Honvéd: Santacroce nem vált be – távozó próbajátékosok

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.07.03. 09:26
A kispesti együttes az eddigi négy felkészülési mérkőzésén csupán  egy gólt szerzett, miközben újabb próbajátékosok távoztak a klubtól.
A Honvéd az eddigi négy edzőmeccsén (Csiangszu Szuning 0–2, Partizan 0–2, Orenburg 1–2, Beitar Jeruzsálem 0–1) csupán egy gólt szerzett, a 19. születésnapját múlt csütörtökön ünneplő Májer Milán volt eredményes.


A Honvéd támadósora finoman szólva is „vékonyka” Eppel Márton és Davide Lanzafame távozása után (a két csatár az előző szezonban 32 gólig jutott), a duót valahogy pótolni kellene – ám egyelőre senkit sem szerződtetett helyettük a vezetőség, pedig egy hét múlva már az Európa-ligában kell fellépnie a csapatnak a macedón Rabotnicski ellen.
A Honvéd támadósora finoman szólva is „vékonyka” Eppel Márton és Davide Lanzafame távozása után (a két csatár az előző szezonban 32 gólig jutott), a duót valahogy pótolni kellene – ám egyelőre senkit sem szerződtetett helyettük a vezetőség, pedig egy hét múlva már az Európa-ligában kell fellépnie a csapatnak a macedón Rabotnicski ellen.

A hírek szerint a próbajátékra érkezők zöme nem vált be, közülük többen már a Beitar elleni meccs előtt távoztak Kispestről, de azóta eldőlt, hogy a togói Camaldine Abrawra és a Parma, illetve a Napoli színeiben 90 meccsen az olasz Serie A-ban is szerepelt olasz-brazil Fabiano Santacrocéra sem tart igényt a szakmai stáb. Ellenben a cseh Tomás Pilík maradására van esély, a középpályás jó benyomást tett, és a montenegrói Igor Csukovics is bizonyíthat még a héten.

„Nem könnyű úgy csapatot építeni, hogy egyelőre bizonyos posztokra hiányoznak még a megfelelő játékosok, így azokra is kevesebb idő jut, akik biztosan velünk lesznek a folytatásban – nyilatkozta a Honvéd honlapjának Supka Attila vezetőedző a szombati meccset követően. –Közülük viszont többen is jó teljesítményt nyújtottak, Holender, Kamber, Uzoma, a középpályán Gazdag, de a védekező középpályás feladatait a most igazolt Bamba is jól oldotta meg. Danilo sokat dolgozott támadásban, de még nincs meg a partnere a játékban. Elég sok helyzetet dolgozunk ki, viszont ki is maradnak ezek a lehetőségek."

A csapattal kapcsolatos hír, hogy a Partizan elleni edzőmeccsen kisebb térdsérülést szenvedő Baráth Botondnak várhatóan ki kell hagynia a Rabotnicski elleni Európa-liga-selejtezős párharc július 11-i első mérkőzését.

A Honvéd a héten két felkészülési mérkőzést játszik, mindkettőt a Bozsik József Stadionban. Szerdán 17 órakor az FC Nitra, míg szombaton a Zlaté Moravce ellen lép pályára. Aki kíváncsi a mérkőzésre, ezer forintot vigyen magával, ennyibe kerül a belépő.

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A BUDAPEST HONVÉDNÁL
Érkezők:
Holdampf Gergő (Nyíregyháza Spartacus), Eke Uzoma (nigériai, Balmazújváros – szabadon igazolhatóként), Fousseni N'Ganon Bamba (guineai, Csornomorec Odessza – Ukrajna)
Kölcsönbe érkezők:
Kölcsönből visszatérők: Göblyös Dániel (Dorog, ?),Kovács Dániel (Dorog, ?), Raul-Ioan Palmes (román, Kazincbarcika, ?), Vajda Dániel (Dorog, ?)
Az utánpótlásból felkerültek/profi szerződést kötöttek:
Kiszemeltek: Aleszandr Ignjatovics (szerb, Szloboda Tuzla – Bosznia-Hercegovina), Nemanja Andrics (szerb, Balmazújváros), Igor Csukovics (montenegrói, FC Kamza – Albánia), Lippai Tibor (Hajdúböszörmény), Borisz Zsivanovics (szerb-magyar, Szeged 2011), Tomás Pilík (cseh, FC Zbrojovka Brünn – Csehország, szabadon igazolhatóként), Vadócz Krisztián (Kitchee SC – Hongkong)
Távozók: Bobál Dávid (lejár a szerződése, szabadon igazolható), George Patrick Ikenne-King (nigériai, MTK Budapest – szabadon igazolhatóként), Eppel Márton (Kajrat Almati – Kazahsztán), Davide Lanzafame (olasz, Ferencváros)
Kölcsönbe távozók: Herjeczki Kristóf (Gyirmót FC Győr)
Kölcsönből visszatérnek klubjukhoz: –
Távozhatnak/érdeklődnek irántuk: Tomás Kosút (szlovák)


A BUDAPEST HONVÉD NYÁRI FELKÉSZÜLÉSI PROGRAMJA
A felkészülés kezdete:
június 12.
Edzőtábor:
FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉSEK
Június 20., Olaszország, Crema: Csiangszu Szuning (kínai)–Bp. Honvéd 2–0
Június 25., Adorjánfalva (Odranci, Szlovénia): Partizan (szerb)–Bp. Honvéd 2–0
Június 28., Szentelek (Ausztria): FK Orenburg (orosz)–Bp. Honvéd 2–1 (Májer)
Június 30., Telki: Beitar Jeruzsálem (izraeli)–Bp. Honvéd 1–0
Július 4., 17.00: Bp. Honvéd–FC Nitra (Nyitra, szlovákiai)
Július 7., 17.00: Bp. Honvéd–FC ViOn Zlaté Moravce (Aranyosmarót, szlovákiai)
*Július 11., El-selejtező, 1. kör: Rabotnicski (macedón)–Bp. Honvéd
*Július 17., El-selejtező, 1. kör: Bp. Honvéd–Rabotnicski (macedón)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik