Honvéd: közös megegyezéssel szakítottak Cordellával

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.02.10. 16:02
null
A nemzetközi igazgató az elmúlt napokban a támadások kereszttüzébe került (Fotó: NS-archív)
A labdarúgó NB I-ben szereplő Budapest Honvéd a mai nappal közös megegyezéssel szerződést bontott Fabio Cordella nemzetközi igazgatóval – adta hírül a klub hivatalos honlapja. A Honvéd sok sikert kíván a szakembernek a továbbiakban.

 

Az elmúlt napokban Cordella a támadások kereszttüzébe került, és konfliktusba került Csábi Józseffel is. A menesztett szakember korábban azt mondta, az olasz vezető rossz irányba tereli a klubot.

„Nem indokolták az elküldésemet – mondta Csábi József, aki szerint a jelenlegi keretben, főképp a fiatalokban van lehetőség, de talán a kieséstől való félelem vagy maga a nemzetközi igazgató, Fabio Cordella olyan irányba tereli a klubot, ami nem a Honvéd érdekeit szolgálja. – Az elmúlt tíz napban sokat vitáztam a tulajdonos úrral az átigazolási politikáról, kedden konkrétan elmondtam, hogy szakmailag vállalhatatlan, ahogyan és akiket idehoznak a klubba. Lehet, ha mindenre csak bólogatok, ma is én vagyok a Honvéd vezetőedzője, csakhogy az nem én lettem volna.”

Cordella válasza sem sokáig váratott magára, elmondása szerint Csábi jó ember, de rossz szakember.

„Először is, tavaly júniusban találkoztam Csábi Józseffel, aki számomra az első számú választás volt a magyar edzők közül. Ha az lett volna a feladatom, hogy válasszak egy magyar trénert, akkor rá szavaztam volna. Eddig szimpatikus embert ismertem meg benne. Nyáron Hemingway úr nem akart magyar vezetőedzőt szerződtetni, így esett a választás Pietro Vierchowodra” – kezdte Fabio Cordella a Nemzeti Sport Online-nak.

Cordella elmondta, miért távozott
Az olasz sportvezető a gianlucadimarzio.com-nak elmondta, ő maga döntött a távozás mellett. BŐVEBBEN ITT»

„Másodszor, nem én rúgtam ki Csábit, hanem az eredményei. Pietro távozása után két pontot szereztünk vele. A menesztésről a tulajdonos döntött, de egyetértek vele. Kedvelem Csábit mint embert, de edzőként nem szimpatizálok vele, mivel nem tartom jó trénernek. Ezt eddig soha nem mondtam nyilvánosan, ám mivel most megtámadott, reagálnom kell, és az az igazság, hogy hiába tartom jó embernek, szerintem nagyon rossz edző. A kirúgásáról mégsem én döntöttem” – folytatta a nemzetközi igazgató.

„Hemingway úr elmondta, edzőt akar váltani, de nem akarta visszahívni Vierchowodot, ezért jeleztem neki, hogy Marco Rossit meg tudom kérdezni, visszatérne-e. Rossi nagyon jó edző, és bár követett el hibákat a múltban, kiváló szakember” – zárta Fabio Cordella.

Nem volt itt azonban vége, jött az újabb válasz, Csábi szerint Cordellának nincs hitelessége a szakmában.

„Nem akarok sárdobálásba kezdeni, de Cordellának nincs hitelessége a szakmában, nincs képzettsége, múltja ahhoz, hogy eldöntse, ki a jó és ki a rossz szakember – így reagálta a Digi Sport Reggeli Start című műsorában Csábi József Cordella azon kijelentésére, amely szerint „Csábi jó ember, de nagyon rossz edző” – Ha kicsit groteszk akarok lenni, azt mondom, ez az ember legutóbb a járókában látott labdát…”

„Más értékek mentén szerveztem volna a klubot, amelyet én, aki a múltjának is része vagyok, másképpen látom, mint egy zsoldos. Olyan játékosokat hozott ide, akik csak azért jöttek, hogy jól érezzék magukat nálunk, de az első csapatba olyan játékosok kellenek, akik szakmailag oda illenek.”

„Láthattuk, hogy Cordella hogyan igazolt az elmúlt időszakban. Gyakorlatilag csak Davide Lanzafame volt sikeres igazolás azok közül, akiket idehozott. Három héttel a rajt előtt érkezett kilenc légiós, ennek nem látom értelmét.”

Csábi hozzátette, nem a légiósokkal van problémája, vannak, akik erősítést jelentenek, köztük Aníbal Godoy vagy Souleymane Youla, ő azonban melléjük építette volna be a magyar fiatalokat, a kilenc, hétfőn bejelentett külföldi játékost túlzásnak érzi.

Supka Attila, a Soproni VSE jelenlegi szakmai igazgatója és a Honvéd korábbi vezetőedzője is kifejezte nemtetszését Cordella Csábi távozásával megfogalmazott véleményével kapcsolatban.

„Felháborítónak tartom Fabio Cordella nyilatkozatát – mondta Supka a Nemzeti Sportnak, hozzátéve, bár minden klub belügye, kiket alkalmaz, eljött az ideje a megszólalásnak. – Ennek az embernek nem ezek voltak az első mondatai, amelyekkel a magyar edzőket szidta és gyalázta. Cordella egy szalmát sem tett keresztbe a klubért, olykor a belga harmad- és negyedosztályból hozott futballistákat Kispestre akkor is, amikor én a Bozsik József Stadionban dolgoztam.”

„Akkor ő érti a dolgát? Elég Souleymane Diaby, Marshal Johnson vagy Davide Lanzafame nevét említeni, akinek a zűrös múltjáról már akkor tudni lehetett, amikor a klubhoz vitte. S akadt olyan is, akit egy tréning után el kellett küldjek, mert nem akart edzeni… Erre olyan büszke? Meg arra, hogy a Bobál testvérpárt, Dávidot és Gergőt próbajátékra vitte a Manchester Cityhez, amikor ismerőse, Roberto Mancini volt az angol csapat menedzsere?”

„Nyilvánvaló volt, hogy csak marketingfogásról van szó, csakúgy, amikor az úgyszintén Mancini irányította Galatasarayhoz közvetítette Vécsei Bálintot – mindkét esetben egyértelműen kiderült, nincs szakmai alapja a próbajátéknak. Cordella eredetileg azért jött a klubhoz, hogy az utánpótlásból több labdarúgót is kivisz külföldre, nos, úgy tűnik, mára teljesen érdemtelenül odáig jutott, hogy ő mondja meg, ki legyen az edző… Borzalmas, hogy olyan ember alkothat véleményt, aki semmit nem tett a magyar futballért, sőt leginkább csak ártott. S ez az ember sorsokról dönthet a klubnál.”

TÉLI JÁTÉKOSMOZGÁS A BUDAPEST HONVÉDNÁL
Érkezők: Bratiszlav Punosevac (szerb, Radnicski Nis – Szerbia), Francis Koné (togói-elefántcsontparti, szabadon igazolható), Jesús Meza (venezuelai, Olympiakosz Volosz – Görögország, szabadon igazolható), Jean-Pierre Morgan (francia, Bézires – Franciaország), Joszip Projics (szerb, Levadiakosz – Görögország), John Jairo Palacios (kolumbiai, Alianza Huánuco – Peru)
Kölcsönbe érkezők: Josip Elez (horvát, Lazio – Olaszország), David Izazola (mexikói, Pumas UNAM – Mexikó), Lucas Ontivero (argentin, Galatasaray – Törökország)
Kölcsönből visszatérők:
Bobál Dávid (Soproni VSE), Botka Endre (Kecskemét), Csábi Mihály (Soproni VSE), Czuczi Márton (Békéscsaba), Daru Bence (Siófok), Lőrinczy Attila (Békéscsaba), Emmanuel Mensah (ghánai, FK Bodva Moldava nad Bodvou – Szlovákia)
Az utánpótlásból felkerültek:
Kiszemeltek:
Távozók: Donald Bendé Bende (elefántcsontparti, szabadon igazolható), Thomas Iyock Job (kameruni, szabadon igazolható), Andrea Mancini (olasz, Haladás, szabadon igazolható volt), Ariano Navarro (panamai, szabadon igazolható), Cristian Portilla (spanyol, Mitra Kukar – Indonézia, szabadon igazolható volt), Anatolis-Alexis Sundas (román-görög, Fidelis Andria – Olaszország), Kandia Traoré (elefántcsontparti, szabadon igazolható), Vereckei Dániel (szabadon igazolható)
Kölcsönbe távozók: Raffaele Alcibiade (olasz, Haladás), Bobál Gergely (Gyirmót), Kapacina Valér (Soproni VSE)
Kölcsönből visszamentek klubjukhoz:
Távozhatnak: Karacs Péter (érdeklődnek iránta: ZTE), Jevrem Kosznics (szerb)

EDZŐVÁLTÁSOK A 2014–2015-ÖS SZEZONBAN
2014. szeptember 4.
Mátyus János (Lombard Pápa) lemondott – ideiglenesen Kovács László kapusedző irányít
2014. október 6. Pietro Vierchowod (Budapest Honvéd) – ideiglenesen Jasper Adrianus de Muijnck és Simon Miklós
2014. október 20.
Csábi József (Nyíregyháza) – Mátyus János
2014. október 21.
Artner Tamás (Haladás) – Szentes Lázár
2014. október 26. Jasper Adrianus de Muijnck (Bp. Honvéd) – Csábi József
2014. október 27.
Véber György (PMFC) – ideiglenesen Kulcsár Árpád
2014. október 31.
Horváth Ferenc (Győri ETO) – átmenetileg Fórián Zsolt, Tokody Tibor, Igor Nicsenko, Jordi Illa Solé és Tőkés László
2014. november 10.
Kovács László (Lombard Pápa) – Lengyel Ferenc; Kovács visszatér kapusedzőnek
2014. november 24.Kulcsár Árpád (PMFC) – Robert Jarni
2014. november 25.
Fórián Zsolt, Tokody Tibor, Igor Nicsenko, Jordi Illa Solé és Tőkés László (Győri ETO) – Miriuta László
2015. február 7. Csábi József (Honvéd) – Marco Rossi

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik