Gyász: a Newcastle is tisztelgett Göröcs emléke előtt

Vágólapra másolva!
2020.02.24. 14:14
Mint arról beszámoltunk, életének 81. évében tragikus hirtelenséggel elhunyt Göröcs János, az Újpest korábbi futballistája. A legendás játékosról most a Newcastle United is megemlékezett.

„Mély fájdalommal értesültünk róla, hogy elhunyt az Újpest korábbi kapitánya, Göröcs János” – írta Facebook- és Twitter-oldalán a Newcastle, amely jelezte, osztozik a család és a barátok gyászában.„Mély fájdalommal értesültünk róla, hogy elhunyt az Újpest korábbi kapitánya, Göröcs János” – írta Facebook- és Twitter-oldalán a Newcastle, amely jelezte, osztozik a család és a barátok gyászában.

Az Újpest két mérkőzésen vívott meg 1969-ben a Newcastle Uniteddel a Vásárvárosok Kupájának döntőjében, amelyben az odavágón 3:0-ra nyertek az angolok, majd a visszavágón Göröcs góljával már kétgólos előnyre tett szert a magyar csapat, és az egyenlítés küszöbén állt a Megyeri úton, ám a „szarkák” 3:2-re fordítottak, így ők emelhették magasba a kupát.

Az angol csapattal és szurkolóival régóta jó kapcsolatot ápolt Göröcs, aki 80. születésnapjára egy Newcastle-mezt kapott Matthew Watson-Broughtontól, az MLSZ angol nyelvű honlapjának szerkesztőjétől.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik