Haladás: hétfőn nevezhetik meg a csapat új vezetőedzőjét

B. Z.B. Z.
Vágólapra másolva!
2017.11.12. 08:56
A labdarúgó NB I-ben szereplő Haladás vezetősége a tervek szerint a jövő hét első munkanapján nevezi meg a kieső helyen álló együttes idénybeli harmadik vezetőedzőjét.

Izgalomban nincs hiány Szombathelyen: stadionavatás, edzőváltás – közben harc a kiesés elkerüléséért.

A Haladás jelenleg a 11., vagyis utolsó előtti helyen áll az NB I-ben, és aligha szeretné az MTK példáját követni, amely abban az idényben – a legutóbbiban – esett ki az élvonalból, amelyben új stadiont avathatott. Így aztán a vezetőség tagjai folyamatosan igyekeznek megtalálni a tökéletes embert a kispadra. Az idényt még Mészöly Géza irányításával kezdték el a vasi zöld-fehérek, a hetedik fordulóban jött az első váltás, amikor Mészöly Gézát az élvonalban még „nullkilométeres”, alig-alig ismert Pacsi Bálint váltotta, de újabb nyolc forduló után az ő munkáját is megköszönték.

Utód egyelőre nincs. Pletykák persze vannak – szlovák, horvát és orosz edzőkről egyaránt –, de a hivatalos bejelentésre még várni kell.

„A hét első napján összeül a tulajdonosi taggyűlés – mondta lapunknak Tóth Miklós, a klub ügyvezető igazgatója. – Nálunk ennek a testületnek a jogköre, hogy döntsön akár az edző menesztése, akár az új edző kinevezése ügyében. Aznap minden valószínűség szerint meglesz a hivatalos bejelentés, terveink szerint hétfőn már az új szakvezető tart edzést.”

A befutó egyelőre nem ismert, de mint korábban írtunk róla, a legkisebb meglepetést az jelentené, ha Prukner László ülne a kispadra. Az 56 éves tréner legutóbb Budafokon dolgozott az NB II-ben, és bár állítása szerint hivatalosan senki sem kereste, tudjuk, ilyenkor azok is ezt szokták mondani, akiket megkeresnek. Akárki lesz is az új főnök, ugyanazzal a tudattal kezdheti el a munkáját, mint a válogatott irányítását januártól átvevő belga Georges Leekens: lesz tennivalója bőven.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik