Futsal: 23 év után megvonják a támogatást a korábbi NB I-es bajnoktól

R. B.R. B.
Vágólapra másolva!
2020.06.17. 10:56
null
Bajba kerülhet a sárga mezes Rubeola (Fotó: Veszprém Megyei Napló/Penovác Károly)
Váratlanul érte a Rubeola FC Csömört a Pest megyei nagyközség levele, amelyben jelezte, a jövőben nem kívánja támogatni az egyesületet – olvasható a futsal NB I-es csapat hivatalos Facebook-oldalán.

A Rubeola 1997-ben költözött Csömörre, két idényt leszámítva rendre az első osztályban szerepelt, sőt 2004-ben – Mucha József irányításával – élvonalbeli bajnoki címet nyert. Az együttes 2016-ban kiesett az NB I-ből, ám két évvel később a Ferencváros elleni kettős győzelemnek köszönhetően visszajutott. A 2018–2019-es kiírásban hatodik lett, a mostani idényben az alapszakaszban az utolsó előtti helyen végzett, az alsóházban folytatta volna – ha a koronavírus-járvány miatt nem függesztik fel a küzdelmeket.

A futsalcsapat azt írta a közösségi portálon, képviselői néhány nappal ezelőtt még pozitív érzésekkel távoztak a csömöri sportvezetéssel való egyeztetésről.

„Természetesen nem adjuk fel, tájékozódunk, hogyan menthetnénk meg az általunk létrehozott fociközösséget. Az utánpótlás szakmai színvonala, edzőink múltja, tudása és szenvedélye garancia a folytatásra. Ami szomorú és szinte biztos: Csömörnek nem lesz élvonalbeli futsalcsapata…” – jelent meg a Rubeola Facebook-oldalán.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik