovrencsics Gergő gólja volt a fordulópont. Ha a Balmazújváros kétgólos előnnyel vonul szünetre, nehéz lett volna ledolgoznunk a hátrányunkat. Elismerem, nem kidolgozott akció végén találtunk a kapuba, de éltünk az eséllyel. Ez volt az a pillanat, amikor felébredt a csapat. A második félidőben növeltük az iramot, jobban helyezkedtünk, átgondoltabb döntéseket hoztunk, és úgy futballoztunk, ahogyan korábban is. Joseph Paintsil gyönyörű gólt szerzett, s a második félidő alapján megérdemelten nyertünk, a csapat ismét nagy tartásról tett tanúbizonyságot. Örülök, hogy a cserék is beváltak, de ilyenkor mindig bizonytalan, bejön-e a húzás. Biztos vagyok benne, hogy Balmazújvárosban sok csapat megszenved még a szezonban.

DVTK–VIDEOTON 2–3

BÓDOG TAMÁS, a DVTK szakmai igazgatója: Sajnos megint kikaptunk. Az első félidő rendben volt, a szünet után bebizonyosodott, hogy a Videotonnak jó játékosai vannak, kihasználták a hibáinkat, de az is biztos, hogy öt méterről nem lehet védekezni. A hajrában cserélni akartam, de mire idáig jutottam, ismét hátrányban voltunk. Ellenfelünk kihasználta azokat a lehetőségeket, amelyeket szinte felkínáltunk. Ennyit nem szabad hátul hibázni. A fehérváriak mögénk tudtak kerülni, s egy-két szituációban lehettünk volna agresszívabbak.

MARKO NIKOLICS, a Videoton vezetőedzője: – Az első játékrészben a Diósgyőr akarata érvényesült, belementünk abba a harcos futballba, amely ellenfelünknek fekszik. A diósgyőriek lőttek egy csodálatos gólt, mi pedig fejetlenül mentünk előre. Végrehajtottunk néhány taktikai korrekciót, és elkezdtünk játszani. Ahogy letettük a labdát a földre, teljesen más lett a mérkőzés képe. Felkészültünk a Diósgyőrből, de inkább az volt a kulcs, hogy igyekeztünk a földön tartani a labdát.

ÚJPEST–DVSC 1–1

NEBOJSA VIGNJEVICS, az Újpest vezetőedzője: Nagy erőfeszítéseket tettünk, az első perctől az utolsóig látszott a játékunkon, hogy nyerni akartunk. Viszonylag gyorsan megszereztük a vezető gólt, de egy hibából sajnos hamar kaptunk is egyet. A második félidőben nagyon nyomtunk, próbáltunk nem hagyni teret a debrecenieknek, nagyon vigyáztunk a veszélyes kontráikra. Tudtuk, milyen remek formában van az ellenfelünk, de alaposan felkészültünk a játékából, és győzni akartunk, amiért mindent meg is tettünk. Tiszteltük a Debrecent, de nem ijedtünk meg tőle, egyenrangú ellenfelek voltunk. A tizenkét csapatos bajnokságban nem lehet sokáig őrizgetni egy helyezést, nagyon gyorsan változik a helyzet, rendkívül kiegyensúlyozott a mezőny, szinte bárki bárkit megverhet, néhány meccs alatt dobogósból kiesőjelöltté lehet válni és fordítva. A lényeg, hogy mi lesz a végén.

HERCZEG ANDRÁS, a DVSC vezetőedzője: – Nemigen foglalkoztat, hogy megszakadt a győzelmi sorozatunk. Természetesen szerettük volna minél tovább nyújtani, de minden sorozat megszakad egyszer. Megtettünk mindent, hogy nyerjünk ezúttal is, de most ez a döntetlenhez volt elég. Úgy gondolom, nem véletlen, hogy az első félidőben estek a gólok, jobban felvállaltuk akkor a támadásokat, viszont elkövettünk védekezési hibákat. A kapott gól után szerencsére egyenlítettünk, de a második félidőben az Újpest ránk erőltette az akaratát, mi kontratámadásokból veszélyeztettünk. Igazságos a döntetlen. Az előző idényben megértük, hogy csak a végén sikerült biztossá tennünk a bentmaradásunkat az élvonalban. Ezért most az az elsődleges célunk, hogy ne kelljen izgulnunk emiatt, minden más csak ezután jöhet. Lépésenként haladunk, mindig a soron következő meccset akarjuk megnyerni, még csak a bajnokság harmadánál tartunk, nem szabad nagyon előretekinteni.

PUSKÁS AKADÉMIA–PAKSI FC 1–2

PINTÉR ATTILA, a Puskás Akadémia vezetőedzője: – Gyengén futballoztunk. Képtelenek voltunk megtartani a labdát, egy-két érintés után majdnem minden alkalommal elveszítettük, így képtelenek voltunk azt játszani amire készültünk, nem tudtunk kibontakozni. Kaptunk egy gólt szögletből, egy másikat szabadrúgásból – sokadik eset ez már a bajnokságban, pedig készülünk ezekre, gyakoroljuk, hogyan kellene elhárítani az ilyen szituációkat… Az akarattal nem volt baj, de ez most nagyon kevés volt. A második félidőben valamivel pontosabban futballoztunk, voltak lehetőségeink, de el kell ismerni, ezúttal megérdemelt a Paks győzelme. Szívem szerint már a huszadik perben cseréltem volna, de meggondoltam magam, úgy voltam vele, megadom az esélyt, hátha talpra áll az, aki gyengébben teljesített. Ebben a bajnokságban minden csapattal előfordul, hogy két-három vereséget szenved akár egymás után is, szinte megszokottnak nevezhető – más kérdés, hogy én nagyon nem szeretném megszokni! A felpasszolt labdákkal nem tudtunk mit kezdeni, gyorsan elvette tőlük a Paks, közben kinyíltunk, sok terület adódott így az ellenfél előtt. Tudjuk, hogy ebben a csapatban sokkal több van.

CSERTŐI AURÉL, a Paks vezetőedzője: – Úgy érzem, amit elterveztünk, szinte végig működött. Az volt az elképzelésünk, hogy agresszívan le kell támadni a Puskás Akadémia játékosait, nem szabad megengedni, hogy játékba lendüljenek, felgyorsuljanak, és szinte végig meg tudtuk akadályozni az összjátékukat, nem tudott kibontakozni az ellenfelünk. Uraltuk a mérkőzést, ennyivel mindenképpen jobbak voltunk, rászolgáltunk tehát a győzelemre. A szerzett góljaink számával elégedett lehettem, minden meccsen rúgtunk gólt, ám túl sokat kaptunk. Ezen mindenképpen változtatni kellett, próbáltuk stabilizálni a védőjátékunkat, és persze örülünk a győzelemnek, de a helyzetkihasználás még mindig nem volt az igazi, a két gólon kívül további lehetőségeink is voltak. Ez is azt mutatja, hogy a mi elképzeléseink szerint zajlott a mérkőzés. Simon Ádám megszerzése jó döntés volt, vele agresszívabb lett a fedezetsorunk, Papp Kristóf pedig előrébb lépett egy sorral, így a támadójátékban is hasznos volt.

HALADÁS–MEZŐKÖVESD 2–2

PACSI BÁLINT, a Haladás vezetőedzője: – Ezen a mérkőzésen volt minden... Motiváltan léptünk pályára, nagyszerű támadásokat vezettünk, sok helyzetet alakítottunk ki. Hazai pályán két gólt szereztünk, meg kellett volna nyernünk a mérkőzést. Kettő egynél gólt kellett volna szerezni – nem pedig kapni. Az eddigi meccseimet nézve az biztos, hogy nem vagyok elégedett. Látom a hibákat, próbáljuk kijavítani őket, de nem szabad elfelejteni, még csak egy hónapja dolgozunk együtt.

RADVÁNYI MIKLÓS, a Mezőkövesd vezetőedzője: A meccs elején rúgattunk egy gólt a hazaiakkal, ez megfogta a csapatunkat, aztán rögtön a szünet után emberhátrányba kerültünk. Nem tudom, az a szabálytalanság ért-e sárga lapot. Volt tartásunk, megérdemelten szereztünk pontot, azonos létszámmal talán nyerhettünk volna. Hogy a játékosaim tesztelték-e a szívemet? Gólt ajándékoztak az ellenfélnek, emberhátrányba kerültek, büntetőt rontottak... Ez hétről hétre így megy. Azért pozitívum, hogy nagy akarással futballoztak a lefújás pillanatáig – fogalmazott a szakember, aki a héten érkezett új szerzeményre is kitért, aki rögtön kezdőként szerepelt volt csapata ellen. – Iszlai Bence átigazolása óriási nyereség, és az elvégzett munka előbb-utóbb meghozza gyümölcsét. Remélem, a DVSC ellen végre a szerencse is mellénk áll.

BP. HONVÉD–VASAS 1–4

MICHAEL OENNING, a Vasas vezetőedzője: – Őszintén szólva, ha valaki a mérkőzés előtt azt mondja nekem, hogy négy gólt rúgunk a Honvédnak, akkor megmosolyogtam volna. Nem azért, mert nem vagyunk rá képesek, de a Honvéd nagyon jó csapat, és a hazai pálya előnyét képes kihasználni. A kivédett tizenegyes erőt adott a csapatnak. A második félidőben már azt az egyenes vonalú, rövid passzos játékot nyújtottuk, amit szerettem volna. Nagyon büszke vagyok a csapat teljesítményére, örülök a győzelemnek. Szöglet után is sikerült gólt szereznünk, ami kifejezetten az erősségünk. Nagyon sokszor sikerült jó kontrát vezetnünk. Egy mérkőzés kimenetelében ezek a szituációk számítanak.

ERIK VAN DER MEER, a Honvéd vezetőedzője: Ahogy az elmúlt mérkőzéseinken, sajnos megint jött az elején a gól egy rossz védekezés miatt. Utána is jól játszottunk, építkeztünk, de kihagytuk a tizenegyest. Ezután mondtam is a segítőmnek, hogy ez bizony nagyon nehéz mérkőzés lesz. Sajnos be is igazolódott. A félidőben viszont azt mondtam a játékosaimnak, hogy csak így tovább! Menjünk és csináljuk, mert előbb-utóbb jönni fog a gól – fogalmazott a holland szakember, aki szerint azonban a Vasas második gólját lesállás előzte meg. – Az utóbbi időben ezek a hibák sajnos jelentősen befolyásolták az eredményességünket. Nem ezzel szeretném magyarázni a vereséget, de 2–0 után már sokkal nehezebb dolgunk volt. Ezután a védelemből cseréltem, kockáztattunk és megpróbáltuk megfordítani a mérkőzést, de nem sikerült.

NB I, 2017–2018, 11. FORDULÓ
SZEPTEMBER 30., SZOMBAT
HELYSZÍN
JÁTÉKVEZETŐ
Újpest FC–Debreceni VSC 1–1
Budapest, Szusza Ferenc StadionKarakó Ferenc
Puskás Akadémia–Paksi FC 1–2
Felcsút, Pancho ArénaSzőts Gergely
Balmazújváros–Ferencváros 2–3 Balmazújváros, Városi StadionIványi Zoltán
Diósgyőri VTK–Videoton FC 2–3
Debrecen, Nagyerdei StadionFarkas Ádám
Haladás–Mezőkövesd 2–2
Sopron, Városi Stadion Szabó Zsolt
Bp. Honvéd–Vasas FC 1–4
Budapest, Bozsik József Stadion
Kassai Viktor
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik