FTC: „Sziporkázni nem az osztrák edzőpályákon kell”

Vágólapra másolva!
2019.07.02. 09:00
null
Varga Rolandnak (97) van önbizalma, és ami az ő esetében fontos: van lendület is a játékában (Fotó: Tumbász Hédi)
A görög tengerparton egy hét alatt kipihente magát Varga Roland, a Ferencváros szélsője, aki most még a kemény munkára koncentrál, s csúcsformába a Ludogorec elleni labdarúgó BL-selejtezőre akar kerülni.

 

– Frissülnek már a lábak?
– Egyelőre nem mondanám… – felelte a 15-szörös válogatott szélső, Varga Roland, aki ezekben a napokban Ausztriában edzőtáborozik a Ferencvárossal. – Meglehetősen fáradt vagyok, éppen a délutáni pihenő előtt vagyunk, jó lesz a lazítás, nem kell majd az ágyba parancsolni. Persze ilyenkor ez így normális, a felkészülés utolsó harmadában tartunk, és nem azért jöttünk Ausztriába, hogy a hegyeket nézzük és jókat sétálgassunk.

– Szerhij Rebrov kemény edzéseket vezényel?
– Nem unatkozunk. Szombaton két edzés szerepelt a programban, vasárnap a cseh Príbram ellen játszottunk felkészülési találkozót, hétfőn újabb kilencven perc várt ránk. Az igazi frissítés még nem kezdődött el, csütörtökön a belga Mouscron ellen játsszuk utolsó edzőmeccsünket. Utána alighanem megkezdődik az úgynevezett csúcsra járatás.

– Jó formában érzi magát?
– Az első egy-két mérkőzést még kihagytam, hiszen a válogatott selejtezői miatt csak később csatlakoztam a kerethez. Nem mondanám, hogy már most csúcsformában lennék, de úgy vagyok vele, nem is most kell. Sziporkázni nem az osztrák edzőpályákon kell. Az itteni edzőmérkőzések azért vannak, hogy kijavítsuk a hibákat, hogy egyre jobb formába lendüljünk, hogy minél jobb erőállapotban várjuk a ránk váró feladatokat. Csúcsformába a Bajnokok Ligája-selejtezőre és a bajnoki meccsekre kell kerülni.

– Pályára lépett Horvátország és Wales ellen is, a sikerrel megvívott két Eb-selejtezőn. Nagy pluszt adott ez a két találkozó?
– Jó volt úgy elmenni vakációra, hogy tele voltam önbizalommal, és felszabadultnak érezhettem magam. A Ferencvárossal ráadásul bajnok lettem, a teljesítményemre sem lehetett panasz, úgyhogy eddig ez az év remekül alakult. Hét napom volt lazítani, megpróbáltam ennyi idő alatt kipihenni magamat.

– Sikerült?
– Úgy érzem, igen. A párommal és néhány ismerőssel Görögországba utaztunk, sokat pihentünk.

– Nem volt kevés a hét nap?
– Nem. Nekem ennyi idő is elég volt ahhoz, hogy újult erővel kezdjem el a munkát. Talán azért sem vágytam további szabadságra, mert előre tudtam, egy hetem lesz kipihenni magam, slussz-passz… A rövid vakációban annyi a pozitívum, hogy így nem a nulláról kellett kezdenem a munkát, hiszen ennyi idő alatt képtelenség leereszteni.

– Az ausztriai szálláson kivel osztja meg a szobáját?
– Priskin Tamással.

– Nocsak, visszatért a régi szobatárshoz?
– Igen. Tomival régi barátság a miénk, annak idején, amikor Győrben futballoztunk, később pedig itt, a Ferencvárosnál is rendre egy szobában voltunk az edzőtáborok, utazások alkalmával. Az elmúlt idényt ő a Haladásnál töltötte, de így is tartottuk a kapcsolatot, rendszeresen beszéltünk, így nem az volt, hogy hirtelen meg kellett beszélni az elmúlt fél év eseményeit.

Varga Roland (Fotó: Török Attila)
Varga Roland (Fotó: Török Attila)

 

– Rebrov a konkurenciaharcra esküszik. A nyáron a középpályára is igazoltak néhány új futballistát – nem félti a helyét a csapatban?
– Abszolút nem! Az elmúlt idényben is ugyanez volt a helyzet, akkor is mindenki játszani akart, most sincs ez másképpen. Egy jó csapatban ez a normális… Teszem a dolgom, próbálok minél jobb teljesítményt nyújtani, aztán a szakmai stáb majd eldönti, ott leszek-e a kezdőcsapatban, vagy sem. Egyébként az elmúlt idényben is megbirkóztam a feladattal, most sem ijedek meg.

– Ott lesz a Ludogorec elleni BL-selejtezőn a kezdőcsapatban?
– A magam részéről nagyon bízom benne, hogy igen.

– Sokszor eszébe jut a közelgő meccs?
– Egyelőre a munkára koncentrálok. Próbálok nem rágörcsölni a Ludogorec elleni összecsapásra. Nem lenne jó, ha már most mindennap ezzel feküdnék le, és ezzel kelnék. Mindennek megvan a maga ideje. Hétfőn is játszottunk edzőmérkőzést, csütörtökön újabb találkozó vár ránk, most még inkább ezekre fókuszálok. Egyelőre azt szeretném, ha a mostani edzőtábor minél jobban sikerülne.

– Szerhij Rebrov szereti alaposan elemezni az ellenfeleket. Megkezdődött már a fejtágítás?
– A szakmai stáb alighanem már alaposan elemezte, feltérképezte a bolgár együttest, hamarosan mi is megkapjuk a kellő információkat. A ránk váró két edzőmérkőzés után alighanem megkezdjük az elméleti felkészülést is.

– Mit szólt hozzá, hogy az UEFA sorsolásán volt egy kis baki, és végül nem idegenben, hanem hazai pályán kezdik a párharcot?
– Nem különösebben foglalkozom vele. Teljesen mindegy, hogy idegenben vagy odahaza kezdünk.

– Ki a favorit?
– Jó kérdés. Az esélyekkel nemigen foglalkozom, de a magam részéről csakis a továbbjutás jöhet szóba.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik