Futsal MK: a Haladás nyerte a Berettyó elleni döntőt

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2020.02.23. 16:20
null
Így ünnepelték a Haladás-játékosok a kupagyőzelmet (Fotó: mlsz.hu)
Vasárnap a szombathelyi Arena Savariában rendezték meg a férfi és a női futsal Magyar Kupa-döntőt. A férfiaknál szombathelyi, a nőknél szekszárdi siker született.

 

A férfiaknál a címvédő és a bajnokságban listavezető Berettyóújfalu volt a trónfosztásra törő Haladás ellenfele. A hazaiak ennek megfelelően nagyon aktívan kezdtek, már a meccs elején több helyzetet kialakítottak, Dávid Richárd a kapufát is eltalálta a 9. percben. Nem sokkal később az ő góljával szerezte meg a vezetést a szombathelyi csapat: a jobbról keresztbe passzolt labdára érkezett a hosszún és lőtt egyből a kapuba.

A Haladás a gól után is támadásban maradt, egy felpasszolt labdát Dróth Zoltán talppal készített le a mögött érkező Horváth Péternek, aki jobb külsővel a kapu hosszú oldalába lőtt.

A Berettyóújfalu 0–2-nél egy potyagóllal ébredt, Alasztics Marcell keze alatt, illetve a lábai között került a labda a kapuba Gál István lövését követően, majd a szünet előtt bombagóllal egyenlített a címvédő Yubero révén.

A második félidő elején Caetano de Abreu egy védelmi hibát kihasználva ismét a Haladást juttatta vezetéshez, ezt követően hiába vette át az irányítást a Berettyóújfalu, a hazaiak megőrizték előnyüket, sőt a meccs végén egy kontrából újabb gólt szereztek, ezúttal Vas Ádám, amivel a hazaiak 4–2-re megnyerték a döntőt. A Haladás története során másodszor hódította el a Magyar Kupát.

A nőknél az Agenda Girls Szekszárd nyerte a Magyar Kupát, a döntőben 4–3-ra verte meg az Astra Car-Bay Kiskunfélegyházát, Megyeri Boglárka hat másodperccel a vége előtt lőtte a győztes gólt.

FUTSAL MAGYAR KUPA, SZOMBATHELY
NŐI DÖNTŐ
Haladás VSE–Mezei-Vill FC Berettyóújfalu 4–2 (2–2)
Agenta Girls Szekszárd–Astra Car-Bay Kiskunfélegyháza 4–3 (1–2)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik