Haladás: Radóért nincs új ajánlat, de lesznek új játékosok

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.09.01. 13:57
A magyar piacon az átigazolási hajrához érve több csapatnál is várható változás a játékoskeretben, többek között Szombathelyen. A Nemzeti Sport Online a Haladás ügyvezetőjénél, Tóth Miklósnál érdeklődött.


A Haladással kapcsolatban hetek, sőt inkább hónapok óta az az egyik fő kérdés, mi lesz Radó Andrással.
A Haladással kapcsolatban hetek, sőt inkább hónapok óta az az egyik fő kérdés, mi lesz Radó Andrással.

„Radóért korábban két csapattól kaptunk ajánlatot, azokat a tulajdonosok nem fogadták el, azóta pedig újabb ajánlat nem érkezett. Jelen állás szerint a támadó marad a mi játékosunk. Azt tudni kell, hogy ha jönne is ajánlat, akkor is nagyon szorítana az idő, ugyanis ha az összeg alacsonyabb, mint az a vételár, amelyben korábban a tulajdonosok – köztük a városi önkormányzat – megegyeztek, akkor össze kell hívni a városi közgyűlést. Csak a képviselők hozhatnak döntést ebben az esetben” – nyilatkozta a Nemzeti Sport Online érdeklődésére Tóth Miklós, a szombathelyi klub ügyvezetője.

Márpedig Radó csak ma éjfélig válthat, legalábbis Nyugat-Európa irányába, mert keleten néhány piac még nyitva marad szeptember 1. után is. A Nemzeti Sport Online értesülései szerint a Videoton és a Ferencváros tett nyáron konkrét vételi ajánlatot a játékosért, de egyik sem érte el a Haladás tulajdonosai által megszabott, értesüléseink szerint 600 ezer euró körüli összeget, ezért elutasították azokat.

Az is kérdéses, hogy Radón kívül kik érkezhetnek a csapathoz, hiszen a 13. helyen áll az együttes az NB I-ben, a gyenge kezdés után erősítésre van szüksége.

„A próbajátékon megfelelő szlovák Kamil Kopúnekkel még tárgyalunk, míg a korábban tesztelt ukrán Andrij Jefremovval szóban megegyeztünk, ő a héten térhet vissza a csapathoz. Mivel szabadon igazolható futballistákról van szó, esetükben nem köt minket a mai határidő. Velük együtt összesen két-három játékos szerződtetését tervezzük” – mondta Tóth Miklós.

A sportvezető hozzátette, hogy az olasz sajtóban a klubbal ismét hírbe hozott olasz Gianmarco Falasca nincs a kiszemeltek között, ahogy már Nikházi Márk sem. Úgy tudjuk, a középpályás marad Diósgyőrben. Kiszemelt viszont a csapat korábbi védője, a szerződése lejártával nyáron távozó, de továbbra is klub nélküli védő, Guzmics Richárd.

 

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A HALADÁSNÁL
Érkezők: Gaál Bálint (Sopron), Hanzl Máté (Ajka – kölcsönből vissza), Katona Máté (Sopron), Nagy Olivér (Paks), Tommaso Rocchi (olasz, szabadon igazolható, legutóbb Padova – Olaszország), Skriba Máté (Ajka – kölcsönből vissza), Varga Gábor (Sopron), Városi Viktor (PMFC), Zamostny Balázs (Újpest – kölcsönbe). Profi szerződést kaptak: Angyal Zsolt, Gyurján Márton, Jancsó András, Rácz Barnabás, Tihanyi Olivér és Tóth Martin
Távozott/távozhat: Beliczky Gergő (Gyirmót FC Győr – kölcsön után végleg), Bosnjak Predrag(Ferencváros), Guzmics Richárd (?), Halmai Ramon (MTK), Hanzl Máté (Mezőkövesd), Hrepka Ádám (MTK), Kalász Milán (Ajka?), Nagy I Gábor (Újpest), Simon Ádám (Palermo – Olaszország, kölcsönből vissza, majd Videoton), Tóth Péter (Pinkafeld – Ausztria), Varga Gábor (Ajka – kölcsönbe)
Kiszemeltek: Guzmics Richárd (szabadon igazolható), Andrij Jefremov (ukrán, legutóbb Dinamo Kijev – Ukrajna), Kamil Kopúnek (szlovák, Ravan Baki – Azerbajdzsán)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik