Honvéd: aláírt a korábbi Bundesliga-játékos – hivatalos

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.02.12. 13:02
null
Ben-Hatira másfél évre írt alá a Honvédhoz (Fotó: Koncz György)
A labdarúgó NB I-ben szereplő Budapest Honvéd kedden sajtótájékoztatón bemutatta harmadik téli szerzeményét, a tunéziai válogatott Enisz Ben-Hatirát.

Igaznak bizonyult a Nemzeti Sport Online értesülése: a 30 esztendős, a német korosztályos válogatottal 2009-ben U21-es Európa-bajnokságot nyerő Ben-Hatira Kispesten folytatja pályafutását. A 12-szeres tunéziai válogatott támadó középpályás másfél évre szóló megállapodást kötött a Honvéddal.

Ben-Hatira pályafutásának legszebb időszakát 2006 és 2016 között a Hamburgnál és a Herthánál töltötte el. Dárdai Pál irányítása alatt Berlinből három évvel ezelőtt azért kellett távoznia, mert az egyik mérkőzés után a csapatbuszon kritizálta társait, amiért kétgólos előnyből nem tudták megnyerni a meccset, Mitchell Weiserrel pedig össze is szólalkozott.

Azóta játszott a Darmstadtban, a török Gaziantepsporban, valamint a tunéziai Espérance-ban is, de tavaly május óta nem volt csapata.

Ben-Hatira a Bundesligában 101 mérkőzésen 15 gólt szerzett, és 12 gólpasszt adott, míg a német másodosztályban 47 fellépésén hétszer volt eredményes.

Értékét a Transfermarkt jelenleg 400 ezer euróra becsüli, de korábban hárommillió euróra is taksálta.

Érdekesség, Ben-Hatira korábban kétszer is pályára lépett a Honvéd ellen: 2007 nyarán az UEFA-kupa selejtezőjében a Hamburg játékosaként a párharc mindkét mérkőzésén csereként állt be. A német együttes 4–0-s összesítéssel búcsúztatta a kispestieket.

„Dárdai Pál az egyetlen magyar, akit személyesen ismerek. Nehéz helyzetben vette át a Hertha irányítását, de remekül dolgozik, nem véletlen, hogy már négy éve ő vezeti a csapatot, lépésről lépésre fejlődik ő és a Hertha is, szerintem a következő években is előreléphetnek majd” – mondta a honvedfc.hu-nak az új szerzemény.

Nem haragszik Dárdaira, még a gyerekeit is ismeri

TÉLI JÁTÉKOSMOZGÁS A BUDAPEST HONVÉDNÁL
Érkezők:
Enisz Ben-Hatira (tunéziai, legutóbb Espérance – Tunézia, szabadon igazolható), Mohamed Mezgrani (algériai, USM Alger – Algéria)
Kölcsönbe érkezők:
Zakaria Beglarisvili (grúz, Flora Tallinn – Észtország)
Kölcsönből visszatérők:
Az utánpótlásból felkerültek/profi szerződést kötöttek: Szabó Alex, Zvara Levente
Kiszemeltek:
Távozók: Baráth Botond (Sporting Kansas City – Egyesült Államok, szabadon igazolhatóként), Deák István (szerbiai, Napredak Krusevac – Szerbia, szabadon igazolhatóként), Hidi Patrik (Irtis Pavlodar – Kazahsztán, szabadon igazolhatóként), Holdampf Gergő (Szombathelyi Haladás, szabadon igazolhatóként), Tomás Pilík (cseh, szabadon igazolható, érdeklődnek iránta: 1. FK Príbram – Csehország)
Kölcsönbe távozók: Kovács Nikolasz (Balmazújváros)
Kölcsönből visszatérnek klubjukhoz:
Távozhatnak/érdeklődnek irántuk: Gróf Dávid, Holender Filip (érdeklődik iránta: DAC – Szlovákia), Májer Milán (Dorogi FC), Pölöskei Zsolt (átadólistán)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik