FTC–Újpest: a vereség után elküldik Vignjevicset? A vezetőedző nem tud erről

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.10.21. 21:29
Nebojsa Vignjevics elégedett volt az Újpest játékával a derbin, csak azt bánta, hogy a játékosai hiába adtak ki magukból mindent, pont nélkül távoztak a Ferencváros otthonából. Az 1–0-ra elvesztett meccs után a sajtótájékoztatón az a kérdés is felvetődött, hogy elküldik-e a vezetőedzőt. A Thomas Dollt helyettesítő Máté Csaba arról beszélt, hogy az Újpest az első félidőben alaposan megnehezítette a dolgukat, de a második játékrészben már egyre jobb támadásokat vezettek, aminek meglett az eredménye. Az NSO Tv-nek nyilatkozva Lovrencsics Gergő és Böde Dániel is hasonló problémákat említett, míg az újpesti Nagy Dániel elmondta, a végére elfáradtak az általuk diktált tempótól, a folyamatos letámadásoktól. A két ferencvárosi futballista szót ejtett az ultrák visszatéréséről is. 

„Az első félidő nem úgy sikerült, ahogy elterveztük – kezdte az értékelést Máté Csaba, aki az eltiltott Thomas Doll helyett irányította a Ferencvárost a lila-fehérek elleni derbin. – Az Újpest az első félidőben nagyon megnehezítette a dolgunkat, jól támadták le a védőinket, a középpályások nem kaptak labdát, így támadásokat sem tudtunk építeni. Sok hosszú indításunk volt, ívelgettünk Böde Dániel felé, de ezt a magas védőik rendre hatástalanították."

A második félidőre ezért hoztak be labdabiztos játékost Leandro személyében, így többször kerültek a lilák védelme és középpályássora közé, onnan pedig meglódulva jobb támadásokat tudtak vezetni. Az ígéretes lehetőségek után érett a gól, az újpestiek egyre inkább beszorultak a kapujuk elé, a korábban diktált tempótól elfáradtak a meccs végére. Máté Csaba elmondta, erre számítottak is.

Szóba került még, hogy mennyire hiányzott Thomas Doll a kispadról, s a válasz nagy derültséget keltett a sajtóteremben.

Nebojsa Vignjevics, az Újpest vezetőedzője, azt emelte ki, hogy az első félidőben rendkívül jól játszott a csapata: kontrollálta a mérkőzést, a Ferencvárosnak nem nagyon voltak helyzetei, ellenben Windecker József előtt komoly lehetőség adódott.

„A második félidőben agresszívebben futballozott az ellenfél, sokkal több helyzetet azonban nem sikerült kialakítaniuk. Azonban míg mi nem éltünk a lehetőségeinkkel, ők Böde Dániel révén gólt szereztek, és ez döntőnek bizonyult. A játékosok mindent kiadtak magukból, ám ez ma sajnos nem jelentett pontszerzést. Próbáltunk kilencven percen keresztül támadófutballt játszani, de a végére Zsótér Donát és Nagy Dániel is elfáradt, ez pedig korlátozta a lehetőségeket."

A sajtótájékoztatón azt a kérdést is feltették Vignjevicsnek, miszerint arról lehetett hallani a meccs előtt, hogy ha nem nyer az Újpest, vagy nem szerez pontot, akkor az az állásába is kerülhet. A vezetőedző azonban erről nem hallott.

A találkozó után a Ferencvárosból Lovrencsics Gergő is arról beszélt, hogy nem játszottak könnyű mérkőzést az Újpesttel, és az első félidő után változtatniuk kellett a játékukon. Böde Dániel ugyancsak kiemelte, hogy az első játékrészben nem vezetett eredményre a felé való ívelgetés. Az újpesti Nagy Dániel megerősítette, elfáradtak attól, hogy 50-60 percig domináltak és folyamatosan letámadták az ellenfelet. De mint mondta, ebből is tanulni kell.

A Fradi labdarúgóit arról is megkérdezte az NSO Tv stábja, miként fogadták a hírt, hogy november 4-én visszatérnek az ultrák a lelátóra.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik