Honvéd: „Majdnem leestem a homokágyról az NS cikke miatt”

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.01.10. 17:29
A labdarúgó NB I 4. helyén álló Budapest Honvéd tulajdonosa, George F. Hemingway sajtótájékoztatón beszélt a tavaszi szezonról, Eppel Márton jövőjéről, a tengerparti nyaralását megzavaró tényezőről, illetve arról is, hogy szerinte nemcsak a Ferencvárosban és a Videotonban, hanem még a másodosztályban is ajánlanak egyes csapatok irreális fizetéseket a játékosoknak.

A bajnoki címvédő Budapest Honvéd megtartotta év eleji sajtótájékoztatóját, amelyen George F. Hemingway bemutatta a Kispestre másodszor visszatérő vezetőedzőt, Supka Attilát és a csapat első téli szerzeményét, Heffler Tibort.Budapest Honvéd megtartotta év eleji sajtótájékoztatóját, amelyen George F. Hemingway bemutatta a Kispestre másodszor visszatérő vezetőedzőt, Supka Attilát és a csapat első téli szerzeményét, Heffler Tibort.

„Nagy változásokat nem tervezünk – tette hozzá. – Egy balhátvédet szeretnénk igazolni, és valakit a középpályára. Egyébként csak akkor, ha eladunk valakit, akit pótolni kellene. A mostani három-négy fiatal mellé Attila felhoz még négyet-ötöt az akadémiáról megnézni, hogy ki ragadhat meg az első csapatnál. Meglesz erre a lehetőségük, hiszen mi már a következő idényre is készülünk, mert ott még több fiatallal szeretnénk megjelenni. Mindenki tudja, hogy itt van Közép-Európa egyik legjobb akadémiája. Szeretnénk ezt a hírt terjeszteni, és nemcsak szájkarate szinten, hanem a valóságban is, amihez eredmények kellenek."

A Nemzeti Sport újságírója kérdezett volna ezután, de a bemutatkozása után Hemingway kérdés nélkül válaszolt neki:

„Olvastam a cikkét december huszonhetedikén, nagyon mocsok cikk volt. Rosszmájúan írta, nem volt reális. Haragudtam magára. Ültem a tengerparton és majdnem leestem a homokágyról. De én legalább ott ültem a tengerparton."

A tulajdonos egyébként elárulta: három pozíciót szeretnének javítani tavasszal a tabellán, ami azt jelentené, hogy bajnoki címet ünnepelhetnek.

„Én nagyon optimista vagyok a szezonunkkal kapcsolatban. Ezek a fiúk nem felejtettek el focizni a télen. Ha kicsit okosabbak vagyunk, akkor hat-nyolc ponttal többünk lenne. Reméljük, ezeket a hibákat nem követjük el. Van egy edzőnk, aki nagy ambícióval állt neki a feladatnak, és megpróbálunk ebben az évben is meglepetést okozni. Reméljük, hogy sikerül. Nekem nem lenne meglepetés, csak a nagyközönségnek."

Újságírói kérdésre válaszolva Eppel Márton jövője is szóba került, akivel kapcsolatban mi is megírtuk, hogy dél-koreai érdeklődésről lehetett hallani.

„Mindenki tudja, hogy a terjedő hírek száznegyvenkilenc százaléka nem felel meg a valóságnak. Ha jön egy olyan ajánlat Eppel Mártonra, amit el tudunk fogadni, akkor el fogjuk adni. Szavamat adhatom, hogy eddig nem érkezett olyan ajánlat. Én eddig tizenkét ajánlatról olvastam a sajtóban, mert én mindig tanulmányozom ezeket a híreket. Hozzám ezek eddig nem futottak be. Nem akarjuk eladni feltétlenül Eppel Marcit, mert nagyszerű játékos. De van három másik csatárunk. Olyan fiatalok, mint Hegedűs vagy Majer Milán, de ott van Kabangu, Danilo és Lanzafame is. Legrosszabb esetben még én is beállhatok. Úgyhogy megvagyunk, ám ha a mesternek kell még egy csatár, amennyiben Eppelt eladjuk, akkor tudunk neki szerezni. De nincs semmiféle megegyezés senkivel.”

Ezután a Nemzeti Sport arról érdeklődött: mi a helyzet a nyáron lejáró szerződésű játékosokkal, köztük Bobál Dáviddal, Nagy Gergővel és Patrick Ikenne-Kinggel?

„Én mindig mindenkivel tárgyalok, még az exfeleségemmel is. Aztán hogy ebből lesz-e valami, azt csak a Jóisten tudja. Valóban lejár a szerződésük a nyáron. Mind a három nagyszerű játékos. Bobál és Nagy a mi kölykünk, King nem, de itt van tizennyolc éves kora óta, úgyhogy annak számít. Ha nem kápráztatja el őket a túlvilág, akkor lehet, hogy meghosszabbítjuk a szerződésüket. Ha olyan ajánlatokban hisznek, amik nem reálisak nálunk, akkor nem. Én mindenkit szeretnék megtartani, aki jól játszik, ám tény, hogy vannak olyan csapatok – és nemcsak a Ferencváros meg a Videoton, amelyekre mindenki gondol, hanem mások is az NB I-ben, sőt az NB II-ben –, melyek irreális fizetéseket ajánlanak, mert azt gondolják, hogy ez az ember lesz a megváltó. Ha ilyen jön elő egy futballistával kapcsolatban, akkor azzal nem tudunk versenyezni. De én szeretném, hogy mind a három játékos maradjon, hiszen értékesek, azt viszont nem tudom, hogy meg tudjuk-e őket tartani, mert mi a saját üzleti modellünket folytatjuk.”

Mielőtt elköszönt volna Hemingway a sajtó képviselőitől, egy kéréssel fordult a jelenlévőkhöz:

„Azt szeretném kérni, hogy amikor vakáción vagyok és ülök nyugodtan, csendesen a tengerparton, akkor ne írjanak szörnyű dolgokat, hogy leessek a homokról be a tengerbe. Amikor itt vagyok, akkor lehet mondani, nekimegyek maguknak rendesen. De a vakáción ne kelljen ezzel foglalkoznom."

Természetesen Heffler Tibor is megszólalt a sajtóeseményen, és elmondta: hektikus fél éven van túl, így nagyon örül, hogy a Honvédhoz szerződhetett.

„Mindent bele fogok adni, ugyanakkor nehéz lesz bekerülni a kezdőcsapatba. Nagyon jó labdarúgók alkotják a keretet, minden poszton van legalább két-három azonos kaliberű, emiatt nagy lesz a versenyhelyzet, viszont így jó eredményeket érhetünk el. Nagyon várom már. Úgy indulok neki, hogy elérhetjük a maximumot, mert egy sportoló csak így állhat hozzá. Én ezért mindent meg fogok tenni, úgyhogy bízom a bajnoki aranyban. Jós nem vagyok, de mindent megteszek érte."

Supka Attilát arról is kérdezték, hogy korábbi klubja, a Szeged 2011-Grosics Akadémia bírósághoz fordult a szerződés jogszerűtlen felbontása miatt.

„Olyan szakaszban van az ügy, hogy nem szeretném kommentálni, ám annyit elmondhatok: nem voltam jogszerűtlen."

A vezetőedzővel később hosszabb videointerjút láthatnak az NSO Tv-ben.

A Hemingway által említett cikk a Nemzeti Sport december 27-i számában (nagyításhoz kattintson a képre!):

 

TÉLI JÁTÉKOSMOZGÁS A BUDAPEST HONVÉDNÁL
Érkezők:
Heffler Tibor (Ceglédi VSE)
Kölcsönbe érkezők:
Kölcsönből visszatérők: Erdélyi Botond (Kisvárda)
Az utánpótlásból felkerültek/ profi szerződést kötöttek:
Kiszemeltek:
Távozók:Akeem Latifu (nigériai, felmondással megszűnt a szerződése, szabadon igazolható)
Kölcsönbe távozók:
Kölcsönből visszatérnek klubjukhoz: Laczkó Zsolt (Paksi FC – szerződést bontott)
Távozhatnak/érdeklődnek irántuk: Kadima Kabangu (kongói), Villám Balázs (?)

A BUDAPEST HONVÉD TÉLI FELKÉSZÜLÉSI PROGRAMJA
A felkészülés kezdete: január 8. (átmozgató edzés)
Edzőtábor: február 5–15., Törökország
FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉSEK
Január 20., ESMTK-pálya: Honvéd–Dorog
Január 27.: Vasas–Honvéd
Január 31., ESMTK-pálya: Honvéd–Balmazújváros
Február 3.: MTK–Honvéd
Február 7., Side (Törökország): Honvéd–KF Trepca 89 (koszovói)
Február 10., Belek (Törökország): Honvéd–1. FC Slovácko (cseh)
Február 12., Side (Törökország): Honvéd–SZKA Hrabarovszk (orosz)
Február 14., Side (Törökország): Honvéd–FK Dinamo Breszt (fehérorosz)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik