Honvéd: a koronavírus miatt Sannino helyett Pisont irányítja a csapatot

T. I.T. I.
Vágólapra másolva!
2020.02.26. 17:14
null
Pisont István (jobbra) meccsel majd a hétvégén a Honvéd felnőttcsapatával (Fotó: Török Attila, archív)
Giuseppe Sannino, a Honvéd vezetőedzője a koronavírus miatt lezárt területeken élő emberekkel kerülhetett kapcsolatba, óvatosságból a csapat edzőközpontjába sem tehette be a lábát az elmúlt napokban, a DVTK elleni bajnokin sem lesz ott a csapattal. Sannino másodedzője, Alessandro Recenti szintén kihagyja a találkozót. Az NB III-as csapatot irányító Pisont István ül majd a kispadon.

 

„A 31-szeres válogatott labdarúgó, a Honvéd-legenda, az NB III-as együttesünk vezetőedzőjeként dolgozó Pisont István irányítja a Budapest Honvédot a következő, február 29-én, szombaton 17 órakor kezdődő DVTK elleni bajnoki mérkőzésen” – írja hivatalos honlapján a Honvéd.

A honvedfc.hu beszámolója szerint minderre azért van szükség, mert Giuseppe Sannino és másodedzője, Alessandro Recenti kapcsolatba kerülhetett a koronavírus miatt lezárt területeken élő emberekkel. Az olasz szakemberek semmiféle tünetet sem mutatnak, orvosi ajánlásra azonban nem látogatják a csapat edzőközpontját azóta, hogy az olasz hatóságok óvintézkedéseket vezettek be, és ezért nem lesznek ott a szombati meccsen sem.

„A Budapest Honvéd FC felelős klubként mindent megtesz az egészségügyi válsághelyzet megoldásáért, a járvány terjedésének megfékezéséért. A vezetőség elővigyázatosságból – védve a szurkolóit, játékosait és a klubnál dolgozó kollégáit – döntött az ideiglenes helyettesítés mellett.”

„Ismerem a srácokat, ők is ismernek engem, úgyhogy remélem, jól megy majd a közös munka. Az a célom, hogy győzelemmel mutatkozzam be a DVTK ellen. Giuseppével jó a kapcsolatunk, az ő iránymutatásai alapján készülünk. Szeretném élvezni a közös munkát, és ezt kértem a játékosoktól is” – idézik a meccselő Pisont Istvánt.

A szombati mérkőzéssel kapcsolatos információ az is, hogy a Honvéd – az Egészségügyi Világszervezet (WHO) ajánlásával összhangban – megkéri azokat a szurkolókat, akik az elmúlt hetekben kapcsolatba kerültek az érintett területeken járó emberekkel, vagy maguk is oda utaztak, hogy ezúttal televízión keresztül biztassák a csapatot.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik