Honvéd: Baráth Botond távozik, légiósnak áll – hivatalos

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.12.16. 11:18
A labdarúgó NB I-ben szereplő Budapest Honvéd hivatalos honlapján közölte, hogy Baráth Botond távozik a klubtól, és külföldön folytatja pályafutását. A válogatott védő úgy döntött, nem hosszabbítja meg december 31-én lejáró szerződését.

Az Újpest elleni bajnoki (2–2) után évzáró vacsorát tartott a Budapest Honvéd, és elbúcsúztatták Baráth Botondot. A válogatott védő 11 évet töltött a Honvédnál, a Magyar Futball Akadémián kezdte pályafutását. Az NB I-ben 2012-ben mutatkozott be, azóta 159 élvonalbeli mérkőzésen lépett pályára, hat gólt szerzett. Szerződése december 31-én lejár a Honvédnál, és úgy döntött, nem hosszabbít.

„Rögtön nem fogom ezt átérezni, ehhez több idő kell – mondta a távozással kapcsolatban a honvedfc.hu-nak Baráth Botond.Az Újpest ellen is úgy léptem pályára, mintha az az első meccsem lenne, nem arra gondoltam, hogy ez a búcsú, hogy egyelőre ez az utolsó mérkőzésem a Honvédban. Aztán ki tudja, mit hoz a jövő. Remélem, hogy egyszer még visszatérhetek ide.”

Jövőjével kapcsolatban Baráth annyit elárult, hogy légiósnak áll. „Lehetőségem van arra, hogy kipróbáljam magam egy külföldi csapatban, más szinten, más kultúrában. Így döntöttem, aztán majd meglátjuk, hogy ez jó döntés volt-e. Egy éve már nagyon érlelődött ez a döntés.”

Azt egyelőre nem tudni, hol folytatja Baráth Botond, de könnyen elképzelhető, hogy Izraelben. Épp a hét elején számoltunk be róla, hogy az izraeli élvonalbeli Maccabi Netanya és az Asdod is szívesen látná a válogatott futballistát.

Emlékezve arra, hogy Davide Lanzafame vagy Botka Endre Fradiba távozását hogyan fogadták a Honvéd szurkolói, a klubot 11 éven át szolgáló Baráth Botond alighanem bölcsen döntött, hogy – ha már nem marad a kispesti csapatnál – nem valamelyik itthoni riválishoz igazol át. Így Baráthból nem lesz ellenség…

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik