Haladás: Hipp öt új játékosnak örülne, Rózsa hosszabbított

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.06.18. 22:54
null
A Haladás is megkezdte a felkészülést (Fotó: haladas.hu)
A Haladás labdarúgócsapata hétfőn elkezdte a felkészülést az NB I 2018–2019-es szezonjára, amely július 21-én kezdődik – számolt be róla a szombathelyi együttes hivatalos honlapja.

 

Hétfőn a keret egy része terheléses fizikai teszten vett részt, míg a többieknek a stadion konditermében volt jelenésük. Kedden Michal Hipp vezetőedző már labdás edzést vezényel, ezen a Sopronból érkező próbajátékos, Fazakas Géza is ott lesz.

A felnőttcsapattal készül a 18 éves Bolla Gergő, valamint a három évre szóló profi szerződést kötő Kovalovszki Máté is.

Rózsa Dániel szerződése június 30. után ugyan lejár, ám a klub megegyezett vele a folytatásról, a kapus kettő plusz egy éves szerződést írt alá.

A korábbiak mnellett újabb távozó azonban így is van, Polgár Kristóf nem Szombathelyen folytatja a pályafutását.

„A hétfői és keddi fizikai felmérések után szerdától egészen a rajtig napi két edzéssel készülünk – mondta Michal Hipp, a Haladás vezetőedzője a vasi klubhonlapnak. – Öthetes felkészülés előtt állunk, döntő részben Szombathelyen készülünk, de örülök, hogy egy külföldi edzőtábort is sikerült lekötni. A bajnoki főpróbára még nincs ellenfelünk, aszerint játszunk majd, hogy a bajnoki rajton idehaza vagy idegenben lépünk pályára. Az idősebb labdarúgók – így Stef Wils, Király Gábor, Miroszlav Grumics, Bosnjak Predrag és Halmosi Péter – egy-két nap pluszpihenőt kaptak, ők a hét közepén csatlakoznak hozzánk. Ahogy korábban említettem is, a kapus kivételével valamennyi csapatrészbe szeretnék igazolni – négy-öt új játékosnak örülnék.”

Tóth Miklós, a Haladás ügyvezető igazgatója elárulta, a vezetőedző és szakmai stábjának szerződése a bennmaradással automatikusan meghosszabbodott.

„A lejáró szerződésű labdarúgók közül Wilsnek, Grumicsnak már korábban megtettük ajánlatunkat – a válaszukra várunk – fogalmazott Tóth Miklós, a Haladás ügyvezető igazgatója. – Polgár Kristóffal viszont nem hosszabbítottunk szerződést, a védő már távozott is.Több játékossal is tárgyalunk, de neveket egyelőre nem szeretnék mondani. Ami a trénert illeti, Michal Hipp június harmincadikán lejáró szerződése a bennmaradással automatikusan meghosszabbodott. S vele együtt a szakmai stáb többi tagja is folytatja a munkát.”

A HALADÁS NYÁRI FELKÉSZÜLÉSI PROGRAMJA
A felkészülés kezdete:
június 18.
Edzőtábor:július 2–5., Lendva (Szlovénia)
FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉSEK
Június 23., 11.00: Szany–Haladás
Június 26., 11.00, Bécs: Admira Wacker (osztrák)–Haladás
Június 30., 11.00: Haladás–Lafnitz (osztrák)
Július 7., Király-kupa: Haladás, Paks, Kaposvár, FK Pohronie (Garamszentkereszt; szlovák)
Július 14.: még nincs ellenfél

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A HALADÁSNÁL*
Érkezők:Tamás László(Balmazújváros, szabadon igazolhatóként)
Kölcsönbe érkezők:
Kölcsönből visszatérők: Szellák Soma(Dorog, ?),Winkler András(Mosonmagyaróvári TE, ?)
Az utánpótlásból felkerültek/profi szerződést kötöttek: Bolla Gergő, Kovalovszki Máté
Kiszemeltek:Fazakas Géza(Soproni VSE – próbajáték)
Távozók:
David Joel Williams(ausztrál, lejár a szerződése, Ázsia?), Polgár Kristóf (lejár a szerződése, szabadon igazolható)
Kölcsönből visszatérnek klubjukhoz: Myke Bouard Ramos(brazil, MTK Budapest)
Távozhatnak/érdeklődnek irántuk:Kiss Tamás(Frosinone – Olaszország),Stef Wils(belga, lejár a szerződése), Schimmer Szabolcs(lejár a szerződése)

*Az alacsonyabb osztályú partnercsapatnak (Haladás: Sopron) kölcsönadott játékosok nem szerepelnek listánkban,csak akkor tüntetjük fel őket, ha csatlakoznak anyaegyesületük keretéhez.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik