Honvéd: kölcsönvették a grúz gólvágót – hivatalos

Vágólapra másolva!
2019.01.15. 17:13
Igaznak bizonyultak a Nemzeti Sport Online értesülései: Zakaria Beglarisvili a labdarúgó NB I-ben szereplő Budapest Honvédnél folytatja a pályafutását – közölte hivatalos oldalán a kispesti klub. A 28 éves grúz támadó középpályás az idény végéig kölcsönbe érkezik az észt élvonalbeli Flora Tallinntól.

Kedd reggel George F. Hemingway beszélt arról a videoblogjában, hogy hamarosan szerződtetnek egy támadó középpályást kölcsönbe, aki már a csapattal edz. A Nemzeti Sport Online értesülései pedig igaznak bizonyultak, ugyanis a kispestiek délután bejelentették Zakaria Beglarisvili érkezését. Kedd reggel George F. Hemingway beszélt arról a videoblogjában, hogy hamarosan szerződtetnek egy támadó középpályást kölcsönbe, aki már a csapattal edz. A Nemzeti Sport Online értesülései pedig igaznak bizonyultak, ugyanis a kispestiek délután bejelentették Zakaria Beglarisvili érkezését.

Az észt élvonalbeli Flora Tallinn játékosa 2018-ban 36 bajnokin 30 gólt és 24 gólpasszt jegyzett, így jelenleg 3. helyen áll az európai Aranycipő-versenyben. Mint arról ma beszámoltunk, a listát egy bizonyos Lionel Messi vezeti (FC Barcelona), a 2. az észt élvonal gólkirálya, a 31 gólos Liliu (Nomme Kalju), míg a 3. helyen Beglarisvili mellett holtversenyben szerepel a volt újpesti Mbaye Diagne is.

A 28 éves Beglarisvili korábban megfordult az Ajax akadémiáján, az U19-es csapatban futballozott, de játszott hazájában, Grúziában is, míg Tallinnba 2020-ig köti a szerződése. A támadó középpályáson kívül egy algériai jobbhátvéd is feltűnt a tréningen, de róla nincs bővebb információnk.

„Tudom, hogy Puskás Ferenc csapatáról van szó, aki a Honvédban, majd a Real Madridban is szerepelt – kezdte Zakaria Beglarisvili a honvedfc.hu-n. – Jó helyre kerültem, az első benyomásaim alapján jó játékosok alkotják az együttest, és a szakmai munka is rendben van. Észtországban mindent megnyertem, szeretnék itt is sikeresen szerepelni, s a Honvédnál is minél több gólt szerezni és gólpasszt adni. Több klub is érdeklődött irántam, de úgy éreztem, hogy a Honvéd akar a leginkább. Itt vagyok, készen állok arra, hogy sikeres tavaszt produkáljunk.”

A grúz középpályás a Honvéd első téli szerzeménye.

TÉLI JÁTÉKOSMOZGÁS A BUDAPEST HONVÉDNÁL
Érkezők:

Kölcsönbe érkezők:
Zakaria Beglarisvili (grúz, Flora Tallinn – Észtország)
Kölcsönből visszatérők:
Az utánpótlásból felkerültek/profi szerződést kötöttek:
Kiszemeltek:
Távozók: Baráth Botond (Sporting Kansas City – Egyesült Államok, szabadon igazolhatóként), Deák István (szerbiai, szabadon igazolható), Hidi Patrik (szabadon igazolható – érdeklődnek iránta: Lengyelország), Holdampf Gergő (Szombathelyi Haladás, szabadon igazolhatóként), Tomás Pilík (cseh, szabadon igazolható, érdeklődnek iránta: 1. FK Príbram – Csehország)
Kölcsönbe távozók:
Kölcsönből visszatérnek klubjukhoz:
Távozhatnak/érdeklődnek irántuk: Gróf Dávid (Egyesült Államok, Törökország), Pölöskei Zsolt (átadólistán)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik