Herczeg András: A múlt végképp lezárva

Vágólapra másolva!
2010.02.03. 08:56
null
<p>Herczeg megnyugodhat, Rudolf Gergelyre is </p><p>számíthat tavasszal (Fotó: Action Images – archív)</p>
T&ouml;r&ouml;korsz&aacute;gba utazott a Loki, hogy a t&iacute;znapos edzőt&aacute;bor &ouml;t m&eacute;rkőz&eacute;s&eacute;vel, no meg az őszi BL-&ouml;sszecsap&aacute;sok minden tapasztalat&aacute;val felv&eacute;rtezve a tavasszal igyekezzen befogni a k&eacute;tpontos előnnyel listavezető Videotont. Arr&oacute;l, hogy k&eacute;pes lesz-e r&aacute;, &eacute;s hogy mennyire &eacute;rintette &eacute;rz&eacute;kenyen a hajd&uacute;s&aacute;giakat a Rudolf-miz&eacute;ria, a DVSC szakvezetőj&eacute;vel, Herczeg Andr&aacute;ssal besz&eacute;lgett&uuml;nk.

– Hány védővel áll majd fel a DVSC a Videoton ellen?
– Alighanem néggyel – felelte Herczeg András.

– Csak?
– Miért, hánnyal kellene?

– Nem tudom, inkább csak sorolom: André Alves, Goran Vujovics, Sitku Illés, Nagy Dániel, Lencse László és a legfrissebb székesfehérvári szerzemény, Nemanja Nikolics...
– Kiváló labdarúgók mind, meg kell hagyni, a Videoton jelentősen belehúzott a télen, elvégre az újonnan érkezők népes táborát szaporítja még az exújpesti Sándor György is. Ha azt mondom, roppant erős rivális a Vidi, cseppet sem túloztam.

(...)

– A Rudolf-ügy elég nagy vihart kavart.
– Csakhogy attól a pillanattól kezdve, hogy eldőlt, a következő fél évben is a mi játékosunk, magunkban lezártuk a kérdést. A Loki keretének a tagja, itt van velünk, mi számítunk rá, ő pedig feltehetőleg arra, hogy minél több játéklehetőséget kap.

– Kap?
– Miért ne kapna?

– Csak elképzelem, amint az egyik bajnokin a védő két méterről csúszik felé, de a folytatást, mely szerint visszahúzza a lábát vagy megpróbálja azért eltolni a labdát a bekk mellett, nem igazán látom.

– Nincs bennem félsz a tekintetben, hogy odateszi-e magát vagy sem. Gergely igazi profi, kitűnő mentalitású játékos, ha kimegy a pályára, a lehető legjobbját, a maximumot akarja nyújtani.

– Ami viszont a pályán kívüli mentalitását illeti, minimum megkérdőjelezhető.
– Ha a debreceni szerződése és az Olaszországba igazolása körüli hercehurcára gondol, arra érdemben nem tudok válaszolni. Tényleg lezártuk a múltat.

– Akkor tekintsünk előre. Csalódott lesz, ha a Loki nem védi meg bajnoki címét?
– Most csak azért nem válaszolok kategorikus igennel vagy nemmel, mert minden az adott szituáció függvénye. Fogalmam sincs, hogyan alakul a tavasz, milyen események befolyásolják, milyen eredmények születnek, úgyhogy az idény befejeztével leszek csak képes érdemben felelni. Egy biztos, Törökországba is azért utaztunk el, hogy lehetőleg tökéletes ráhangolódás után vághassunk neki a fél szezonnak.
 
A TELJES INTERJÚT, AMELYBEN HERCZEG BESZÉL AZ ÚJ SZERZEMÉNYEK TELJESÍTMÉNYÉRŐL, VALAMINT ARRÓL, HOGY VÁRHATÓ-E MÉG NAGY NÉV ÉRKEZÉSE A BAJNOKI RAJTIG, KERESSE A NEMZETI SPORT SZERDAI SZÁMÁBAN!

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik