Honvéd: „Nem tudunk 500 ezer eurós játékost venni, mint a Fradi és a Vidi”

Vágólapra másolva!
2019.01.15. 08:36
A Budapest Honvéd labdarúgócsapatának elnöke és tulajdonosa, George F. Hemingway a Digi Sport Reggeli Start című műsorában vezetett videóblogjában a téli átigazolási piacról, a kispestieknél várható változásokról beszélt.

„Helló, győztesek! – kezdte a szokásos beköszönéssel videóblogját a Honvéd NB I-es futballcsapatának tulajdonosa, George F. Hemingway, aki a folytatásban elmondta, a héten 38 játékossal kelnek útra Törökországba, Larába, ahol január 16. és 26. között edzőtáboroznak, és négy edzőmérkőzést terveznek. A túrára a csapattal tart az első téli szerzemény is, akinek a nevét azonban még nem árulta el a sportvezető.„Helló, győztesek! – kezdte a szokásos beköszönéssel videóblogját a Honvéd NB I-es futballcsapatának tulajdonosa, George F. Hemingway, aki a folytatásban elmondta, a héten 38 játékossal kelnek útra Törökországba, Larába, ahol január 16. és 26. között edzőtáboroznak, és négy edzőmérkőzést terveznek. A túrára a csapattal tart az első téli szerzemény is, akinek a nevét azonban még nem árulta el a sportvezető.

„Egy olyan fiatal irányító középpályást igazolunk, aki segíthet nekünk. A nyárig kölcsönbe érkezik, mert sokat kellett volna fizetni érte a végleges szerződtetéséhez. Ma vesz részt orvosi vizsgálaton, utána ír alá, ő is jön velünk Törökországba – fogalmazott Hemingway, aki további kiszemeltekről is beszélt. – Van egy jobb oldalon bevethető játékos is, aki próbajátékra érkezik, ő is utazik az edzőtáborba. Két másik játékost is nézünk, az egyikük egy hagyományos kilences, akinek meggyőző az előélete.”

Az pontosan nem derült ki, hogy hiány próbajátékos tart a csapattal az edzőtáborba, de legalább egy biztosan.

Hemingway elmondta, azért is lenne szükségük több új igazolásra, mert a nyáron a kapus Gróf Dávidnak, a szélső Holender Filipnek és a csatár Danilónak is lejár a szerződése, így fel kell készülni az esetleges távozásukra, illetve a tavaszi szezont követően már nem lesz sok idő a keret alakítására, mert rövidesen kezdődik a nemzetközi kupaszereplés – a Honvédnak ugyanis tavasszal is ennek elérése lesz a célja.

„Az elmúlt napokban hallani a híreket a Fradi és a Vidi kapcsán, hogy ötszázezer eurót fizethetnek ezért, 250–300 ezer eurót azért... Tény ami tény, mi erre nem vagyunk képesek, ez majd akkor lesz lehetséges, amikor nekünk is olyan szponzoraink lesznek, mint ezeknek a csapatoknak” – beszélt a háttérről Hemingway. Hozzátette, hosszú távon továbbra is elsősorban a saját utánpótlásra szeretnének támaszkodni, kiegészítve a keretet olyan, számukra is elérhető, rutinosabb játékosokkal, akik mellett fokozatosan a fiatalok is rutint szerezhetnek, fejlődhetnek.

TÉLI JÁTÉKOSMOZGÁS A BUDAPEST HONVÉDNÁL
Érkezők:

Kölcsönbe érkezők:

Kölcsönből visszatérők:
Az utánpótlásból felkerültek/profi szerződést kötöttek:
Kiszemeltek:
Távozók: Baráth Botond (Sporting Kansas City – Egyesült Államok, szabadon igazolhatóként), Deák István (szerbiai, szabadon igazolható), Hidi Patrik (szabadon igazolható – érdeklődnek iránta: Lengyelország), Holdampf Gergő (Szombathelyi Haladás, szabadon igazolhatóként), Tomás Pilík (cseh, szabadon igazolható, érdeklődnek iránta: 1. FK Príbram – Csehország)
Kölcsönbe távozók:
Kölcsönből visszatérnek klubjukhoz:
Távozhatnak/érdeklődnek irántuk: Gróf Dávid (Egyesült Államok, Törökország), Pölöskei Zsolt (átadólistán)

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik