Futsal: hiába nyertek az osztályozón, nem neveztek az NB I-be

R. B.R. B.
Vágólapra másolva!
2019.07.15. 14:27
null
Nagy volt az öröm a Fradi elleni osztályozó után Szigetszentmiklóson (Fotó: Szigetszentmiklós Futsal)
A győri ETO SZC után a Szigetszentmiklós sem vállalja az indulást a futsal NB I-ben – derült ki a Pest megyei klub közleményéből.

Mint ismert, a tízcsapatos magyar első osztály legutóbbi kiírásában a BME kiesett, míg a Szigetszentmiklós osztályozón hosszabbította meg élvonalbeli tagságát. Az együttes az osztályozón az NB II Keleti csoportjában aranyérmes Ferencvárost győzte le.

„Utolsó hazai NB I-es bajnoki mérkőzésünktől a mai napig az önkormányzatunktól, a szponzoroktól, illetve az MLSZ részéről – legnagyobb sajnálatunkra – nem kaptunk olyan mértékű gazdasági, illetve erkölcsi támogatást, ami megalapozná, hogy egyesületünket a 2019–2020-as idényben az NB I-es futsalbajnokságba benevezzük” – olvasható a Szigetszentmiklós közleményében.

A klub továbbá jelezte, a felnőttcsapatot kispályás bajnokságokban és tornákon, valamint a harmadosztályú futsalbajnokságban indítja az NB I helyett, illetve nagyobb hangsúlyt fektet az utánpótlás fejlesztésére.

Korábban eldőlt, hogy a másodosztályban a feljutást kiharcoló ETO SZC sem vállalja az NB I-es indulást (marad az NB II-ben). A Magyar Labdarúgó-szövetség így várhatóan elsőként a Ferencvárost és a BME-t kéri fel az élvonalbeli szereplésre.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik