Háromgólos sikerrel ment tovább a Fradi a Magyar Kupában

Vágólapra másolva!
2019.09.25. 14:50
A Ferencváros győzelemmel kezdte meg Magyar Kupa-szereplését: Szerhij Rebrov alakulata a harmadosztályú Iváncsa felett aratott 3–0-s sikert, ezzel továbbjutott.
A Ferencváros három gólig jutott Iváncsán (Fotó: Török Attila)
A GALÉRIA MEGTEKINTÉSÉHEZ KATTINTSON A KÉPRE!
A Ferencváros három gólig jutott Iváncsán (Fotó: Török Attila) A GALÉRIA MEGTEKINTÉSÉHEZ KATTINTSON A KÉPRE!

MAGYAR KUPA
6. FORDULÓ

Iváncsa KSE (NB III)–Ferencvárosi TC0–3 (0–1)
Iváncsa,
1000 néző. Vezette: Szilasi
IVÁNCSA:
Prokop – Aradi, Madarász, Fekecs (Szauter, 83.), Varga B. – Pintér B., Szellák (Hujber, 62.) – Cseszneki (Király, 74.), Vallejos, Domokos – Killer. Vezetőedző: Domján Attila
FERENCVÁROS: Gróf – Szerető, Frimpong, Dvali, Heister – Ihnatenko, Leandro (Csonka, 77.) – Isael, Skvarka (Sigér, 65.), Nguen (Varga R., 72.) – Priskin. Vezetőedző: Szerhij Rebrov
Gólszerző: Leandro (0–1) a 28., Skvarka (0–2) a 64., Sigér (0–3) a 79. percben
MESTERMÉRLEG
Domján Attila:
– Elégedett vagyok csapatom játékával, helytálltunk a bajnok Ferencváros ellen. Reális az eredmény, de azért van némi hiányérzetem, mert három-négy helyzetünk nekünk is volt.
Szerhij Rebrov: – A Ferencváros ellen játszó csapatok mindegyike a maximumot próbálja nyújtani, így történt ez Iváncsán is. A fegyelmezetten záró hazai védelmet nehéz volt feltörnünk, de ne feledjük, három fronton kell helytállnunk, egyelőre sikerrel.

Először lépett pályára Iváncsán a Ferencváros, amely a harmadosztályban szereplő Fejér megyei csapat ellen kezdte meg Magyar Kupa-szereplését a 2019–2020-as idényben. Szerhij Rebrov vezetőedző csak néhány kulcsjátékost pihentetett, ám összességében erős kezdőcsapatot küldött fel a pályára.

Az első helyzetek azonban így is az Iváncsa előtt adódtak. A hazaiak több távoli kísérlettel kezdték a mérkőzést, és később is veszélyeztettek – az ezúttal a kezdőcsapatban szereplő Gróf Dávidnak többször is védenie kellett. Az első Fradi-lehetőségre a 11. percig kellett várni, onnantól viszont egyre több sansz adódott a zöld-fehérek előtt is – a 27. percben törte meg a jeget Leandro de Almeida, aki szöglet után gurított a hazai kapuba – 0–1.

Leandro szerezte a Ferencváros első gólját (Fotó: Török Attila)
Leandro szerezte a Ferencváros első gólját (Fotó: Török Attila)

A második félidőben is voltak nagy lehetőségei Domján Attila alakulatának, ám az újabb gólt a Ferencváros szerezte: Priskin Tamás balról passzolt az érkező Michal Skvarka elé, aki Prokop lába között rúgta el a labdát – 0–2.

A hátralévő időben sem nyugodott meg kétgólos előnye tudatában a zöld-fehér csapat, és megszületett a harmadik találat is: a csereként beálló Sigér Dávid volt eredményes a 80. percben Szerető Krisztofer egyéni alakítása és jó passza után – 0–3.

Az Iváncsa nagyot küzdött, még a hajrában is betalálhatott volna, ám csak a Fradi tudott gólt szerezni – ő is jutott tovább.

Van, aki az esküvőjénél is jobban várta a meccset


ESEMÉNYEK

A tudósítás a fradi.hu alapján készült.


92. perc: VÉGE A MÉRKŐZÉSNEK!

91. perc: Grófnak kell még egy nagyot védenie Vallejos szabadrúgása után!

90. perc: két perc lesz a ráadás.

89. perc:
Priskin előtt adódik jó lehetőség Varga Roland átadása után, ám szerelik a Fradi csatárát.

86. perc: ÚJABB GÓL, DE LES. Priskin találata érvénytelen.

83. perc:
Szauter érkezik Fekecs helyére az Iváncsánál.

80. perc: SIGÉR GÓLJÁVAL 3–0! Szerető elfut a jobb szélen, majd középre ad – a túloldalon érkező Sigér közelről szerzi meg a Fradi harmadik gólját.

79. perc:
Varga szabadrúgásánál Prokop hárít.

77. perc:
Csonka érkezik az első gólt szerző Leandro helyére.

76. perc: Szerető Isaelnek szánt átadása hosszabb a kelleténél.

74. perc: Király érkezik Cseszneki helyére az Iváncsánál.

73. perc:
újabb Fradi-akciók – először Prokop ment Varga elől Priskin beadásánál, majd Leandro beadása után Priskin kísérlete vágódik le a blokkról.

72. perc:
Fradi-csere – Varga be, Tokmac le.

67. perc:
Isael átadásának pillanatában Ihnatenko áll lesen.

65. perc:
Skvarkának véget is ért a mai meccs, Sigér érkezik a helyére.

64. perc: MEGVAN A MÁSODIK GÓL, 0–2! Skvarka lövi a labdát a kapuba Prokop lábai között Priskin balról érkező centerezése után!

62. perc: NAGY FRADI-LEHETŐSÉG!
Isael szabadrúgását követően Szerető elé kerül a labda, aki rosszul találja el a labdát, így nem tudja kihasználni az esélyt!

62. perc:
hazai változtatás – Szellák helyére Hujber jön.

60. perc:
kapustámadás – Grófnak és a Fradinak jár a szabadrúgás.

60. perc:
Fekecs ereszt el egy távoli lövést a Fradi kapujára, ám nem találja el.

57. perc:
támad a Fradi: először szép támadás végén Heister lő mellé, nem sokkal később Ihnatenko indítja a kelleténél hosszabban Tokmac Nguent.

55. perc:
Isael távoli próbálkozását hárítja Prokop.

50. perc:
Isael lódulna meg Dvali átadásával, ám Aradi figyel, és Prokop kezébe fejeli a labdát.

49. perc: HATALMAS HAZAI LEHETŐSÉG MARAD KI!
Szellák kerül helyzetbe, ám hat méterről kapu fölé lő!

48. perc:
Prokopnak akad tennivalója, Skvarka elől kell mentenie.

46. perc:
Priskin máris veszélyeztetne, de lesen van a Fradi csatára.

46. perc: FOLYTATJUK A MÁSODIK FÉLIDŐVEL!

45. perc: VÉGE AZ ELSŐ FÉLIDŐNEK!

44. perc:
Cseszneki futtatja a jobb szárnyon Madarászt, ám a beadása nem elég pontos.

41. perc: VILLAN EGYET ISAEL.
Nagyszerű cselt mutat be a Fradi játékosa, tőle Tokmac Nguenhez kerül a labda, ám lövésig már nem jut el – szerelik a hazaiak.


38. perc: ÚJABB FRADI-GÓL, ÁM EZ NEM KERÜL FEL AZ EREDMÉNYJELZŐRE.
Skvarka továbbította a kapuba a labdát Heister átadása után, ám les miatt nem adják meg a találatot.

35. perc: GRÓFNAK KELL HATALMASAT MENTENIE!
A Fradi kapusa Killer óriási helyzeténél fontos és bravúros védést mutat be!

32. perc: GYORSAN VÁLASZOLNA AZ IVÁNCSA!
Cseszneki tüzel, Dvali áll a labda útjába!

27. perc: VEZET A FRADI! A jobbról beívelt sarokrúgás után először Heisterhez kerül a labda, aki lő is, ám ekkor még nincs gól. Priskin is részt vesz a támadásban, de végül Leandro tud a kapuba gurítani! 0–1!

26. perc:
Isael passzolja a középen helyezkedő Priskinnek a labdát, Aradi azonban szerel.

24. perc:
Cseszneki a kilépő Killert keresi a labdával, ám nemcsak az iváncsai csatár lép ki – Gróf együtt él a játékkal, és elhárítja a veszélyt.

24. perc:
Heister és Leandro közös akciójának is véget vet a hazai védelem.

20. perc:
Szerető Isaelt keresné a labdával, ám végül oda a lehetőség.

19. perc:
Priskin kerül a földre, zöld-fehér szabadrúgás.

17. perc:
Szerető, Isael, Skvarka a labda útvonala, a Fradi 92-ese eltöri a labdát, így Priskin még helyzetbe kerülhetne, de időben közbelép a védelem.

16. perc: ÚJABB NAGY FRADI-SANSZ!
Egy szöglet és némi kavarodás után Frimpong húzza kapura a labdát akrobatikus mozdulattal – ez a kísérlet a blokkon hal el, a kipattanót Heister lövi fölé.

16. perc:
Skvarka íveli középre a szabadrúgást, Fekecs hárítja el a veszélyt a hazai kapu elől.

15. perc:
Heister szerez labdát, majd Cseszneki szorításában elesik.

13. perc:
Tokmac Nguen gurítja Leandrónak a labdát, aki bead, ám Prokop ezúttal is figyel.

12. perc:
Skvarka íveli középre a sarokrúgást, ám nem talál társat.

11. perc:
Jobbról Priskin is próbálkozik egy átlövéssel!

11. perc: AZ ELSŐ ZÖLD-FEHÉR LEHETŐSÉG!
Skvarka indítása után Tokmac Nguen nézi ki magának a bal alsót – Prokop ment.

9. perc:
egyelőre aktív az Iváncsa, most Grófnak kell kilépnie egy balról beívelt labdára.

8. perc:
Domokos törne a vendégek kapujára, Szerető állja útját.

5. perc:
újabb távoli hazai kísérlet, Pintér próbálkozik.

2. perc:
az Iváncsa egyből veszélyeztet, ráadásul kétszer: Domokos, majd Aradi próbálkozik távoli lövéssel. Az első Grófé, a második nem talál kaput.

1. perc: ELKEZDŐDÖTT A MÉRKŐZÉS!

ELŐZMÉNYEK (Szerző: Vajda György)

Először játszik tétmérkőzést Iváncsán a Ferencváros, amely az NB III Közép-csoportjában szereplő együttes ellen bizonyítaná, hogy bírja az erőltetett menetet.

Nagy nap virrad szerdán a Fejér megyei Iváncsa lakóira és labdarúgást szerető polgáraira: délután a helyi NB III-as együttes a Ferencvárost fogadja a Magyar Kupában. Az iváncsaiak állítják, hogy bár csapatuk már többször is futballozott az ország legnépszerűbb együttese ellen, tétmérkőzésen még sosem járt a Fradi a településen. Így aztán hatalmas az érdeklődés a 15 órakor kezdődő meccs iránt, ám a rendőrség biztonsági okokra hivatkozva csupán ezer belépő kiadását engedélyezte, amelyek érthetően pillanatok alatt gazdára találtak. Természetesen nem csak a helyiek kíváncsiak az összecsapásra: kétszáz jegyet a ferencvárosiak vásároltak meg, így sejthető, hogy zöld-fehérbe borul a település.

Garantált tehát a rekordbevétel. A pénztárosok csaknem kétmillió forinttal számolhatnak, ám más bevételi forrást is kitalált a vezetőség. A „történelmi” meccsnek számító találkozó előtt és alatt ajándéktárgyakat, sálakat árusítanak, amelyek értékesítéséből szintén jelentős bevételt remélnek a rendezők. De dörzsölhetik a tenyerüket a helyi étterem és a söröző tulajdonosai is, mert bár nagy melegre nem lehet számítani, biztos, hogy sokan „olajozzák meg” majd a torkukat a meccs előtt.

Az Iváncsa KSE az NB III Közép-csoportjában futballozik, s az öt győzelemnek, valamint egy döntetlennek köszönhetően a 3. helyen várja a bajnokság folytatását. A Domján Attila vezette együttes az idényben csupán egyszer, az NB II-ből kiesett Monortól kapott ki (0–2).

„A remek rajtnak köszönhető, hogy jó hangulatban várjuk a Ferencvárost – mondta megkeresésünkre a 42 esztendős szakember. – Motiválni nem kell a játékosokat, tudják és érzik, hogy nem mindennap futballozhatnak a Fradi ellen. Szorgalmasan készülünk, de nem a vendégekből, hiszen fölöslegesnek tartom az ellenfél taktikájának elemzését, mert bárki lép pályára, s bármilyen felállásban futballozik szerdán a fővárosi csapat, más szintet képvisel, mint a miénk. Sajnos rotálni nem tudunk, hiszen szűkös a keretünk, ennek ellenére mindent megteszünk, hogy megnehezítsük a magyar bajnok dolgát.”

Az Iváncsa edzője elmondta, csapatának és alighanem a Fradinak is szükséges rossz a hétközi meccs, a vasárnap sokkal alkalmasabb lett volna az összecsapásra, ám megérti és elfogadja a szövetség döntését. Csak azt sajnálja, hogy a gólerős Balogh Lászlóra sérülés miatt nem számíthat, pedig a csatár megérdemelte volna a bajnoki címvédő elleni „jutalomjátékot”.

A Ferencváros egyre jobban hozzászokik az erőltetett menethez (Európa-liga, bajnokság, Magyar Kupa), így különösebb gond nélkül készül a kupameccsre. Megjósolni sem lehet, hogy Szerhij Rebrov kiket küld pályára, és kiket pihentet szerdán – ennek csak a szurkolók szerint lehet jelentősége, ők ugyanis mindig a legjobbakat látják a legszívesebben. A Fradinál ugyanakkor nem létezik A- és B-csapat, a szakmai stáb valamennyi játékostól elvárja, hogy tudása legjavát nyújtsa egy-egy mérkőzésen, s hogy a teljesítményével bizonyítsa, helye van a keretben.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik