FTC: Újonc és újonc között is van különbség – Lovrencsics Gergő

Vágólapra másolva!
2020.08.14. 09:50
null
Kezdődhet a tánc! Lovrencsics Gergő győztes meccset vár (Fotó: Szabó Miklós)
Az örökrangadó megnyerésével hangolna a szerdai BL-meccsre Lovrencsics Gergő, a zöld-fehérek csapatkapitánya, aki a stabilitásban látja a sikerek kulcsát.

 

A cél: sorozatban harmadszor bajnokságot nyerni.

Az első lépés: az örökrangadó megnyerése.

Az OTP Bank Liga új idényének első meccsén a címvédő Ferencváros az élvonalba visszakerülő MTK Budapest otthonában lép pályára, a bajnokin pedig a három pontnál is nagyobb a tét. A zöld-fehérek szerdán a svéd Djurgardent fogadják a Bajnokok Ligája első selejtezőkörében, s nem mindegy, milyen meccsel hangolnak a Groupama Arénában rendezendő találkozóra.

„Újonc és újonc között is van különbség, az MTK-ra a történelme miatt nem tekinthetünk úgy, mint a Budafokra  – mondta lapunknak Lovrencsics Gergő, a Ferencváros 31 éves jobbhátvédje.  – Ez a párharc továbbra is rangadó, ezt a külföldi csapattársaimnak, valamint a nyáron érkező játékosoknak is elmagyaráztam. Nehéz mérkőzésre számítok, a vetélytársban megvan az a három-négy rutinos labdarúgó, aki összefogja a csapatot – elég csak Pintér Ádámot, Kanta Józsefet vagy Lencse Lászlót említenem –, a játékát ugyanakkor a fiatalos lendület jellemzi. Ezzel együtt csak a győzelem lehet a célunk. A Fradinak mindig nyernie kell, másrészről fontos, hogy kellő önbizalommal lépjünk pályára a Djurgarden ellen. A svéd bajnok már tizenöt bajnokit játszott, nekünk a pénteki lesz az első.”

A felkészülési mérkőzések alapján bizakodhat Szerhij Rebrov együttese, a nyáron lejátszott hét felkészülési mérkőzés egyikén sem szenvedett vereséget, igaz, a 36-szoros válogatott futballista szerint az eredményeknél fontosabb, hogy társain ugyanazt az elszántságot látta, mint az utóbbi években.

„Kijelenthetem, hogy az egymás után megnyert két bajnoki cím után senki sem kényelmesedett el, ez a legfontosabb – folytatta Lovrencsics.  –  Remélem, ugyanaz a stabilitás jellemez majd minket, mint a legutóbbi két idényben, szerintem ugyanis az volt a bajnoki aranyak kulcsa. Négy éve szerződtem a Ferencvároshoz, és az első években a ki-ki meccsek többségét elveszítettük. A kiélezett pillanatokban legtöbbször alulmaradtunk – nem is lettünk bajnokok. Ezzel szemben az utóbbi időszakban ezeket a meccseket rendre a magunk javára billentettük, sőt, akkor is tudtunk nyerni, amikor a nemzetközi kupameccsek miatt fáradtabbak voltunk az ellenfélnél, és amikor rajtunk kívül már mindenki elkönyvelte a vereséget. Nem bánnám, ha a pénteken induló idényben is egymást érnék a meccsek, ha megint nemzetközi kupasorozat csoportkörében szerepelnénk, de a legfontosabb, hogy az NB I-ben továbbra se veszítsünk pontokat. Az előző idényben tapasztaltuk, milyen az Európa-liga csoportkörében szerepelni, szeretnénk még hasonló élményeket átélni, ám ez magyar csapatnak szinte csak akkor lehetséges, ha bajnokságot nyer. Az NB I-es aranyérem megszerzéséhez viszont nem szabad botlani.”

Hozzátette, a hazai mezőnyben továbbra is a Mol Fehérvár mutatkozik a legerősebb vetélytársnak, ezzel együtt kilencven perc erejéig bármelyik csapat megkeserítheti a zöld-fehérek életét.

„Az erőviszonyokról vélhetően csak az első kör végén, a tizenegyedik forduló körül kapunk reális képet, addig legfeljebb találgatni lehet, azt pedig nem szeretnék. Maradjunk annyiban, a kereteket elnézve alighanem a Fehérvár lesz a legkitartóbb üldözőnk, vélhetően fordulóról fordulóra győzelmi kényszerbe hozzuk egymást.”

Az egész világot feje tetejére állító vírushelyzet miatt az előző idényben több bajnokság félbeszakadt, máshol hónapokra megállt a sportélet, a pozitív koronavírustesztekről szóló hírek pedig a mai napig érkeznek.

„Akkor sem tudnánk kizárni ezeket a híreket, ha akarnánk. Nyilván eljut hozzánk, mi történik a világban, de az öltözőben nem beszélünk róla. Csak annyit tehetünk, hogy a legjobb tudásunk szerint készülünk a meccsekre, aztán ha ne adj Isten, megint rosszabbra fordul a helyzet, alkalmazkodunk a körülményekhez.”

 

NB I, 2020–2021, 1. FORDULÓ
AUGUSZTUS 14., PÉNTEKHELYSZÍNJÁTÉKVEZETŐ
NÉZŐSZÁM
18.15: MTK–Ferencváros (Tv: M4 Sport)
Budapest,Új Hidegkuti Nándor StadionSolymosi Péter
AUGUSZTUS 15., SZOMBAT
16.30: Paks–Újpest (Tv: M4 Sport)Paks, Városi Stadion
18.35: ZTE–Mol Fehérvár (Tv: M4 Sport)Zalaegerszeg, ZTE Aréna
AUGUSZTUS 16., VASÁRNAP
16.55: DVTK–Mezőkövesd (Tv: M4 Sport) Miskolc, DVTK Stadion
19.00: Puskás Akadémia–Bp. Honvéd (Tv: M4 Sport)Felcsút, Pancho Aréna
AUGUSZTUS 17., HÉTFŐ
19.00: Budafok–Kisvárda (Tv: M4 Sport)Budapest, Budafoki MTE Sporttelep

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik