Davide Lanzafame újra a többiekkel edz (Fotó: honvedfc.hu)

 

A Honvéd labdarúgócsapatának keddi edzésén már Davide Lanzafame is részt vett, aki az elmúlt két hétben egyéni program szerint készült, most pedig már az első csapattal tréningezik, akárcsak Nagy Gergő, aki sportsérvműtétje és rehabilitációja után csatlakozott az együtteshez.

Lanzafamét élő szerződés köti a kispestiekhez, miután a klub nemrég kifizette a vételárát a Ferencvárosnak, melytől tavaly nyáron kölcsönbe szerezték meg, kötelező kivásárlási záradékkal. Értesülésünk szerint megfelelő ajánlat esetén továbbra sem gördítenek akadályt a távozása elé. Szintén a csapattal készül Eppel Márton, akinek már tett ajánlatot a Honvéd, ám megegyezés egyelőre nem született. Arról beszámoltunk, hogy a kispestiek szerződtették a támadósorba a 20 éves Boubacar Traorét, aki az elmúlt két idényben a tunéziai első osztályú CA Bizertin-ben szerepelt.

Combsérülése miatt egyelőre különmunkát végzett Szendrei Norbert, a térdét fájlaló Tóth-Gábor Kristóf, illetve a lábfejsérülése miatt hiányzó Berla Attila, míg a tavasszal keresztszalag-szakadást szenvedő Banó-Szabó Bence továbbra is a rehabilitációs edzéseket végzi.

A Honvéd múlt héten a Paks elleni, 2–1-re megnyert felkészülési meccsel zárta le a másfél hetes győri edzőtábort. A találkozó után két nap pihenőt kaptak a játékosok a szakmai stábtól, így kedden reggel kellett edzésre jelentkezniük. A gyakorlásokat immár ismét Kispesten, a Honvéd központjában végzi a csapat, amely augusztus 16-án Felcsúton játssza első bajnoki meccsét a Puskás Akadémia ellen. Addig a héten péntekig minden nap tréningezik az együttes, szombaton felkészülési mérkőzést vív a Mezőkövesddel, vasárnap rehabilitációs edzés szerepel a programban.

A Honvéddal kapcsolatos hír, hogy továbbra is bizonytalan, mikor térhet vissza a csapat saját stadionjába, az újjáépülő Bozsik József Stadionba. Az biztos, hogy az őszi bajnoki szezont továbbra is az MTK otthonában, a Hidegkuti-stadionban kezdi a Honvéd, már ami a pályaválasztóként következő meccseit illeti, de az is előfordulhat, hogy egész ősszel albérletben kell játszania Bódog Tamás csapatának.

A Honvéd augusztus 5-én, 18 órától szurkolói ankétot tart a Honvéd-MFA Utánpótlásközpont műfüves pályáján. A szurkolói ankéton ott lesz a Budapest Honvéd FC társtulajdonosa, Mendelényi Dániel, továbbá Kun Gábor ügyvezető igazgató, Urbányi István sportigazgató és Bódog Tamás vezetőedző is.  

A BP. HONVÉD NYÁRI FELKÉSZÜLÉSI PROGRAMJA
Edzőtábor:
július 23–29., Győr
Július 22.: FC Ajka (NB II)–Bp. Honvéd 2–2 (Kesztyűs, Tóth-Gábor)
Július 25.: Bp. Honvéd–MSK Zilina (Zsolna, szlovák) 4–2 (Ugrai 2, Kesztyűs, Gazdag)
Július 29.: Bp. Honvéd–BFC Siófok (NB II) 0–3 
Augusztus 1.: Bp. Honvéd–Paksi FC 2–1 (Hidi, Gale)
Augusztus 8.: Mezőkövesd–Bp. Honvéd

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A BUDAPEST HONVÉDNÁL
Érkezők: Baráth Botond (Sporting Kansas City – Egyesült Államok), Kesztyűs Barna (Paksi FC, kölcsön után végleg), Davide Lanzafame (olasz, Ferencváros, kölcsön után végleg), Nagy Sándor (ukrajnai, Debreceni VSC), Tamás Krisztián (Mol Fehérvár, legutóbb kölcsönben ZTE FC), Tóth-Gábor Kristóf (Haladás), Boubacar Traoré (mali, szabadon igazolható, legutóbb CS Bizertin – Tunézia), Zsótér Donát (Újpest FC, szabadon igazolhatóként)
Kölcsönbe érkezők:

Kölcsönből visszatérők: Lukács Dániel (Tiszakécske), Májer Milán (Gyirmót FC Győr)
Az utánpótlásból felkerültek/profi szerződést kötöttek:
Kiszemeltek: Eppel Márton (Cercle Bruges – Belgium, szabadon igazolható)
Távozók: Herjeczki Kristóf (Gyirmót FC Győr, kölcsön után végleg), Tonci Kukoc (horvát, szabadon igazolható), Levkovich Robi (magyar-izraeli), Macdonald Niba (kameruni)
Kölcsönbe távozók: Juhász Zsombor
(Gyirmót FC Győr), Horváth Milán (BFC Siófok), Irimiás Gergő (FC Ajka), Kovács Nikolasz (FC Ajka, ismét kölcsönbe), Májer Milán (ETO FC Győr), Temesvári Attila (tiszakécskei kölcsön után ETO FC Győr), Tóth Péter (FC Ajka), Tömösvári Bálint (győri kölcsön után BFC Siófok), Zvara Levente (FC Ajka)
Kölcsönből visszatérnek klubjukhoz: Mayron George (Costa Rica-i, FC Midtjylland – Dánia), Patrick Ikenne-King (nigériai, MTK Budapest)
Távozhatnak/érdeklődnek irántuk: Davide Lanzafame (olasz)