FTC: Zubkov elismerte, nem mehet Fehérvárra a szerződése szerint

Vágólapra másolva!
2019.07.13. 17:54
null
Az ukrán sajtóban Olekszandr Zubkov szerződése a téma (Forrás: football24.ua)
A Ferencváros nyáron szerződtetett ukrán támadója, a Sahtartól kölcsönbe érkező, a bolgár Ludogorec elleni BL-selejtezőn győztes gólt szerző Olekszandr Zubkov nyilatkozatában elismerte, a szerződésében szerepel egy záradék, miszerint nem szerződhet a Mol Fehérvárhoz – írja a football24.ua.

 

Az ukrán football24.ua már cikke főcímében is azt írja, a Ferencváros Olekszandr Zubkov esetében már a játékos szerződésében igyekszik elejét venni annak, hogy megismétlődjön Ivan Petrjak esete, aki a nyáron az FTC fő riválisához, a Mol Fehérvárhoz szerződött. Mint ismert, Zubkovhoz hasonlóan Petrjak is a Sahtartól érkezett kölcsönbe a Fradihoz, de kölcsönszerződése lejártával nem fogadta el a ferencvárosiak ajánlatát, és a Mol Fehérvárhoz írt alá.

„Ez igaz. A szerződésemben van egy záradék arról, hogy a Sahtar nem adhatja tovább a játékjogomat a Ferencváros fő riválisának számító Fehérvárnak” – idézi a football24.ua Zubkov reakcióját a szerződését érintő újságírói kérdés kapcsán.

A Ferencváros átigazolási ügyekkel kapcsolatos sajtóhíreket nem kommentál, de Kubatov Gábor, az FTC elnöke nem rég a rangado.24.hu-nak adott interjúban elmondta, Zubkov esetében van egy megállapodásuk az ukrán klubbal, hogy másik magyar csapat nem veheti meg a játékost. „Nyilván a Vidi miatt kellett beépítenünk a szerződésbe” – fogalmazott a sportvezető.

Zubkov a Ludogorec elleni, 2–1-re megnyert BL-selejtezőben szerzett győztes góljáról elmondta, Szerhij Rebrov vezetőedző kifejezett kérése volt, hogy a bal szélről érkező labdáknál húzódjon be középre, a kapu elé – így került a center pozíciójába a gólja előtt. A Ludogorec elleni, jövő heti visszavágóról elmondta, hogy csapatával Bulgáriában is a saját játékukat szeretnék játszani, hisznek a továbbjutásban.

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A FERENCVÁROSNÁL
Érkezők: Eldar Civic
(bosnyák, Sparta Praha – Csehország), Gróf Dávid (Bp. Honvéd, szabadon igazolhatóként), Michal Skvarka (szlovák, MSK Zilina – Szlovákia), Szécsi Gergő (Balmazújváros)
Kölcsönbe érkezők: Danilo Ihnatenko
(ukrán, Sahtar Doneck, legutóbb kölcsönben FK Mariupol – Ukrajna), Olekszandr Zubkov (ukrán, Sahtar Doneck, legutóbb kölcsönben FK Mariupol – Ukrajna)
Kölcsönből visszatérők:
Csernik Kornél (Soroksár), Kundrák Norbert (Soroksár), Priskin Tamás (Haladás), Rui Pedro (portugál, Haladás), Silye Erik (Mezőkövesd)
Az utánpótlásból felkerültek/profi szerződést kötöttek: Pócsik Botond, Szabó Richárd
Kiszemeltek: Daniel Mancini (argentin, Girondins Bordeaux – Franciaország), Valentín Vada (argentin, Girondins Bordeaux – Franciaország)
Távozók: Böde Dániel (Paks), Fernando Gorriarán (uruguayi, Santos Laguna – Mexikó), Holczer Ádám (Paks), Julian Koch (német, VfL Hörde – Németország)
Kölcsönbe távozók: Dejan Georgijevics (szerb, Partizan Beograd-kölcsön után Irtis Pavlodar – Kazahsztán)
Kölcsönből visszatérnek klubjukhoz: Ivan Petrjak
(ukrán, Sahtar Doneck – Ukrajna, onnan Fehérvár)
Távozhatnak/érdeklődnek irántuk:

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik