Honvéd: „Hiába lövök akár 10 gólt, ha kikapunk 11-10-re”

Vágólapra másolva!
2013.03.20. 08:52
Az NB I-es Budapest Honvéd elefántcsontparti labdarúgója, Souleymane Diaby a klub hivatalos honlapjának adott nyilatkozatában elmondta, a kispestiek akár a dobogó második fokán is végezhetnek a bajnokság zárásakor.

„Nem ez számít – válaszolt Diaby arra a kérdésre, hogy vajon kettesével fogja-e lőni a gólokat Honvéd mezében tavasszal. – Hiába lövök akár 10 gólt meccsenként, ha mindig kikapunk 11–10-re. Az egyetlen cél, hogy a csapat nyerjen. Mindenkinek azért kell a maximumot nyújtani, hogy a csapat egyre feljebb lépjen. Elefántcsontpartról is úgy tudtunk európai csapatokhoz igazolni, hogy megnyertük a bajnokságot, ekkor kezdtek el foglalkozni velünk a menedzserek. Ha magasabb szintre szeretnék lépni, ahhoz az kell, hogy a Honvéd is jó eredményeket érjen el."

A honvedfc.hu azt is megkérdezte a 25 esztendős játékostól, véleménye szerint képes-e a Honvéd a harmadik vagy a negyedik helyen végezni az NB I-ben.

„Sőt, még másodikak is lehetünk. Meg kell próbálni. Nagyon erős a Győr, a Videoton és a Debrecen is, de nekünk is lehet esélyünk mellettük. A kitűzött cél a nemzetközi kupaszereplés kiharcolása és ez szerintem elérhető" – mondta az optimista Diaby, aki hozzátette, hogy a kispesti karrier után szívesen kipróbálná magát Angliában vagy Franciaországban is.

A Honvéd 19 fordulót követően hatodik az NB I-ben.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik