Haladás: Oross Gyirmóton folytatja, portugál próbázó érkezett

Vágólapra másolva!
2012.06.18. 13:33
null
Silvério (balról a második) a Haladás új próbajátékosa (Fotó: Horváth Csaba, haladas.hu)
A labdarúgó NB I-ben szereplő Haladás is megkezdte a felkészülést a 2012–2013-as szezonra. A haladas.hu tájékoztatása szerint Oross Márton hétfő délelőtt már át sem öltözött a tréningre, ugyanis az NB II Nyugati csoportjában szereplő Gyirmótnál folytatja pályafutását. Érkezett azonban két próbajátékos: a portugál Silvério és a Ciprusról hazatérő Seper Ákos.

 

Oross Márton biztosan távozik, a 31 esztendős csatár az NB II-es Gyirmóthoz szerződött, és hároméves kontraktust írt alá új csapatához. Halmosi Péter, Iszlai Bence és Radó András sem jelent meg a hétfői összetartáson, ám a három futballista egy hét pluszpihenőt kapott.

Ott volt azonban Silvério, aki tegnap érkezett Portóból. A 24 éves támadó legutóbb a Sertanensét erősítette, most azonban ingyen igazolható. A portugál futballista menedzsere Iránban szerette volna próbajátékra utaztatni kliensét, akinek azonban nem fűlött a foga az ázsiai túrához, ezért szerződést bontott vele. Szintén próbajátékra érkezett Seper Ákos, akinek Cipruson megszűnt a csapata.

„Az első héten napi egy edzéssel készülünk a bajnokságra, majd szombaton Zalalövőn vívunk hírverő meccset – jelezte Artner Tamás, a Haladás vezetőedzője. – A második héttől aztán már nehezebbnek ígérkező felkészülési mérkőzéseket is lekötöttünk, és ez a későbbiekben is ígylesz, előfordul, hogy dupla edzőmérkőzést is játszunk. A csúcsterhelést éppen ezek az edzőmérkőzések jelentik a fiúk számára. Nyáron egyébkénttöbb lehetőség nyílik a taktikai, technikai dolgok elsajátítására is, úgyhogy igyekszünk élni a lehetőséggel. Az Eb-meccseket nézve megállapíthatom: szakmai stábunk jó úton halad, azt a trendet követtük eddig is, és követjük a jövőben, amelyeket Ukrajnában és Lengyelországban láthatunk – persze átültetve a mi közegünkre. Ez azt jelenti, hogy védekezésben is támadásban is próbálunk offenzívak, kezdeményezők lenni. A vezetők megkérdezték, hogy akarunk- e edzőtábort, de köszönettel visszautasítottam a lehetőséget, hiszen Szombathelyen minden adva van a munkához, sok külföldi együttes pedig a szomszédos Ausztriában edzőtáborozik – velük pedig összecsaphatunk.”

Artner elmondta, Goran Vujovics, Marián Sluka és Sipos Norbert távozik. A Haladás vezetőedzője beszélt a várható nyári átigazolásokról is.

„Miután három csatárunkat is elveszítettük, egy minőségi támadót mindenképpen igazolnunk kell. Ami Marcit illeti: nagyon sajnáljuk, hogy elmegy, de a család és a több játéklehetőség döntő volt számára – folytatta Artner Tamás. – Visszatérve az igazolásokra, valamennyi csapatrészbe szeretnék egy-egy meghatározó játékost szerződtetni, tehát három minőségi futballistát jó lenne hoznunk. Szóba került Bori Gábor neve, de mellette örülnék Andorka Péter érkezésének is. A héten velünk készül Seper Ákos és itt edz a portugál Silvério, mindkettőjüket megnézzük, és majd eldöntjük, mi lesz velük. Az biztos, hogy Kalász Milánt felhozom az első csapathoz, viszont Gyurján Bencét, Skriba Mátét és Farkas Márkot NB II-es együttesekhez adjuk kölcsön.”

SZOMBATHELYI HALADÁS – NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS
Érkezők: Irhás Ignác (Mezőkövesd – lejár a kölcsönszerződése), Simon Attila (Soproni VSE – lejár a kölcsönszerződése), Szvoboda Szabolcs (Budaörs – lejár a kölcsönszerződése), Nagy Dániel (Videoton, meghosszabbították a kölcsönszerződését)
Távozik/távozhat: Horváth András (?), Oross Márton (Gyirmót), Sipos Norbert (?), Marián Sluka (szlovák, ?), Goran Vujovics (montenegrói, Videoton – lejár a kölcsönszerződése), Gyurján Bence (?), Skriba Máté (?), Farkas Márk (?)
Kiszemeltek: Andorka Péter (Pécsi MFC), Balogh Béla (Kecskeméti TE), Bori Gábor (KTE), Silvério (portugál, Sertanense FC – Portugália, szabadon igazolható, próbajáték), Seper Ákos (szabadon igazolható)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik