Honvéd: „Olaszországban már teljesen másképp néznek Rossira”

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.06.20. 09:09
Giuseppe Sannino, a Budapest Honvéd labdarúgócsapatának új vezetőedzője volt a Digi Sport Reggeli Start című műsorának vendége. A 62 esztendős szakember elmondta, Olaszországban teljesen másképp tekintenek Marco Rossira, amióta bajnoki címet nyert a kispesti klubbal és sikeresen szerepel a magyar válogatottal.

„Nem kihívás, hanem jutalom, hogy külföldön dolgozhatom. Remélem, hogy tudásommal hozzájárulhatok a Honvéd sikereihez” – mondta Giuseppe Sannino a Reggeli Startnak adott interjújában. A Serie A-s múlttal rendelkező olasz labdarúgóedző – aki mostantól a bajnokságban 4. helyen végző Honvédot irányítja – dicsérte a kispesti körülményeket és a játékosok hozzáállását a munkához. Szerinte olasz elődje, Marco Rossi kijelölte a helyes utat a klubnál.„Nem kihívás, hanem jutalom, hogy külföldön dolgozhatom. Remélem, hogy tudásommal hozzájárulhatok a Honvéd sikereihez” – mondta Giuseppe Sannino a Reggeli Startnak adott interjújában. A Serie A-s múlttal rendelkező olasz labdarúgóedző – aki mostantól a bajnokságban 4. helyen végző Honvédot irányítja – dicsérte a kispesti körülményeket és a játékosok hozzáállását a munkához. Szerinte olasz elődje, Marco Rossi kijelölte a helyes utat a klubnál.

Sannino a magyar válogatott jelenlegi szövetségi kapitányáról meglehetősen hosszasan beszélt. Elmondta, hogy többször találkozott vele Magyarországon, már csak azért is, mert közel laknak egymáshoz. Úgy fogalmazott: „Rossinak Olaszországban nem volt szerencséje az edzősködéssel a Serie C-ben, de Magyarországon jól dolgozott, és most megérdemelten örülhet a válogatott sikerének. Az eredmények hatására Olaszországban már teljesen másképpen néznek rá, elismerik Marco Rossit.”

A Digi Sport reggeli műsorában kérdezték Sanninót az esetleges új igazolásokról és a remélt Európa-liga-továbbjutásról is. Az utóbbira kitérő választ adott és az esetleges új játékosok nevét sem említette. Annyit árult el, hogy egy irányító középpályásra szükségük lesz, de nevet nem akart mondani, mert „nem akarja megsérteni a most is jól dolgozó játékosokat”. Kerülte az egyértelmű választ Davide Lanzafame esetleges visszaigazolásával kapcsolatban is. Azt mondta: a csapatépítés főleg a klubvezetés dolga. Azt azonban kiemelte, hogy a hétfőn kezdődő ausztriai edzőtáborban sok és erős mérkőzést játszanak majd. „Nem szeretem a könnyen nyerhető meccseket, erős ellenfelek ellen lehet lemérni, hogy hol tartunk valójában.” Véleményt formált a Magyar Futball Akadémia fiatal labdarúgóiról is, akik szerinte technikailag kiválóan képzettek, de ő senkinek sem ad ajándékot a csapatba állítással, nála mindenért meg kell dolgozni.

Edzői múltjáról és filozófiájáról is beszélt az interjúban. Azt fejtegette, hogy a Serie A-ba kerülve mindent meg kellett változtasson, mert egy „Juventus ellen nem lehet az alsóbb osztályban bevált 4–4–2-es hadrendben pályára lépni. Az első osztályban az ember DNS-e is megváltozik, hiszen világsztárokat kellett irányítanom”. Szívesen emlékszik palermói időszakára is, amikor kirúgták, aztán három hónap múlva visszahívták, majd benn maradtak a csapattal, „sikerült csodát művelni” – mondta végül Giuseppe Sannino, a Honvéd új edzője a Reggeli Startban.

A teljes beszélgetést ide kattintva hallgathatja meg!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik