Lanzafame számára mentálisan pihentető a koronavírus okozta kényszerszünet (Fotó: Tumbász Hédi)

 

„Nagyon élvezem a családommal együtt töltött időt. A feleségemmel megpróbálunk rendszert vinni a hétköznapokba. Három kislányunkkal sokat foglalkozunk, de jut idő a fizikai feladatokra is, amelyeket a csapat által elkészített otthoni edzésterv alapján végzek” – mondta az M4 Sporton az olasz csatár, aki szerint szerencsés helyzetben van, mert klubja, a Budapest Honvéd gondoskodik róla, megkapja a fizetését.

„Úgy érzem, magam is változtam, hiszen amióta nem futballozom, kevésbé vagyok ingerült, stresszes, kicsit kitisztult a fejem. Sokkal inkább oda tudok figyelni a közös családi játékokra, és ha már így hozta a sors, én is többet hozzá tudok tenni a családi harmóniához” – vélekedett.

 
Videó: így segítenek a lányai Lanzafaménak az edzésben 
Lanzafame: A jövőben is címekért akarok küzdeni a Honvéddal
Lanzafame: Szeretném viszonozni, amit a magyaroktól kaptam 

Giuseppe Sannino vezetőedző leváltásával kapcsolatban Lanzafame kifejtette, a játékosok is felelősek azért, hogy a vártnál gyengébben alakult az idény, szerinte nem lehet mindent a mester nyakába varrni. Úgy vélte, nem lehetnek elégedettek az eredménysorukkal és a tabellán elfoglalt 6. helyükkel, a labdarúgásban pedig általában az edzőn csattan az ostor.

„Összességében megérdemeljük, hogy a hatodik helyen állunk, de őszintén mondom, a Budapest Honvédnak nem a középmezőnyben lenne a helye. Azért jöttem, hogy a dobogóra segítsem a csapatot. Korábban már szerepeltünk a Bajnokok Ligájában, kétszer az Európa-ligában, úgyhogy tudjuk, mit szeretnénk ismét elérni. Az idén még elérhetjük az El-szereplést a bajnokságban, és a Magyar Kupát is megnyerhetjük” – jelentette ki a 33 éves támadó, aki elárulta, minden rokona jól van a koronavírus-járvány által egyik leginkább érintett országban, Olaszországban.

Lanzafame a felfüggesztett NB I befejezésével kapcsolatban úgy fogalmazott, minden attól függ, hogy mikor kezdhetik újra a bajnokságot, és mennyi idő marad rá. Ő azt sem tartja kizártnak, hogy alsó- és felsőházra bontják a mezőnyt, előbbiben a bennmaradásért, utóbbiban a nemzetközi kupaindulásért küzdhetnének a csapatok. Kiemelte, az a legfontosabb, hogy a pályán dőljenek el a helyezések.

HAMBURGER LANZAFAME TISZTELETÉRE

A Honvéd honlapja pénteken arról számolt be, hogy elkészült az olasz csatáról elnevezett hamburger, amelyet eredetileg a húsvét előtti napokra tervezett kispesti gasztrofesztiválra ígértek, de a koronavírus-járvány miatt az esemény elmaradt, a hamburger elkészítése pedig csúszott.

Az olasz csatár választhatott két összetevőt, Lanzafame a hagyományos salátát és fokhagymát kérte, hogy ezek mindenképpen legyenek benne a burgerben, amelybe a buci közé balzsamecetes saláta, angus marha, cheedar sajt, karamellizált bacon és édes fokhagymás mártás került.

 „Nagyon finom volt, felső kategóriás hamburger, az egész családnak nagyon ízlett – idézte  Lanzafamét a Bp. Honvéd honlapja. – Nagy megtiszteltetés, hogy egy ételnek lehettem a névadója, szerencsés vagyok.”