Honvéd: Svájcból és Ausztriából is volt ajánlatom – Bódog

CS. A.CS. A.
Vágólapra másolva!
2020.07.01. 18:34
null
Bódog Tamás elárulta, Svájcból és Ausztriából is megkeresték (Fotó: Dömötör Csaba)
Már hetekkel ezelőtt hallani lehetett, jó esély van arra, hogy Bódog Tamás a nyáron átveszi a megbízott vezetőedzőként ténykedő Pisont István helyét a Budapest Honvéd élén. A váltás hivatalosan is megtörtént, de az összességében sikeresen dolgozó (bajnoki ötödik helyezés és Magyar Kupa-győzelem) Pisont István, valamint Dajka László másodedző is a stáb tagja marad.

„Magyarország egyik patinás klubjához kerültem, amely nemcsak évtizedekkel korábban, hanem az utóbbi években is sikeres időszakot zárt – mondta a Nemzeti Sportnak Bódog Tamás, a Budapest Honvéd új vezetőedzője, aki kettő plusz egy éves szerződést írt alá. – Örülök, hogy a kispesti vezetők alkalmasnak tartottak arra, hogy irányítsam a csapatot. A játékosok intenzív munkára számíthatnak, de azért nem kell vérfürdőre gondolni. Kell a kiváló kondíció, a filozófiámon ugyanis természetesen nem változtatok: cél a minőségi támadó futball! Így volt ez korábban Diósgyőrben és legutóbb Kisvárdán is. Várom már a közös munkát.”

A Honvéd július 13-án kezdi meg a felkészülést – a kispestieknek nemcsak a bajnokságban és a Magyar Kupában, hanem a nemzetközi kupában is helyt kell állniuk.

„Az Európa-liga-szereplés kiugrási lehetőség a futballistáknak, remek esély arra, hogy megmutassák tudásukat – magyarázta az új szakvezető. – Természetesen ismerem a keretet, de csak két játékossal dolgoztam együtt korábban, a kapus Tomás Tujvellel a Videotonnál, a támadó Ugrai Rolanddal pedig Diósgyőrben. Ami a játékrendszert illeti: eddig valóban jól működött az ötvédős felállás, de szeretnék változtatni, erről bővebben ugyanakkor még nem szeretnék beszélni. Erősíteni akarunk, hiszen kell a konkurencia, enélkül mindenki csak beleszürkül a mezőnybe. Azt azonban ne várják el tőlem, hogy neveket soroljak, kiket szeretnénk szerződtetni.”

A Kisvárdát az élvonalban tartó trénernek más lehetősége is adódott a kispesti mellett – Révész Attila, a Kisvárda Master Good sportigazgatója azt nyilatkozta, hogy Svájcból is megkeresték.

„Valóban, Svájcból és Ausztriából is volt ajánlatom, de az utóbbi időben nemigen figyeltem erre, csak az lebegett a szemem előtt, hogy miként lehetne benn tartani a Kisvárdát – mondta még Bódog. – Ez sikerült, s miután érkezett a kispesti lehetőség, egyértelművé vált, hogy ide szerződöm. Mivel lennék elégedett egy év múlva? Ha olyat csapatot látnának a szurkolók, amelyre azt mondják: ezért érdemes volt jegyet venni, s legközelebb is kijönnének.”

Bódog Tamás a Budapest Honvéd honlapjának is interjút adott: ebben elmondta, nem szeretné lebecsülni a Kisvárdát, hisz ott is a tudása legjavát nyújtotta, de nagy előrelépésnek véli a kispesti szerződést.

„Biztosan lesz olyan meccsünk, amelyen kevés gól esik, de azt fogom favorizálni, hogy próbáljuk meg a szurkolókat kiszolgálni, olyan látványt adjunk nekik, amire elismerően csettintenek, és ki akarnak jönni a következő meccsre is” – idézi az edzőt a honvedfc.hu.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik