Saláta Kornél Szombathelyen folytatja (Fotó: AFP)

 

Mint megírtuk, a 2010-es labdarúgó-világbajnokságon a szlovák válogatott tagjaként szereplő Saláta Kornél szerződése december 31-én járt le a Slovannál.

A klub nem hosszabbított vele, így az év első napjaiban egyéni edzésmunkát végzett, majd a napokban a szombathelyiekhez érkezett próbajátékra.

Saláta a Nemzeti Sportnak elmondta, a megérkezése pillanatában biztosra vette, hogy sikerül megállapodniuk, és így is történt.

„A maribori edzőmérkőzésen jól éreztem magam a csapatban, jól is játszottunk, gólokkal nyerhettünk volna – idézi Salátát a gárda a hivatalos honblapján. – Úgy láttam, a Haladás nem egy kiesőcsapat, több van benne, mint amit ősszel produkált. Priskin Tamást régóta ismerem, tőle korábban már informálódtam a klubról, s mivel jókat mondott, úgy döntöttem, első körben fél évre aláírok. Számomra is egy kihívás, de hiszek benne, hogy kiharcoljuk a bentmaradást.” 

„Noha a maribori edzőmérkőzésen csak egy félidőt játszott Saláta, ennyi idő alatt is jó benyomást tett a szakmai stábra, jól futballozott, és remekül irányította a védelmet – mondta Tóth Miklós, a Haladás ügyvezető igazgatója. – Tapasztalt, rutinos, sok nagy csatát megélt játékos, aki nagy segítségünkre lehet tavasszal. Rajta kívül még egy belső védőt szeretnénk igazolni.”

A Haladás az NB I utolsó, 12. helyéről várja a februári folytatást.


TÉLI JÁTÉKOSMOZGÁS A HALADÁSNÁL**
Érkezők: Holdampf Gergő (Budapest Honvéd, szabadon igazolhatóként), Saláta Kornél (szlovákiai, Slovan Bratislava – Szlovákia, szabadon igazolhatóként)
Kölcsönbe érkezők: 
Kölcsönből visszatérők: 
Az utánpótlásból felkerültek/profi szerződést kötöttek:
Kiszemeltek: Rui Pedro (portugál, Ferencváros)
Távozók:
Emil Lyng (dán, Valur Reykjavík, Izland – szabadon igazolhatóként)
Kölcsönbe távozók:
Kovalovszki Máté (Mosonmagyaróvár), Pinte Patrik (Komáromi FC/KFC Komárno – Szlovákia)
Kölcsönből visszatérnek klubjukhoz: Vít Benes (cseh, Vasas, onnan FK Sigma Olomouc, Csehország)
Távozhatnak/érdeklődnek irántuk: Petró Balázs