Haladás: hivatalos Király eltiltása, de klubja nem hagyja annyiban

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.03.20. 21:12
null
Király Gábor három meccsről is lemaradhat, miután reklamálásért kiállították a Ferencváros ellen (Fotó: Balogh László)
Mint a Haladás hivatalos honlapja megerősíti, Király Gábor hárommeccses eltiltást kapott a Magyar Labdarúgó-szövetség fegyelmi bizottságától azért, mert a Ferencváros elleni bajnokin Karakó Ferenc reklamálás miatt kiállította. A szombathelyi együttes kiemeli, ilyen büntetést akkor alkalmaz a fegyelmi testület, ha az adott játékos nyomdafestéket nem tűrő kifejezéseket használ. Ugyanakkor a klub vezetősége emlékeztet, Király Gábor kijelentette, egyetlen szitokszó sem hagyta el a száját, ezt az ellentmondást feloldandó meghallgatást és felülvizsgálatot kérnek az fb-től.

 

A szerdán megkapott hivatalos értesítő szerint a játékvezetői jelentésben az állt, Király Karakó Ferencre sértő kifejezést használt.

„Nem hagyjuk annyiban az ítéletet, meghallgatást kérünk a fegyelmi bizottságtól, amelynek Király Gábor is elmondhatja a véleményét – mondta Tóth Miklós, a Haladás ügyvezető igazgatója. – Ennél többet az üggyel kapcsolatban nem szeretnénk mondani.”

Király jelen állás szerint kihagyni kényszerül a Puskás Akadémia, a DVTK és az MTK elleni bajnokikat. A Haladásnál azt remélik, ha elérik a meghallgatást, legalább az eltiltás hossza csökkenhet.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik