FTC: Vannak kisiklások, de jó úton haladunk – Hamberger a táborról

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.11.12. 09:47
null
Kubatov Gábor és Hamberger Ádám még október végén egyeztek meg arról, hogy visszatér a tábor a Ferencváros mérkőzéseire (Fotó: Koncz György)
A Ferencváros szervezett szurkolói csoportjainak az egyik vezetője, a Fradi-ultrák előénekese, Hamberger Ádám először nyilatkozott a Ferencváros–Debrecen (2–0) mérkőzésen történt szurkolói rendbontás óta, melyben ketten is súlyos sérülést szenvedtek.

 

 

„Ez senkinek sem volt jó. A Ferencvárosnak sem, nekünk sem. Nem azért dolgoztunk az elmúlt három és fél évben, hogy ide jussunk, ahova jutottunk most" – nyilatkozta az RTL Klub Házon kívül című műsorának előzetesében Hamberger Ádám, az FTC vezérszurkolója, aki szerint a balhé elkerülhető lett volna.

„Nyilván volt egy szurkolói, nevezzük mulasztásnak, de a biztonsági szolgálat részéről is egyértelműen mulasztás történt” – mondta a verekedés, illetve a késelés kapcsán.

Hamberger azt is érintette, milyen szerepet játszhatnak a szurkolói csoportok a történtek felderítésében, az elkövetők azonosításában: „Balgaság lenne azt hinni, hogy akkor most elkezdjük egymást feldobálni, mert erről szó sincsen. Nyilván partnerek vagyunk, nem fogjuk megakadályozni és gátolni ezeket a dolgokat.”

Mint ismeretes, eddig 11 verekedőt azonosítottak, akiknek a szurkolói kártyáját felfüggesztették, közülük kilencen a stadionba most visszatérő tábor tagjai, a rendőrség eddig két embert gyanúsított meg az ügyben.

„A legnagyobb hangsúly azon volt, hogy a tábort próbáljuk meg afelé vinni, hogy idézőjelben normális legyen a külső szemlélő számára is” – érintette a klubbal folytatott korábbi tárgyalásokat Hamberger.

„Úgy gondolom, megtettük az első lépéseket, elindultunk egy jó úton, persze ahogy minden esetben, vannak kisiklások, ahogy például ez a mostani is az. De úgy érzem, nagy vonalakban jó úton haladunk” – szögezte le a vezérszurkoló.

A teljes interjút a csatorna jövő szerdán fogja bemutatni – az előzetes itt tekinthető meg.

A Ferencváros labdarúgócsapata pénteken tartott sajtótájékoztatót a balhéval kapcsolatban – a klub részletes tájékoztatóját itt olvashatja!

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik