Haladás: Michal Hipp az új vezetőedző – hivatalos

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.11.13. 10:21
null
A korábbi szlovák szövetségi kapitány irányít Szombathelyen (Fotó: haladas.hu)
A korábbi szlovák szövetségi kapitányt, Michal Hippet nevezték ki a Szombathelyi Swietelsky-Haladás vezetőedzőjének – adta hírül hétfőn hivatalos honlapján az NB I-es szombathelyi labdarúgócsapat.

 

„Nagyon sok edzőt ajánlottak a figyelmünkbe, néhányukkal tárgyaltunk is, referenciákat kértünk róluk, végül Michal Hipp-pel állapodtunk meg – idézi Tóth Miklós ügyvezető igazgatót a haladas.hu. – Csupa jót hallottunk róla, így a bajnokság végéig, 2018. június 30-ig írta alá szerződését. Hipp többször is látta játszani csapatunkat, tudta, mit vállal. Egyetlen elvárást fogalmaztunk meg vele szemben: bent kell tartania a Haladást az első osztályban. A téli szünetben biztosan lesznek változások a játékoskeretben, több futballistától elköszönünk, és lesznek érkezők is.”

A Haladás tulajdonosai hétfő reggel 8 órakor tulajdonosi taggyűlést tartottak, akkor nevezték ki hivatalosan Michal Hippet. A hétfő délelőtti edzést már ő tartja. Egyik segítője a korábbi ferencvárosi futballista, Pinte Attila, a másik Desits Szilárd lesz.

Mint ismert, a Haladás Mészöly Gézával kezdte a szezont, az ő helyét augusztus végén ideiglenes megbízással Pacsi Bálint vette át, azonban a rossz szereplés miatt a múlt héten őt is menesztették (az NK Osijek elleni Rohonci úti stadionavatón (3–1) egy meccs erejéig Vörös Csaba technikai vezető irányította az együttest).

A szombathelyi klub beszámolója szerint magyar és külföldi edzők is bejelentkeztek a vezetőedzői posztra: utóbbiak között Európa-szerte ismert, korábban válogatottat is irányító szakember is található, míg a hazaiak közül Supka Attila, Egervári Sándor és László Csaba is képbe került – a vezetők végül az 54 éves, nyitrai születésű szlovák szakember mellett döntöttek.

A Haladás a 11. helyen áll a tabellán, szombaton az eggyel előrébb rangsorolt Balmazújváros vendége lesz.

MICHAL HIPP PÁLYAFUTÁSA

Michal Hipp 1963. március 13-án született, pályafutása nagy részét az FC Nitrában töltötte, a nyitrai klubnál három időszakban is játszott. De futballozott Kassán is, 1995 augusztusában pályára lépett az Újpest elleni UEFA-kupa mérkőzésen.

A csehszlovák, majd a szlovák válogatottban egyaránt öt alkalommal szerepelt.

Edzőként sokáig asszisztensi feladatokat látott el, a szlovák válogatottnál előbb 2003 és 2006 között Dusan Galis, majd 2008 és 2012 között Vladimír Weiss munkáját segítette, utóbbival együtt sokat tett azért, hogy az Artmedia Petrzalka a 2005–2006-os kiírásban bejusson a Bajnokok Ligája csoportkörébe.

Weiss menesztését követően 2012 áprilisában Stanislav Grigával együtt szövetségi kapitánynak nevezték ki, de ez a dupla kapitányos felállás nem működött sokáig: a világbajnoki selejtezőkön mutatott játék – és a liechtensteini 1–1-es döntetlen miatt – 2013. június 13-án menesztették őket.

2014 júniusától 2015 szeptember 23-ig a Nitra edzője volt, de csapatával hiába állt a szlovák másodosztály élén, menesztették, mert nem szerepeltette a klubelnök fiát.

Idén januárban a cseh élvonalban szereplő Vysocina Jihlava kispadjára ült le, és benntartotta a csapatot. A szezon végén aztán Michal Bílek lett az edző, Hipp azóta asszisztensként segíti a munkáját.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik