Gyász: emlékmérkőzés Ladinszky Attila tiszteletére

Vágólapra másolva!
2020.05.15. 18:00
null
Genzwein Ferenc már meg is szervezte az emlékmérkőzést (Fotó: Nemzeti Sport)
Öregfiúk-válogatott–Vasas-öregfiúk mérkőzéssel emlékeznek szeptemberben a csütörtökön elhunyt Ladinszky Attilára, mondta el a Nemzeti Sportnak prof. dr. Genzwein Ferenc, a Testnevelési Egyetem kancellárja, a Vasas tiszteletbeli elnöke, korábbi vezetőedzője, Ladinszky Attila jó barátja.

 

„Még gyerekként láttam játszani a Tatabányában, majd a Vasasban, különleges képességű labdarúgó volt – mondta lapunknak prof. dr. Genzwein Ferenc. – Éppen az imént beszéltem Várady Béla özvegyével, Judittal, s közösen megállapítottuk, hogy ha Attila annak idején nem disszidál, hanem a Vasasban marad, Béla aligha futott volna be Ezüstcipővel is megsüvegelt karriert – nem mellesleg maga Béla szintén így gondolta, erről mesélt is nekem! Attila a Feyenoordban és az Anderlechtben egyaránt együtt játszott Rob Rensenbrinkkel, a kétszeres vb-ezüstérmes holland csillaggal, s volt egy heves vita köztük: melyikük legyen a balszélső, illetve a középcsatár? Mindketten balszélsők voltak, s mindketten középcsatárt akartak játszani. Végül Attila zárta le a vitát, mert kijelentette, ő lesz a center, kész, passz! Az emlékmérkőzését már meg is szerveztem, a Gellei Imre vezette öregfiúk-válogatott szeptember közepén összecsap a Vasas-öregfiúkkal.”

Ladinszky Attiláról Kenderesi István, Szepessy László és Juhász Roland is beszélt a Nemzeti Sportnak, a cikket ide kattintva olvashatja el.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik