Gyász: elhunyt az olimpiai bajnok labdarúgó, Fatér Károly

Vágólapra másolva!
2020.09.23. 20:40
null
Fatér Károly (1940–2020)
A Csepel FC hivatalos honlapján közölte, hogy szombaton, 80 éves korában elhunyt az egyszeres válogatott, olimpiai bajnok Fatér Károly.

A klub hivatalos közleményét az alábbiakban változtatás nélkül közöljük.

„Türelemmel viselt, hosszú betegséget követően 80 esztendős korában elhunyt Fatér Károly, a Csepel olimpiai bajnok kapusa.

A gyászhírt fia közölte klubunkkal, aki elmondta, hogy édesapja sajnos több betegséggel is küzdött, és végül szombaton otthonában, békésen távozott. A Csepel FC saját halottjának tekinti Fatér Károlyt, aki 1968-ban olimpiai bajnoki címet nyert a Csepel SC sportolójaként, ahol 199 NB I-es mérkőzésen védte a kaput.

Temetéséről később intézkednek, de annyi bizonyos, hogy szülőföldjén, Nyírlakon is elbúcsúztatják, majd szűk családi körben helyezik végső nyugalomra.

Egyesületünk osztozik a család gyászában és a következő hazai bajnoki mérkőzésen mindenképpen megemlékezünk Karcsi bácsiról.

Nyugodjon békében, soha nem felejtjük!” – olvasható a klub hivatalos honlapján.

Fatér Károly áprilisban töltötte be nyolcvanadik életévét, lapunknak ebből az alkalomból elmondta, utolsó három évében betegségek kínozták – mégsem gondoltuk, hogy még a jeles dátum esztendejében búcsúzunk tőle.

Újpesten kezdett védeni, az ifiben a vb-ezüstérmes Balogh István volt az edzője. Némi kitérő után a Pénzügyőrben folytatta karrierjét, hogy aztán Csepelen otthonra leljen, 1963 és 1974 között egy híján kétszáz bajnokin őrizte a piros-kékek kapuját. Pályafutását Budafokon, a Mészöly Kálmán irányította csapatban fejezte be 1975-ben. A legjobb éve 1968 volt, májusban a Népstadionban a szovjetek ellen 2:0-ra megnyert Eb-selejtezőn ő védett, a visszavágón kézsérülése miatt nem játszhatott.

Októberben a mexikóvárosi olimpián valamennyi találkozón ő őrizte az olimpiai aranyérmes magyar együttes hálóját. Olyan vetélytársai voltak a nemzeti csapatban, mint Gelei József, Szentmihályi Antal, Tamás Gyula. A vele folytatott születésnapi beszélgetés során megjegyezte, örülne, ha a magyar futball egyszer ismét fontos tényezőnek számítana.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik