Futsal: fizetés nuku, a klub nem reagált – ezért távozott az ETO edzője

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.11.11. 18:45
Marcos Angulo a nyári felkészülés közepén távozott a Rába ETO futsalcsapatától, a spanyol szakember hónapokkal később a a Kisalföld szombaton megjelenő mellékletében, a K2-ben elárulta, miért hagyta ott a magyar bajnokot.

„Nem volt szó közös megegyezésről, én döntöttem úgy, hogy elhagyom az ETO-t, mert a helyzet már tarthatatlan volt a klubnál. Úgy tudom, nem kaptak fizetést a játékosok, akik nem is tudtak az általam elvárt szinten teljesíteni, mert nem voltak megfelelőek a feltételek. Nem volt fizioterapeutánk, nem tudtunk a Magvassy-sportcsarnokban edzeni, mert nincs kifizetve a bérleti díj, a Lukács-iskolában edzettünk, ahol a feltételek a legminimálisabban sem voltak adottak arra, hogy napi szintű profi munkát lehessen végezni – emlékezett vissza a Kisalföld szombati számának K2 mellékletében megjelent interjúban Marcos Angulo. – Néhány héttel a távozásom előtt beszéltem néhány játékossal, és közöltem velük, hogy ha ez nem változik, akkor hazaköltözöm. A döntés tehát már hetekkel a távozásom előtt megszületett.”„Nem volt szó közös megegyezésről, én döntöttem úgy, hogy elhagyom az ETO-t, mert a helyzet már tarthatatlan volt a klubnál. Úgy tudom, nem kaptak fizetést a játékosok, akik nem is tudtak az általam elvárt szinten teljesíteni, mert nem voltak megfelelőek a feltételek. Nem volt fizioterapeutánk, nem tudtunk a Magvassy-sportcsarnokban edzeni, mert nincs kifizetve a bérleti díj, a Lukács-iskolában edzettünk, ahol a feltételek a legminimálisabban sem voltak adottak arra, hogy napi szintű profi munkát lehessen végezni – emlékezett vissza a Kisalföld szombati számának K2 mellékletében megjelent interjúban Marcos Angulo. – Néhány héttel a távozásom előtt beszéltem néhány játékossal, és közöltem velük, hogy ha ez nem változik, akkor hazaköltözöm. A döntés tehát már hetekkel a távozásom előtt megszületett.”

„Gondolataimat nem közöltem a klub vezetőivel, reménykedtem abban, hogy megkapom a fizetésemet, hiszen még a tavalyi évről is tartoznak nekem. Mivel aztán ez nem történt meg, a menedzserem küldött egy e-mailt, amiben tájékoztatta a klub illetékeseit, hogy távozom a csapattól a kialakult helyzet miatt – folytatta a spanyol szakember, aki a román bajnoknál kötött ki. – Ezek után sem keresett engem senki a klubtól sem telefonon, sem személyesen. Négy nappal a távozásom előtt megkeresett a Déva, amit a sors véletlenszerűségének tartok.”

Angulo hozzátette: a nyáron távozó kulcsjátékosok közül Drahovsky és Seidler is azért állt tovább, mert nem kapta meg járandóságát. A Győri Napilap megkereste az ETO-t, de nem válaszolt a klub.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik