Keddi sajtótájékoztatóján a Honvéd minden bizonnyal Enisz Ben-Hatira (jobbra) érkezését jelenti be (Fotó: AFP, archív)

 

A csakfoci.hu-hoz hasonlóan a Nemzeti Sport Online is úgy értesült, hogy a 30 esztendős, a német korosztályos válogatottal 2009-ben U21-es Európa-bajnokságot nyerő Ben-Hatira lesz a kispestiek harmadik téli szerzeménye. Információink szerint a rutinos futballista hétfőn már a Honvéd székházában járt, és a klub keddi sajtótájékoztatóján hivatalosan is bejelentik az érkezését.

Ben-Hatira pályafutásának legszebb időszakát 2006 és 2016 között a Hamburgnál és a Herthánál töltötte el. Berlinből három évvel ezelőtt azért kellett távoznia, mert az egyik mérkőzés után a csapatbuszon kritizálta társait, amiért kétgólos előnyből nem tudták megnyerni a meccset, Mitchell Weiserrel pedig össze is szólalkozott.

Azóta játszott a Darmstadtban, a török Gaziantepsporban, valamint a tunéziai Espérance-ban is, de tavaly május óta nem volt csapata.

Ben-Hatira a Bundesligában 101 mérkőzésen 15 gólt szerzett és 12 gólpasszt adott, míg a német másodosztályban 47 fellépésén hétszer volt eredményes.

Értékét a Transfermarkt jelenleg 400 ezer euróra becsüli, de korábban hárommillió euróra is taksálták.

TÉLI JÁTÉKOSMOZGÁS A BUDAPEST HONVÉDNÁL
Érkezők:
Mohamed Mezgrani (algériai, USM Alger – Algéria)
Kölcsönbe érkezők:
Zakaria Beglarisvili (grúz, Flora Tallinn – Észtország)
Kölcsönből visszatérők: 
Az utánpótlásból felkerültek/profi szerződést kötöttek: Szabó Alex, Zvara Levente
Kiszemeltek: Enisz Ben-Hatira (tunéziai, legutóbb Espérance – Tunézia, szabadon igazolható)
Távozók: Baráth Botond (Sporting Kansas City – Egyesült Államok, szabadon igazolhatóként), Deák István (szerbiai, Napredak Krusevac – Szerbia, szabadon igazolhatóként), Hidi Patrik (Irtis Pavlodar – Kazahsztán, szabadon igazolhatóként), Holdampf Gergő (Szombathelyi Haladás, szabadon igazolhatóként), Tomás Pilík (cseh, szabadon igazolható, érdeklődnek iránta: 1. FK Príbram – Csehország)
Kölcsönbe távozók: Kovács Nikolasz (Balmazújváros)
Kölcsönből visszatérnek klubjukhoz:
Távozhatnak/érdeklődnek irántuk: Gróf Dávid, Holender Filip (érdeklődik iránta: DAC – Szlovákia), Májer Milán (Dorogi FC), Pölöskei Zsolt (átadólistán)