Honvéd: „Magyar fiatalok kellenek a válogatottba, nem Lanzafame”

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.01.20. 18:27
null
Lanzafame szívesen lenne magyar válogatott, ha hívnák (Fotó: Koncz György)
Davide Lanzafame játékát nézve az juthat a szurkolók eszébe, hogy ez a Juventust is megjáró olasz támadó igencsak jól jönne a magyar futballválogatott számára. Csakhogy a kérdésről nem mindenki gondolkodik ugyanúgy, még a címvédő Budapest Honvédnál is megoszlanak a vélemények arról, jó ötlet lenne-e a 30 éves labdarúgót honosítani.

„Nem gondolom, hogy ez jó ötlet, Lanzafame olasz fiú, harmincéves. A magyar fiatalokat kell felnevelnünk, hogy legyenek magyar válogatottak, hogy a magyar válogatott jó legyen. Mi az akadémián mindent megteszünk annak érdekében, hogy pár éven belül legyenek ilyen fiúk" – nyilatkozta a DIGI Sport híradójának George F. Hemingway, a Budapest Honvéd tulajdonosa.

A csapat régi-új edzője másképp vélekedik a kérdésről. „Lanzafame nagyon jó játékos, és természetesen, ha játszana a magyar válogatottban, nagyon sokat tudna segíteni a csapatnak, kérdés, hogy az állampolgárságot megkapja-e vagy sem" – vetett fel egy teljesen jogos kérdést Supka Attila.

Az érintett egy percig sem gondolkodna, ha hívnák. Akkor talán még a testére is felkerülne egy újabb tetoválás a tavalyi bajnoki címet ábrázoló trófea mellé. „Nagyon sokan kérdezgetnek a magyar válogatottságról, és ha az embert megkérdezik, akkor illik válaszolni, és én őszinte választ adok. Nagyon szívesen állok rendelkezésre, mert nagyon jól érzem magam Magyarországon, amely a második hazámmá vált, ezért nem is mondhatok mást: ha hívnak, megyek" – mondta Lanzafame a Sport 24-nek.

A támadó tavalyi formája – amikor az NB I legjobbjának is megválasztották – semmit sem kopott. A Dorog ellen 3–1-re megnyert edzőmeccsen is betalált, a bajnoki rajtot pedig a góllövőlista második helyéről várhatja. „Nem az egyéni siker a fontos, hanem a csapaté. Gondolkodás nélkül feláldoznám a gólkirályi címet azért, hogy a Honvéd nyerjen valamit, legyen ez újabb bajnoki cím vagy végső siker a Magyar Kupában" – nyilatkozta az őszi szezonban 11 gólig jutó futballista.

A csapat közben arra készül, hogy feljebb lépjen a negyedik helyről, és közben cél a Magyar Kupa elhódítása is. Ez korábban már sikerült Supka Attilával. „Szeretnénk a nemzetközi porondra kikerülni, erre két lehetőségünk van; vagy a bajnokságon vagy a kupán keresztül, de ha mindkettőben elérnénk ezt, az nagyon nagy dolog lenne."

Supka Attila a 2016–2017-ben látott, aranyérmes Honvédot is figyelembe veszi, amikor mostani csapatot építi. „Ha arra vissza tudunk térni, hogy egy masszív védekezésből az előrejátékunkat fel tudjuk úgy építeni, hogy helyzeteink legyenek, akkor meglesznek megint azok a játékosok, akik a gólokat szállítják. Ebben az esetben tudunk előrelépni."

A címvédő Honvéd a tavalyi siker előtt 1993-ban volt azt megelőzően bajnok. Ami biztos, a csapatnak nincsen évtizedes terve arról, hogy mikor jöhet össze újra az aranyérem. „Legutóbb Rákosi Mátyásnak voltak ötéves tervei, de nem vagyok annyira intelligens, mint ő volt – azt hiszem – mosolygott George F. Hemingway, majd így folytatta: – Azt gondolom, a Honvéd lehet bajnok, de ebben az idényben ez nagyon nehéz lesz, mert tíz-tizenkét pontra vagyunk a többiek mögött. De szerintem fölkerülünk a dobogóra, és remélem, hogy megnyerjük a Magyar Kupát, és akkor a nemzetközi kupákban is ott leszünk. Supka Attilától pedig azt várom, hogy a lehető legszebb arcunkat mutassuk meg."

A Budapest Honvéd a február 24-ei bajnoki rajton épp az éllovas Ferencváros otthonában mutathatja meg, milyen szép a mostani arca.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik