Honvéd: Cordella zsoldos, nincs hitele a szakmában - Csábi

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.02.10. 08:13
null
Csábi más irányba vezette volna a Honvédot (Fotó: Szabó Miklós)
A labdarúgó NB I-ben szereplő Budapest Honvéd leváltott edzője, Csábi József szerint Fabio Cordellának, a kispestiek nemzetközi igazgatójának nincs hitelessége a szakmában.

„Nem akarok sárdobálásba kezdeni, de Cordellának nincs hitelessége a szakmában, nincs képzettsége, múltja ahhoz, hogy eldöntse, ki a jó és ki a rossz szakember” – így reagálta a Digi Sport Reggeli Start című műsorában Csábi József Cordella Nemzeti Sport Online-nak tett azon kijelentésére, amely szerint „Csábi jó ember, de nagyon rossz edző” – Ha kicsit groteszk akarok lenni, azt mondom, ez az ember legutóbb a járókában látott labdát…”

„Más értékek mentén szerveztem volna a klubot, amelyet én, aki a múltjának is része vagyok, másképpen látom, mint egy zsoldos. Olyan játékosokat hozott ide, akik csak azért jöttek, hogy jól érezzék magukat nálunk, de az első csapatba olyan játékosok kellenek, akik szakmailag oda illenek.”

„Láthattuk, hogy Cordella hogyan igazolt az elmúlt időszakban. Gyakorlatilag csak Davide Lanzafame volt sikeres igazolás azok közül, akiket idehozott. Három héttel a rajt előtt érkezett kilenc légiós, ennek nem látom értelmét.”

Csábi hozzátette, nem a légiósokkal van problémája, vannak, akik erősítést jelentenek, köztük Anibal Godoy vagy Souleymane Youla, ő azonban melléjük építette volna be a magyar fiatalokat, a kilenc, hétfőn bejelentett külföldi játékost túlzásnak érzi.

Supka Attila, a Soproni VSE jelenlegi szakmai igazgatója és a Honvéd korábbi vezetőedzője is kifejezte nemtetszését Cordella Csábi távozásával megfogalmazott véleményével kapcsolatban.

„Felháborítónak tartom Fabio Cordella nyilatkozatát – mondta Supka a Nemzeti Sportnak, hozzátéve, bár minden klub belügye, kiket alkalmaz, eljött az ideje a megszólalásnak. – Ennek az embernek nem ezek voltak az első, magyar edzőket szidó és gyalázó mondatai. Cordella egy szalmát sem tett keresztbe a klubért, olykor a belga harmad- és negyedosztályból hozott futballistákat Kispestre akkor is, amikor én a Bozsik József Stadionban dolgoztam.”

„Akkor ő érti a dolgát? Elég Souleymane Diaby, Marshal Johnson vagy Davide Lanzafame nevét említeni, akinek a zűrös múltjáról már akkor tudni lehetett, amikor a klubhoz vitte. S akadt olyan is, akit egy tréning után el kellett küldjek, mert nem akart edzeni… Erre olyan büszke? Meg arra, hogy a Bobál testvérpárt, Dávidot és Gergőt próbajátékra vitte a Manchester Cityhez, amikor ismerőse, Roberto Mancini volt az angol csapat menedzsere?”

„Nyilvánvaló volt, hogy csak marketingfogásról van szó, csakúgy, amikor az úgyszintén Mancini irányította Galatasarayhoz közvetítette Vécsei Bálintot – mindkét esetben egyértelműen kiderült, nincs szakmai alapja a próbajátéknak. Cordella eredetileg azért jött a klubhoz, hogy az utánpótlásból több labdarúgót is kivisz külföldre, nos, úgy tűnik, mára teljesen érdemtelenül odáig jutott, hogy ő mondja meg, ki legyen az edző… Borzalmas, hogy olyan ember alkothat véleményt, aki semmit nem tett a magyar futballért, sőt leginkább csak ártott. S ez az ember sorsokról dönthet a klubnál.”

HEMINGWAY: NEM AZÉRT HIÁNYOZTAK A NÍVÓS JÁTÉKOSOK, MERT HÜLYÉK VAGYUNK!

MEGHALT A BIZALOM A HONVÉDNÁL

TÉLI JÁTÉKOSMOZGÁS A BUDAPEST HONVÉDNÁL
Érkezők: Bratiszlav Punosevac (szerb, Radnicski Nis – Szerbia), Francis Koné (togói-elefántcsontparti, szabadon igazolható), Jesús Meza (venezuelai, Olympiakosz Volosz – Görögország, szabadon igazolható), Jean-Pierre Morgan (francia, Bézires – Franciaország), Joszip Projics (szerb, Levadiakosz – Görögország), John Jairo Palacios (kolumbiai, Alianza Huánuco – Peru)
Kölcsönbe érkezők: Josip Elez (horvát, Lazio – Olaszország), David Izazola (mexikói, Pumas UNAM – Mexikó), Lucas Ontivero (argentin, Galatasaray – Törökország)
Kölcsönből visszatérők:
Bobál Dávid (Soproni VSE), Botka Endre (Kecskemét), Csábi Mihály (Soproni VSE), Czuczi Márton (Békéscsaba), Daru Bence (Siófok), Lőrinczy Attila (Békéscsaba), Emmanuel Mensah (ghánai, FK Bodva Moldava nad Bodvou – Szlovákia)
Az utánpótlásból felkerültek:
Kiszemeltek:
Távozók: Donald Bendé Bende (elefántcsontparti, szabadon igazolható), Thomas Iyock Job (kameruni, szabadon igazolható), Andrea Mancini (olasz, Haladás, szabadon igazolható volt), Ariano Navarro (panamai, szabadon igazolható), Cristian Portilla (spanyol, Mitra Kukar – Indonézia, szabadon igazolható volt), Anatolis-Alexis Sundas (román-görög, Fidelis Andria – Olaszország), Kandia Traoré (elefántcsontparti, szabadon igazolható), Vereckei Dániel (szabadon igazolható)
Kölcsönbe távozók: Raffaele Alcibiade (olasz, Haladás), Bobál Gergely (Gyirmót), Kapacina Valér (Soproni VSE)
Kölcsönből visszamentek klubjukhoz:
Távozhatnak: Karacs Péter (érdeklődnek iránta: ZTE), Jevrem Kosznics (szerb)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik