Haladás: nagy bejelentés, Király Gábor hosszabbított

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.03.30. 17:50
null
Király Gábor 2019-ig a Haladás játékosa marad (Fotó: <a href="http://kiralygabor.eu/hu/hirek/ujabb-ket-evre-alairtam-a-haladashoz.html" target="_blank">kiralygabor.eu</a>)
A labdarúgó NB I-ben szereplő Haladás hivatalos honlapján jelentette be, hogy két alapembere, Király Gábor és Bosnjak Predrag szerződését egyaránt két évvel meghosszabbította.
Bosnjak Predrag is két évvel hosszabbított (Fotó: haladas.hu)
Bosnjak Predrag is két évvel hosszabbított (Fotó: haladas.hu)

A szombathelyiek klubhonlapján található beszámoló szerint a 108-szoros magyar válogatott Király Gábor, illetve a meggypiros mezt egyszer magára húzó Bosnjak Predrag egyaránt 2019. június 30-ig kötelezte el magát a vasi együtteshez.

Bosnjak szerb együttesek után Nyíregyházán és Veszprémben is megfordult, mielőtt 2013-ban aláírt a Haladáshoz. A szombathelyieket egy szezon erejéig erősítette, majd a Ferencvároshoz szerződött. A fővárosban nem találta meg a számításait, fél év után Nyíregyházán kötött ki, majd 2015 nyarán visszatért a Haladáshoz, melynek azóta is alapembere.

„Már januárban elkezdtük a tárgyalásokat, és mondhatom, könnyen sikerült megegyeznünk – mondta Bosnjak Predrag a vasi klubhonlapnak. – Az események a csütörtöki edzés után gyorsultak fel, amikor Tóth Miklós ügyvezető szólt, ha gondolom, aláírhatjuk a papírokat. Jól érzem magam a csapatban, a klubban is mindenki rendes, s emellett jól érezzük magunkat a városban is – ami egy plusz számomra. Szóval semmi okom nem volt a váltásra, ráadásul épül a stadion is, biztosan öröm lesz benne futballozni. Remélem, az elkövetkező évek valamelyikében dobogós helyen végzünk a csapattal.”

Király Gábor Szombathelyen kezdte a pályafutását, majd négy év után, 1997-ben légiósnak állt. Hét éven keresztül szolgálta a Herthát, majd Angliába szerződött, ahol a Crystal Palace, a West Ham United, az Aston Villa és a Burnley mezét is magára húzhatta. Ezt követően visszatért Németországba, a Bayer Leverkusenben és az 1860 Münchenben védett, majd a Fulham színeiben eltöltött újabb angliai szezon után 2015-ben hazatért a Haladáshoz.

„A szerződéstervezet már egy ideje előttem volt, szerettem volna megvárni míg a sérülésemből teljesen felépülök és látom a klub jövőbeli elképzeléseit – idézi Király Gábort saját honlapja, a kiralygabor.eu. – Minden összeállt, csütörtökön elérkezettnek láttam az időt, hogy aláírjuk a kontraktust. Kétezer-tizenkilenc nyaráig köteleztem el magam nevelőegyesületemhez, így a kétezer-tizenötös hazatérésem utáni két éves szerződést plusz két évvel meghosszabbítottuk. A lehetőség most is ott lesz, hogy ha úgy hozza az élet, szezon közben is abbahagyhatom a játékot. Örülök, hogy újabb két évig szolgálhatom a Haladást és a jubileumi, huszonötödik bajnoki szezonomat zöld-fehér mezben játszhatom!”

Az aláírás után Tóth Miklós, a Haladás ügyvezetője és Király Gábor is nyilatkozott a kiralygabor.eu-nak:

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik